Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, December 03, 2008

citer jer lah..

Memula aku maleh nak citer bab-bab gathering nih… sbb ada org yang prihatin kat aku ingatkan bahawa jgn citer… takut org mengata aku.. hmmm.. takpalah.. kalau nak ikut anak trakea org nak mengata kaktiny ko ni.. tak ke sudahnya hidup kita…

aku nak buat statement macam kaklong buat : should I care??? … dan…. Tak setuju dengan statement aku ni pon tak pa.... hihihi… blog kaklong mmg inspirasi aku.. hihihihi…

(lagipun ni kan blog aku.. *statement stended*.. PUNYA PASAL AKU LER KAN.. kahkahkah… kalu tak citer rugik ler.. nanti takder kenangan nak selak2 balik and gelak-gelak balik.. tapi style penulisan aku – MAAF CAKAPLAH yer.. bahasa aku ada unsur2 OVER ACTING.. sapa salah baca – mungkin faham maksud cam lain dari yang aku maksudkan... tapi cara aku tulis MMG CAMTU.. NAK WAT CAMNER.. kankankan…)


Ok… Nak citer skit.. Kisah pi joli katak kat jonis minggu lepas…

Ada org tu kan.. janji dari awal semalamnya.. sampai ke pagi esoknya.. kemain lagik ler KOMPEM data
ng.. tapi.. tetiba lak.. dh kul 8.00pm… kensel.. takperlah.. org tak sudi.. nak wat camner.. (aral dah dtg melintang pukang kan kan.. hahaha – selamat piuk joni tu tak brended.. kalu tidak, tak dpt ler buat entri bulan senyum tuh.. kihkihkih…)

Time kasih pada kak ungku Unibers sekeluarga yang tak penah menghampakan hatta menghancur leburkan permintaanku utk jadik peneman setia kat tempat itu.. hihihi .. kalau kak unibers ada..
mesti dato’ ghimau dia ni pun ada kan kan kan.. kalu tidak sapa nak drive balik?.. hihihii – beserta laskar2 chinta kak unibers.. tapi sorang tak dtg.. dan masa ni ler aku amik peluang culik anak dara tunggal kak unibers.. hehehhe..

Dan kepada org yang 3 tawun tak penah dtg alamanda.. (iyer sgt ler ko tu kakpiah oiii..) time kasih weh.. sanggup gak ko redah hujan belantara tu nak memenuhi undangan kaktiny nih.. walaupun tak sempat nak tukar baju labuci2 ko tuh.. time kasih gak kat TS ngan anak2 ko yang sudi memeriahkan suasana... (mmg meriah ler anak2 ko..hihihiii…)

Aliff dindaku sayang.. ko sering buat kaktiny terharu.. huhuhuhuuu… ko sanggup naik beskal dik oii..
semata2 nak sampaikan hajat kandamu ini.. huhuhu… (masa ni plak ler moto ko tu nak pancit.. grrr...grrr...)

Dan paling istimewa utk sahabat.. kaklong… makan malam itu utk kita.. akhirnya usaha jerih kita membuahkan hasil lumayan.. luv you 4,5 6, 7 to heaven..

Ok.. tu jer nak citer.. hahahha.. IYER KER TU JER?????

nehi nehi nehi..

Memula cam malas nak amik gambo.. tapi kakpiah buat aku tak tahan gelak bila tgk mende nih.. ko mmg ler piah oiii… makanya aku pun amik gambo nih gak.. (piah.. dgn izin ko yer..)


(toksah ler ko salahkan rantaro piah oiii… yg ko buleh tgk jer sampai telur tu jadik separuh masak – pehal?.. hahahhaaa…)

hapPENING ler ko piah.. kelassss tuh...


ni gambo rantaro dgn iklan airnya….comelkan.. Kakpiah - Ko dh sain jadik manager rantaro lom?... nk kena bayar royalty nih.. kehkehkeh…



Anjib melayanz sekerimnyer dgn penuh nikmat…

Anjib siap bagi jelingan maut tuh.. tergugat jiwa untie tiny ni weh… hihihi .. anjib kata: untie tiny ‘tipu’ jer tulis entri ‘citer ngan anjib’ngeh ngeh ngeh… pasal untie sayang anjib dan pasal anjib best gilers ler untie buat entri khas utk anjib.. betapa speselnya anjib pada untie.. hihihi... jgn mare yer sayang.. luvvvv anjib banyak banyak banyak... muahsss...


Oh yer..

Aku nak suh korang teka.. apa yang dimainkan oleh anak2 kakpiah si rantaro dan shinbei tuh?..

(jawapannya korang carik le kat entri kakpiah.. ada si rantaro tu posing ngan mende alah ni.. kahkahkah..)


21 comments:

Ungku Nor said...

kelaka tengok muka Piah cuak giler tgk anak2 dia main mende alah tu.

akak kasik clue, rope dia ada ias-iras lipas la kekdahnya..ekekeke

p/s seb baik kali ni tade perenggan mengutuk gua, kalo tak..LU ANTAR ANIS BALIK ARINI JUGAK!!!

haa..cuak..cuaakk..;p

cikgu jawe said...

ni kalau aku gi jonis alamanda sana, wajib kak tiny belanja tau.. :P

KAKTINY said...

ungku nor > p/s seb baik kali ni tade perenggan mengutuk gua, kalo tak..LU ANTAR ANIS BALIK ARINI JUGAK!!!

---> cuak gak ooo dengar warning tuh.. selamat WARNING tu utk hari ni.. so gua takyah hantar anis balik lagikkk... kehkehkeh..


cikgujawe > kalu ko pegi alamanda tapi kaktiny ada kat seremban ker, muar ker, kulim ker atau pi london ker (bluweakk..)... TAKDAK MAKNANYA kaktiny nak banjer.. kehkehkeh...

cikgu jawe said...

takpe.. kak tiny gi le mana2 kt dunia nih. aku ckp je kt tokeh jonis tu, semua ni nanti kak tiny bayor. hehe. alaaa.. tokeh tu kenal kaann.. maklum le, antara penyumbang terbesar kemajuan jonis tu kaann.. hehe

KV said...

wah, sakan bergumbira. Happy2 gituk.

lupekanje said...

dah la tu...toksah kutuks acik lagi.... maklumla, bopren acik tk mcm bopren ngkorang...bopren acik mlm tu perlukan acik...uwaaaaaaaaaaahhh...

cikgu Jawe..
Tiny mang Board of Director Joni. sebab tu dia tk ndak makan kt tempat lain.
Dan acik mang stuju bangat klu ngkorang nk pi makan kt sana, sebut jer masuk bil tiny..
mesti tekelip2 ngangguk je waiter tuh...heheheh..
alamakkk...ader piuk terbang...lariiiiiiiii...

Mr PenyuBiru said...

lama nye aku tak makan steamboat. adesss! tergoda lah plak..hehe

Masy said...

jonis lagi!

tentangseseorang said...

masy, kalau kaktiny tuh mana lagik kedai makan yang dia reti???

kak...kalau ady nak teka menatang apa tuh boleh?
boleh laaaa
boleh laaaaa

KAKTINY said...

cikgu jawe said...
takpe.. kak tiny gi le mana2 kt dunia nih. aku ckp je kt tokeh jonis tu, semua ni nanti kak tiny bayor. hehe. alaaa.. tokeh tu kenal kaann.. maklum le, antara penyumbang terbesar kemajuan jonis tu kaann.. hehe


CJ > kaktiny bukan apa.. takut kalu korang pegi dan suh masuk dlm bil kaktiny jer, diorang suh korang pi kat belakang tuh.. salin baju seragam putih hijau jonis tu.. dan cuci pinggan.. sbb tu syarat perjanjian kaktiny ngan diorang memula sain kotnrak sbg director dulu.. warghkahkahkahkahkah...


KV > sementara ada peluang nak bergembira KV kan.. esok lusa nasib kita sapa tahu.. jadi kita hargai hari yang membahagiakan ni senikmatnya.. tul tak?.. hihihi


Acik > tak kira.. tak kira.. selagi tak jelas hutang deting acik ngan kitorang.. selagi tu ler acik kena.. kehkehkeh..


Jawapan utk acik bersamaan jwpn utk CJ kat atas tuh.. bluweaakkk…


Penyubiru > tergoda?.. pegiler bawak sya ngan adiknya ngan mak diorang skalik.. alah.. dekat jer.. KLIA buleh pegi.. takkan alamanda takleh sampai kan kan kan.... hihihi


Masy > aah.. LAGIK!!...dan akan ada lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi…. Hehehhehe….. kehkehkeh...


Ady > amboi… ko ingat kaktiny ni tak reti bernepsu kat Kenny Rogers ker, A&W ker, Secret Recipe ker?.. kedai nasik mak siti pun kak tiny layanzz tau..
Tapi kalu pegi kat tpt tu summer, tak leh ler order “ BANANA SPLIT ALL CHOCLATE PLEASE, BRING IT NOW”.. untuk kak ungku tersayang tu.. sapa nak jawab?.. kaktiny takleh tgk kak ungku tak dapat makan sekerim peberet dia tuh.. kahkahkahkahkah….

kalu ko teka – deting skalik lagik kat situ kaktiny order SET C + 5 pinggan ‘mende’ tu utk ko sorang.. WAJIB HABISKAN… nak nak nak?...

en_me said...

oghang dulu bilang, sayang anak tangan tangankan.. kannnns.. ehehe

Mak Su said...

main yo yo?

masni qisrine said...

meriahnye kaktiny...
rase mcm nk join ja huhuhu..

goasop said...

ada shooting WWE gak ke kaktiny? ehe.

tentangseseorang said...

jadinyer ady telah dikambeng itamkan oleh akak utk memenuhi tekak kak ungku yang nak banana split all chocolate tuh?? huh!

nak kena demand nih.

wakakakakaka

Bunga Rampai said...

Tumpang gumbira orang yang sedang bergumbira ;)

luv you 4,5 6, 7 to heaven.. cutenya!

Salam :)

Intan Rosnitta said...

Aikkk.. rasanya dah komen tadi. Uhuk :P

Budak2 tu main yoyo ke hapa tu?

Kalau Tiny nak tahu, akak x pernah makan kat Jonis ni. Cian akak kan, jakun sungguh..huhu

:)

KAKTINY said...

En_me > tapi org pun cakap.. alah budak2… apalah yang diaorg tau.. hihihihi


Maksu > iyo ler sgt maksu tuh.. TEEETTTT… SALAH.. kehkehkeh..


Masni > setakat MACAM jer.. takder pekdahnya adik oii.. hehehhe..


Goasop > kahkahkah… setakat budak 2 org tu.. layak ker?.. kehkehkeh


Ady > kambeng itam ker.. kambing puteh ker.. kambing gurun ker.. KO IKUT JE LAH MANA KAMI AJAK PI.. bluweak.. kahkahkah… (setakat demand berger mekdi?.. SORRY – gue taknak layanz.. not my tekak punyer taste.. kalu asam pedas ikan parang.. buleh layanz.. hehehe…. warghkahkahkahkah…)


Bunga Rampai > tenkiu tenkiu.. (tu antara ayat2 bombastik ler tu.. yang very the over the acting..) kehkehkeh...
Salam 


Intan Rosnitta > alahaii akak.. siannya.. tu ler.. kalau akak dtg umah saya raya hari tu buleh kita kenal2.. buleh roger2.. kehkehkeh…

Kak Piah said...

cheh.. kak, mmng aku tak nampak la anak aku boh telor tuu!! huwaaa!!!

peh tu mmng dah 3 tawon aku tak pi alamanda.. siriyes...

peh tu udang tu kan kak.. dia boh dlm poket dia!!
sib baik tejatoh sebelom masok carrefour.. menjerit la aku soh dia buangg!!

neway tengkiu veri much kak..
ai lebiu :D

iina said...

Tiny

Camtu aku kena carik nama cafe kat sini jonis ler..adakah akan sama rasanya kalau aku p..

Bila ko nk dtg sini.. gerentinya aku takkan bwk ko p cafe nam johny.. aku bwk ko p makn kat lemon tree ke (dlm kedai tu mmg byk pokok lemon muahahah) idak pun kedai kebab jelah..

selamat berjonis lagi dan lagi dan lagi ye

KAKTINY said...

kakpiah > mujur rantaro tak bwk balik umah.. kalu tidak.. ko leh buat sambal udang.. makan ngan nasik lemak ko tuh..hahahha

iina > aku akak terus layanz jonis sampai ko balik sinih.. hehehe.. nanti andai ada rezeki aku pi sana.. hang bawak aku jenjalan k... hihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.