Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, December 11, 2008

PAPPA RICH + KAKTINY RICH


Asakan dan aura promosi daripada kak unibers buatkan aku ‘menggeletis ulat beluncas’ nak pi makan kat situ gaks.. kehkehkeh

First time nak pergi dh berjanji sumpah setia nak buat rombongan cik kiah ke situ dgn abang dan angkatan kesatria jiwa sukma aku dan nak ler jugak berkompromi komplot sekufu ngan kak unibers and the laskar-laskar cintanya.... TETIBA menjadi "rancangan tergendala sebentar" yang berakhir dengan AKU MASAK MAGGI jer kat umah!!!.... (citer lebih2 kang .. tak berbau surga bwh tapak kaki suami plak.. sekadar dpt tgk sorga bwh tapak kaki kak unibers jer kang.. haruu...) CHES CHES CHES..

TAK PUAS HATI tul.. tapi.. aku usahakan jugak bagi dapat.. roger kiri kanan. Kompem sana sini sinun.. (pun dekat2 dh nak dapat lagi JANJI PELSU dek kerana “TUNTUTAN TUGAS PADA BANGSA DAN PERTIWI” kengkononnyer..).

FINALLY.. Sampai gaks aku ke sini..

PAPPA RICH!!!!


berjaya jugak aku menikmati keenakan seperti yang digambarkan…



Bab nak mengorder… punyalah rambang bijik mata.. sampai tak tau nak pilih apa.. tapi aku poyo jer mempromosi itu ini kat segerombolan kaum kerabat aku yang dtg tuh.... (gaya mempromote macamler aku penah pegi.. keskeskes..).. org tu minta tu.. org ni mintak ni.. order pelbagai yang canggih manggih.. (yang payah ler nak di‘buat’ kat umah kan).. tapi cik abang sayang intan payung berlian sutera emas london weight aku tuh.. ini yg dia mintak.. mmg kena kutuk kaw2 ngan abang ipar + ayah aku..



Tapi abang cover baieekk punyer.. dia kata mmg kopi buleh buat.. tapi nk dpt cawan tu yang payah tu.. unik.. (iyerlah sgt.. pi kat kedai barang dapur.. singgit sepasang jer.. bluweakk..)


Kiranya ni celebrate event 3 in 1 ler konon…

1)mak ayah punyer anniversary yang ke-36.. (sayang mak ayah 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 - infinity..)
2)result statistic aku dapat A.. (uish.. aku dpt peluk cium bertalu2 dari mak, ayah, and abang.. abang nangis tgk aku dpt A.. tersentuh sanubari aku.. alah.. subjek lain pun A gaks.. relax jer.. tapi bila stat aku A… mak ayah ngan abang nangis bagai.. nampak sgt betapa AKU BODO GILERs bab2 kira-mengira nih..huhuhu..)
3)Birthday Nureen and Zaqwan.. (sekali kan jer lah.. senang citer...)


Tak sempat nk snap byk2.. sbb tgh melantak kiri kanan.. semua aku nk rasa.. hehehe... tapi pappa toast tu yang menikam qolbu aku weh.. kehkehkeh..



Ni ler bebudak ni dok melayan masing2 punya order.. and baru perasan.. AKU LUPA ORDER KAT MAK.. huhuhuhuhuhu… tu ler – yg baca order aku.. yang mengorderkan, kakak kesayanganku itu.. dh bersimpang siur.. nasib baik order macam2.. mak pun jadik aku.. cuit kiri kanan tepi hujung summer.. last2 kenyang camtu jer.. mak plak kena abis kan nasi goreng + chicken chop bebudak 2 ketui nih.. hihihihi…


Citer lain..

Sepatutnya aku nak pi spa ngan kaklong.. tapi oleh kerana keadaan tugas pada Negara menyeru memanggil-manggil membuatkan kaklong pegi sorang.. (TAK PUAS HATI OIIITT..huhuhu... grr grr grrr... psstt... kaklong, nanti kita pi lagik yer.. hang buat treatment lain plak yer.. kehkehkeh…)

Oleh kerana aku tak dpt merehatkan diri dan sanubari ke SPA, makanya kaklong pi SPA bertemankan kandanya yang tersayang… tak puas hati sbb tak dpt join kaklong.. makanya aku ajak kaklong detin kat Pappa Rich (dgn izin kandanya yg tersayang ler..)..


NAMUN... rezeki tidak menyebelahi kami kerana "aral dtg melintang melunjur menegak melintang pukang suma cukup".

Takper kaklong.. nanti2 kita pi.. dekat jer ngan area umah kita.. hehehheee...

Aghh.. SUDAH.. aku dh jatuh hati kat Pappa Rich plak.. lepas ni dpt chop KAKTINY RICH plaks ler..kehkehkeh.. warghahahahhaaa… (tapi setakat hari ini… Johnny’s Alamanda TETAP menjadi poooojaan hatiku…) weiihihihihiii…

22 comments:

iina said...

wei..

amboi ko pun p gak papa rich heheheh.. lepeh nie kan elok sesangat ko wat join venture jek ngan jonis tu.. jonis & papa rich my undevided ultimate desirable food taste.. takpe tiny ko tambah je list cafe fav ko.. yg aku tau ko akan bawak aku belanje kat semua tempat tu kan kan kan hehehhehe.. tak tak kira sok aku balik aku tuntut gakk..

ohh buat masa nie aku takde selera nak makan yg rich2 nie.. yg sedang2 jek leh hehehehe.. :)

tentangseseorang said...

owhh...seb baik ady berjaya jumpa kedai nih :p

cikgu jawe said...

aaaaaa..!! awat le buat n3 makan time pagi camnih. dh le mlm td malas makan. huhu. kijam! kijam!

KAMATO said...

nanti nak cuba masuk juga

Ungku Nor said...

gua buleh bayangkan camne kecohnya pappa rich malam tuuu..suara lu sorang je pun dah cukup membingitkan suma waiters tu..keh keh keh

hidayah said...

wahh macam besh je makan kat tempat tu... kat mana tu kak tiny?
Anyway tak terlambat kot nak wish Salam Aidiladha dari kami sekeluarga

KV said...

ha, lps ni kena tukar nama tatau ler.

Abang Long said...

Kalu abang long bukak "Abang Long's Rich" ... KakTiny's Rich nak mai makan ka ?

^ez^ said...

hehehee..sonoknye die makan2 eh. siap tuka nama kedai lagik.heheheee.. :P

Monkey D Luffy said...

nak pergi gak ler....

xiiinam751 said...

makin 'rich' la papa tu dengan kedatangan keluarga ko ye....
Apa-apapun, selamat meraikan semua elemen yang diraikan tu..

Neeza Shahril said...

Unik nama restaurant tu kan.. boleh jadi kaya tak kalau makan situ?
atau tokey kedai yang kaya hehehh..
food kat situ ala ala italian ke tiny?

Yunus Badawi said...

Antara Pappa Rich dgn asam pedas Muar, saya pilih yg kemudian tu.

goasop said...

3 in 1 celebration!~ cm best je. kat kb ni mane la nk jpe pappa rich. tiny rich lagik la xtau katne =P

*gurau je. jgn amik hati tau kak tiny tomeii!

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

kalu hang yg masuk...memang tepat nama tempat tu..memang rich..ha ha ha..
















.sedap ker?

zino said...

macam bagus je paparich tu.. yg tak berapa rich boleh masuk ke hehe

TokMa said...

Tiny.....tokma nak gi gak!!.

Kak Piah said...

kak tiny rich.. sebot 44 kali jadik kenyataan wooo...

King said...

Rich tu bdk AF6 yg jd vokalis Estrange tu yer...???

ooo...

Mak Su said...

ouh ouh, maksu rich richer richest nak gi gaks........

whitetulip said...

huiksss...sedap sangat ker makanan kat situ kaktiny...kim pos bley ker..tak pasti pulak ada ke idak kat sini..huhu..

KAKTINY said...

iina > tempat makan kan.. aku pantang tul kalau dengar tempat makan yg aku buleh menjejak kasih nih.. mmg aku tak lepas peluang..
mmg pon.. ko balik nanti, aku nak usung pi sumer tempat.. hehehhe


ady > toce.. toce.. hehheee


cikgujawe > kehkehkeh… jom makan…


kamato > nanti pegi tau..


ungku nor > takler.. gua baieeekkk jer.. kehkehkeh…


hidayah > kat Bandar tasik permaisuri dik oiii.. salam aidiladha…


KV > tukar nama?.. hehehhe… difikirkan.. kehkehkeh


Abang long > janji kedai makan.. KakTiny’s Rich mesti sampai punyer…


Ez > kehkehkeh… biasaler tu..


Kapten > jom jom jom..


CkLah > itu ler dia.. bak kata kak ungku.. papa semekin tak dak.. aduhaiii...


Neeza > unikkan kak.. makin kayo ler pappa tuh..hihihi.. taklah food dia jenid toast.. bread.. ala2 mamak + melayu + western..


Yunus Badawi > janji kedai makan.. saya on jer..


Goasop > tiny rich tak kuar lagik.. sbb dok pi kedai org jer.. heheheh


Cikgooden > takpa cikgooden.. nanti kita roger2.. tiny banjer cikgooden kat joni ngan Pappa rich… hihihi


zino > buleh jer en.zino oiii..


tokma > JOM... JOM KITA PEGI MALAM NI.. yeeehhhaaaa...


kakpiah > AMIIIIINNNNN 44 kali... tima kasih ler piah oiii... moga2 berkat hari jumaat ni.. dimakbulkan Allah doa hang tuh.. amiiinnnn... kaktiny rich betul betul rich.. (buleh banjer hang capati tiap2 hari .. kehkehkeh)


King > iyerlah sgt king tu oiii…


Maksu > sama lah kita.. warghkahkahkah… (sesame kita doa yer..)


Whitetulip > sedap ler sayang oiii…. (pasai kaktiny tak pandai buat.. kahkahkah)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.