Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, December 17, 2008

Citer Hari Minggu - siri 1

Minggu lepas.. kak unibers bagitau nak dtg "BEREHAT" kat ALAM YANG DAMAI itu.. weiii... best gilers weh.. aku jemput diorang kat Komuter then terus ke sini.. (hehehhe... mesti ada yg menggeleng kepala kan... iina.. ko mesti tak sabar2 nk balik mesia ikut aku makan kat sini kan kan kan... takper takper.. aku tunggu ko balik... hehehhe..)

Nampak tak kelibat nureen?.. dikejar dek anis dan disusuli oleh anjib?.. tak nampak?.. mmg ler tak nampak.. sbb dia dh melintang pukang ke depan dah... nureen pun dh hafal jalan ke sini dah.. dah tahu arah tujuan hidup ibunya.. mana lagik kalu bukan JOHNNY's kan..kan..kan.. hehehheee...

Biasalah kan.. stimbot JONIS masih pojaan hati pertama beta.. hahahahaa...

tgk anjib tuh.. menengokkan dia makan.. rasa puas hati sgt.. bersungguh-sungguh... berbaloi oii...

ni dh perjalanan balik... hamek ko.. letihnyer lah... terbongkang terkelepek anak teruna kak unibers ngan anak dara aku tuh.. (ni buleh kena tangkap basah tak nih?...hihihihi...)

tadik masa dlm kete.. si anak terbongkang.. dh sampai umah.. si MAK nyer plak yang tergelepang... penat naik komuter weh.. jauuuhhh tuh... dari seremban.. hehehhheee.. (anjib masih leka ngan jam Ben-10 nyer... suka tak anjib?.. hehehhee..)

Lihatlah aksi kesukaan anjib.. yang buat aku dok gelak2 golek2 guling katil weh.. korang tgk perut dia tuh... weiii... (nureen kata "abang azib seksi.. buat perut gendut gendut".. kehkehkeh...)


ni citer sebelah malamnya pulak...

mana lagi kalu tak ke tempat kedua teratas di hatiku.. PAPPA RICH.. hehehheeee....

kak diva unibers sedang melayan 'pappa toast' yang ku war war kan sebelum ini.. (tapi kak ungku kata dia lagi gomar roti yg dibakar dgn arang tuh.. hihihi...)

lihat kesungguhan anjib melayan menu nyer itu.. aku mmg suka tul ler tgk anjib kalu bab makan2 nih.. humpphhh... suker sgt.. heheehe.. dan terselit sebelah tu muka TUKANG SETTLE BILL.. cik abang sayang.. kehkehkeh.... tenkius tenkius.. hehehhe...

tapi... alaahhaaaiiii... ini air yg diordernya... TEH TARIK JER?.. punyalah byk lagik yg best2.. cam air yg aku order ker.. yang nureen ngan mak mentua dia order tu ker.. (sehati sejawa plak nureen ngan MIL dia malam tuh.. mintak milo ais tabur serbuk milo tuhh... kehkehkeh...)


dan lihatlah aksi anjib yang sudah 'serender' dah... ini pun aksi yang aku suka gilers ni.. aksi 'menyungkil gigi' selepas menu semua 'salamaaaatttt'... lihat aksi anjib... bersahaja jer.. hihihihi...


(psstt... kak piah.. entri ni takder lagik citer yg buleh buat ko rasa nk terbakor.. ko tunggu esok nyer plak yer.. warghkahkahkahkah... hihihi)



18 comments:

iina said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku jelessssss sesangat.. giler2 jelesss korang semua melantak makan sehari semalam amboi222.. peh tu sambung lak masak kek umah.. masa aku datang ko goreng aku popia jek ekkk.. sampai hati ko sampai hati.. sedih nie.. sedih.. tangkap nangis tau muahahahha

takde keje ler aku nak nangis2 guling2.. tapi aku tetap nangis buat2 jek buat2 majuk leh ko merasa memujuk aku lak muahahaha..

Balik mesia.. kalau aku sebut jek nak balik.. entah2 ko dah tunggu aku kat klia.. kidnap aku p putrajaya makan kat jonis kan kan kan heheheh .. takpe sok aku balik senyap2 tau2 jek aku tepon ko muahahha leh dak aku buat gitu..

goasop said...

sakan kaktiny se-famili makan sana sini~!

tentangseseorang said...

wohhhh ini sesi menjatuhkan azib nih :p

Ungku Nor said...

aku gerenti entri seterusnya buat PIAH nangis guleng-guleng sampai dubai..hahahaha ;p

KAKTINY said...

iina > ko berani balik mesia tak bagitau aku.. aku publish nama ko dlm paper.. kahkahkah...
ko balik nanti aku dh sediakan byk aktiviti jalan2 makan2.. tak sabar nk tunggu ko balik..
masa ko dtg haritu mana aku sempat nk buat segala bagai.. ko dtg kejap sgt.. jenuh aku pecut dari opis.. sempat beli popia, karipap and samosa instant jer..hehehhe

nanti ko balik for good nanti.. aku bawak ko merata2 k.. hehehhe


goasop > dh namanya kaktiny.. hehehe.. tak sah takder aktiviti makan ngan jalan nih.. hehehe


ady > oit.. mana ada org nak sabotaj anjib.. sbb kaktiny sayaaaannng anjib le maka kamera tak lekang nk amik gambar dia.. hehehe


ungku nor > setuju setuju setuju kak.. kompem.. sebab DAH DEKAAATTT sgt daaaahhh... kan akak kan.. kahkahkah...

lupekanje said...

hmmm..sonokla...sonokk...
acik ni cam dah tatau nak makan aper....ni duk mikir, klu join tiny ni nk order aper...? Nnt la Tiny yek...klu terngidam apa2 nnt acik joinla...hahah...

Masy said...

errrrrr ermmmm aaaaaaa no komen no komen :D

KV said...

jelessss!!!

Tie said...

Hu hu...tadi tie dah komen tapi ilang pulak...

Memang blogspot ni nak kena tenyeh!!

Tengok steamboat tu , huh!! Abis ke?? Kat ganu ni tak de joni, kat jb je ada...hu hu..sedey betul laa..

AHMOI said...

en.abang minum teh sbb dah lari bajet dah..hehehe..guro jer kak...

p/s : betul la kak..moi ada kat senawang dr 25hb-30hb..smpt moi jmpa akak n akak unibersss...

ladylikeme said...

wah..berjalan sakan yer kak tiny yer ..makan pun sakan gak heheheh

lunaticg said...

salam...
dah lama tak makan stimbot... nyum2... ni yang rasa nak pergi cari ni...

Neeza Shahril said...

lama dah tak makan steamboat..
kena balik mesia lah kot nak merasa steamboat..
comelnya anjib tu.. geram tengok perut gendut dia hehee..

whitetulip said...

Itulah namanya lelaki. very d simple kan, kan..sekadar teh tarik jer..bukan cam wanita seantero donia, mcm2 nak dimakan, diminum dan yg sewaktu dgnnya. huhu..kaktiny, lapor nih!nak kuar makan jap!zassss!!!

Kak Piah said...

tebakar? tadek la.. mana der... *sambil kipas2 tinga berasapp!!*

Monkey D Luffy said...

ko boleh jadik pengacara JALAN2 CARI MAKAN!

Intan Rosnitta said...

Citer makan lagi? Nasib baik akak dah kenyang makan masa lunch-hour tadi...

Huhu

:)

KAKTINY said...

acik > sonok oo acik weih... ngidam jonis kalu.. call den yo..heheheh...


masy > kaktiny tau ko masih diperingkat jeles sampai tak tau nak cakap apa kan kan kan.. kehkehkeh.. takper takper… nanti2 kite deting yer.. kita detign sama2 ngan kak ungku.. ko pun tak deting ngan dia lagik kan kan kan..kehkehkeh…


KV > hehehhe… jgn jeles.. meh nak peluk KV skit.. hehehhe (sambil tangan dok pegang pappa toast..) kehkehkeh…


Tie > huish.. mau tak abis steamboat tu kak… kehkehkeh… dtg KL roger2 tiny yer.. kita gi layanz joni tuh.. hehehhee…


Ahmoi > larik bajet.. aah.. larik ke poket kaktiny...kehkehkeh... iyerlah sgt ko tu nak jumpa.. bile dh ada kat sini mesti ko bagik alasan.. ‘tak sempat ler kak, ani ada keje’.. warghkahkahkah.. hehehhe


LLM > sakan.. sakan sgt.. kehkehkeh


Lunaticg > pegi pegi jgn tak pegi.. layanz stimbot taim cuaca ala2 nak demam selsema mmg best ooo...hehhehe


Eeza > akak balik mesia nanti roger2 tiny k.. kita layanz kat alamanda tu.. ok.. hihihi


Whitetulip > betullah.. kaktiny kalu buleh nak mintak sumer dlm menu tuh..hehehhe...


Kakpiah > ko tunggguuuu esok piah.. ko tunggu esoookkk punyer... kehkehkeh...


Kapten > pastu badan pun macam PENGACARA JALAN2 CARIK MAKAN.. ohhhhh... nehi nehi nehi...


Intan Rosnitta > hehehee.. selamat akak tgk after lunch.. kehkehkeh…

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.