Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, December 30, 2008

Event.. dh settle...

Alhamdulillah.. 2 event besar dah settle..
1- majlis bertunang putri boss.. (bertembung dgn adik sepupu pun bertunang)..
2- majlis perkahwinan adik ipar..

Perasaan... SYUKUR... GEMBIRA.. TERHARU... dan sekarang ni.. PENAAATTT babe.. hehehe...

Maunyer tak penat..

25hb. Majlis bertunang anak bos.. pagi.. habis jer dari umah boss.. pecut ke rumah kakak di bangi – maj. bertunang sepupu dibuat di bangi… habis settle di bangi…terus pecut balik Muar..
26hb. maj. akad nikah adik ipar pada sebelah malam..
27hb. majlis persandingan adik ipar..
28hb. kemas rumah MIL dan bersiap untuk ke Pahang.. (pengantin lelaki).. tidur pahang..
29hb. persandingan di rumah pengantin lelaki.. then balik KL..
30hb. BATUUUKKKK.. hehehehe.. (jgn ler sesiapa tepon gue.. suara dh sumbang mambang cam itik serati dah nih.. hahahhaaa…)

Tapi.. syukur sangat sebab semua dh selesai.. ALHAMDULILLAH..

Cerita kenduri?..

Maj. Bertunang anak Boss.. gempak siot… cam majlis akad nikah dah jadinya… hehehhee.. siap ada banner bunting bagai.. (maklumler.. itu sorang jer putri permata hati dan jiwa…dan lagik.. maklumler.. anak bosss… kan kan kan… hehehhehee… - sorry baby.. kaktiny gurau jer… hihihi)…

Majlis adik ipar… phergghhh…. BANYAAAKKK giler cerita.. suka duka.. tangis tawa.. semua ada lah.. cam masak kurma daging rasanya… “CUKUP LENGKAP”… hehehhehee… alah.. namanya pun kenduri… mesti ada lebih sana.. terkurang sini.. tercuit sana.... terkucil sini… yer tak… MANA ADA KESEMPURNAAN DALAM SETIAP KEJADIAN.. (melainkan ALLAH jua yang sempurna..)

Cerita lanjut?... nantilah.. kalau rajin.. buleh ler tulis.. kalau “malas nak pikir”.. abaikan jer lah di angin lalu… hahahhahaaa….

Still penaaatttt….

Nak sambung tidoooooooo….. (alaaahhhaaaaiii…. nak kena pegi imigresen plak.. nak settlekan ‘markonah’ tu nak dihantar balik dah.. and nak amik ‘markonah’ baru.. bluweakkk….)

21 comments:

kamar hati said...

wahhhh....very da biziz ler akak sorg ni yer....hihihi...

udah macam majlis tuk diri sendiri plak biziznyer yer...hihihihi.... (",)

KAKTINY said...

kamar > majlis kawin sendiri pun tak se'biziz' nih kamar sayang oiii.. hehehe

Ungku Nor said...

abihhhh..
takkan lu punya majelis kawen, lu nak duk kat penanggah kupas bawang sambil dimekap oleh kak andam..;p

ladylikeme said...

salam...

wah..wah..bz nyer akak nie sorang nie.....
penat lagik ker....apa susah..sambung jer coti smpai new year nir..kan..kan...

KAKTINY said...

ungku nor > lu ni kan.. gue bagi bawang kat lu baru tau.. punya panjang gue tulis kat entri.. lu komen atas komen balas si kamar tu yer.. kehkehkeh...


ladyLM > COTI HABISSSS... waa waa waaa... esok kena kerja gaks.. hihihi...

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

alah, masa hang kawin dulu, depa lain pun sebok jugak. hang ja tak tahu, kan kan ..Batuk?..isk..aku pun batuk. Ramai kawan2 batuk la ni..Awat, La musim batuk ka hah?..

kamar hati said...

hihihihi....uiksssss...akak berdua ni pantang bertemu betui yer...ada je yg nak di komen sana, komen sini eek....hihihihi.....

apa pun, sonok kan bila ada majlis2 macam ni....mengeratkan silaturahim.... (",)

KV said...

bila lseai majlis, bab penat tu yg tak tahan. Huhu

KAK LONG said...

Selamat tahun baru Maah Hijrah. Mudah-mudahan semua cita-cita kita akan tercapai, insyaallah. Aku tahun 2009 nikan nak jadi lebih sederhana. Nak sayang orang dan sentiasa maafkan orang. Tak nak marah2 dan ada dendam. Nak kerja elok2 dan tingkatkan masa untuk berexercise. Oh ya tahun ni aku nak hebatkan alam percintaan aku nih... hehehe. So, take my word dan remind me kalau aku tersasar, bulih???

goasop said...

ke hulu hilir kak tiny merantau in a few days.. mmg bz!!

ehe.

selamat berehat ye.

masni qisrine said...

uishhh...pack betol jadual tu kaktiny
buleh pengsan dibuatnya dok terkejar2...

Monkey D Luffy said...

dah bangun belum ni?

tentangseseorang said...

ady pun penat gak nih. penat drive.

xiiinam751 said...

Patutlah hilang dua tiga hari....sibuksss rupanya...

yani_worldpeace said...

the very bz day yer akak tiny, seronok ye dapat beramah mesra dengan orang lelain...masa ni je la nak kenal-kenal orang...taim lain, rehat jer kat umah, tido..huhu

kakpiah said...

baper starting gaji kalo nk apply jd 'markonah' akak?
berminat la.....

KAKTINY said...
This comment has been removed by the author.
KAKTINY said...

Cikgooden > ni sorang lagik.. nak jer suh kupas bawang ngan kak ungku.. komen atas komen balas…. Hahahha…. musim batuk ka nih?.. yer lah.. pasai kenduri banyak sgt kot.. hihihi


Kamar hati > ngan kak ungku tu.. jgn kata berdua.. bertiga berempat hatta berserarus pun.. mmg nak jer fire dia.. best oo… warghkahkahkah…
Seronok mmg seronok.. penat tu pun pasai ‘seronok’ punya pasai ler tuh.. heheheh..


KV> betul tuh KV.. ni dh habis majlis.. baru terasa cam kebas sana.. sengal sini.. hihihi..


Kaklong > salam maal hijrah kaklong.. InsyaAllah..sama-sama kita berdoa agar KEBAHAGIAAN.. ETENANGAN…KEJAYAAN..KETAKWAAN dan KERAHMATAN DARI ALLAH adalah milik kita semua..
‘perhebatkan alam percintaan’?.. aku suka statement tuh.. aku sentiasa ‘doakan’.. and YES.. kita sama-sama saling ingat-mengingati yer… tak mao fikir yg tak elok – tak elok.. nak fikir yang best-best jer.. kan kan kan…


Goasop > kalau merantau .. best gak yang oii… ni ala2 BERTUGAS @ berkhidmat ler.. penat ooo.. hihihi.. ni pun tak rehat.. nak kena settle pasal maid plak..


Masni > mmg pack sayang oiii… suku lagik rasa nak pitam..


Kapten sengal > oitt… gua tak dpat tido PANJAAAANNNGGG ler… kena pegi imigresen settle pasal maid plak.. hhuhuhuhu…


Ady > apa ler sgt ‘penat drive’ tu.. hihihi


ckLah > kalu takdak entri tu.. mmg ler sbb bizis.. hehheee.. kalu tidak.. rasa tak lengkap idup tak ngadap blog nih…hahahhahaaa…


yani > time lain?.. ni.. taim dpt rehat pun … ADA KEJE LAIN GAKS… huhuhuhu… nak kena settlekan maid.. nak hantar balik Indon…


kakpiah > hang nak ganti markonah aku ke piah? Hang sanggup ker piah?. KAKTINY TAK SANGGUP… takut silap2 satgi hang yang bagi instruction kat aku.. sebab bukan hang yang takut kat kaktiny… tapi kaktiny yang takut kat hang.. warghkahkahkahkah….

Neeza Shahril said...

'markonah' akak yang hari tu dah cabut.. sekarang akak ada markonah baru..
yang lama tu cabut macam tu aje. tak de kabar berita.. memang gila. agen dah report polis tapi biasalahkan.. bukan senang nak tangkap..

lupekanje said...

sibuk jer kan...dah dahhh...pegi rehat...tidur pepuas...
Acik ni kkdg nak tdo pepuas..tpi asik tejaga je...abih camno...?? tepaksa la ngadap PC ni lagik sampai puas..hehehe..

KAKTINY said...

neeza > tu le kak.. ni pun nk settlekan dia BALIK TERUS.. entahler yang 'baru' esok esok nih.. risau ler.. tapi kalu tak de markonah.. payah gaks.. huhuhu...

acik > mmg tingin nak tido pepuas acik.. tapi.. tak dapeeekkk... huhuhu....

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.