Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Saturday, December 13, 2008

princess....

Dh tengok org lain buat.. aku pun buat jer lah.. (best gaks sesekali layanz menda2 camnih..)

Soklan.. isy.. tah pe per.. takper.. jawab jer lah..

dan RESULTNYA!!...
warghkahkahkah.. (aku gelak sampai tergolek jatuh kerusi siot..)..

INI KARAKTER KARTUN AKU?.. warghkahkahkah.. (cam poyo jer.. bluweakk.)


You Are Cinderella!

Image hosted by Photobucket.com

Dignified and hard working. With a gentle and soft-spoken manner you have something many people don't. Patience. Even through the moments of heartbreak you're still able to hold onto all of your hopes and dreams. Bide your time; your dream will come true.


Which Disney Princess Are You?


aku tahu.. mesti ramai nak muntah belilah tgk karakter kartun yang aku dpt.. kehkehkeh.... takper.. aku tak marah.. sbb aku pun sama nak muntah gaks.. kuang kuang kuang.. (paling aku rasa ramai yang cam nak muntah darah bila baca bab : "gentle and soft-spoken manner...." - adoilar.. AKU?.. Ya Rasul... mati hidup balik pun aku sendiri tak buleh terima... ITU AKU!!.. nehi nehi nehi... bluweakkkk... eee.. geli siot.. chess.. kahkahkah...
(tapi ada satu 'line' jer.. yg aku rasa cam 'kena'.. rasa jer lah..)

.
... teruskan gelak.. aku tak marah.. hehehhehe... aku pun dh nk pengsan bergelak nih..

26 comments:

iina said...

Tiny

aku dah gelak2 sakan sampai guling atas kapet umah aku yang baru jek lepas di vakum bersih hehehehe...

cinderella?? tak cayo den de.. tiny yg brutal kahak camnie cinderella?? tapi aku tetap percaya ko seorang yang memang hardworking n patience.. dan sememangnya ko sentiasa percaya dengan keazaman ko walaupun ko tu sensitiviti hi piching kit heheheh (majuk itu indah pe.. ngada2 pun terindah gak.. kena pujuk lagik2 indah)

Bab genle n soft spoken.. itu aku lum testing 1234 lagik tapi kecenderungan tu cam takde je hehehehe... baik ko hati2 jangan termakan ngan epal beracun mau ko tak bangun-bangun sampai putera ko cium ko.. (tapi ko dah ada prince kan.. kalau pengsan ke tido mati ke.. ari2 sure selamat ye muahahahhaha..)

Abang Long said...

Alahai Kak'Tiny'sRich dah jadi Cinde-Umbrella la pulak's ?

cikgu jawe said...

ni kasut sapa tertinggal nih. size 60 lg. wakakakaka!

kingbinjai said...

kalo aku apa agaknya ek?

Neeza Shahril said...

akak suka cinderella.. comel dan ayu gitu..
tapi untuk akak jadi cinderella.. hehehe.. tak sesuaiiiii.. ;)

goasop said...

uiks~ best nya kak tiny jadik Cinderella yang baik hati itu. nak try gak la jadik puteri idaman. ehe.

Mr PenyuBiru said...

kik3.. sambil tutup mulut. kik3..

Monkey D Luffy said...

oh kak cinderella... boleh mintak signature

cikgooden said...

*aku tak gelak aa..sungguh!

tapikan, muka mungkin iras2 la, tapi pinggang mungkin tak sama saiz..

(nak gelak ke tak..)

KAKTINY said...

iina > kalau aku ada dgn ko kat sana.. aku kompem join ko gelak2 guling2 ala2 ‘princess’ Hindustan dah kat kapet umah ko tuh.. warghkahkahkah..
aku PERCAYA ko TAK PERCAYA.. sebab aku sendiri pun SUKAR MEMPERCAYAINYA… kahkahkah.. apa punya jawapan yang aku bubuh ntah.. kehkehkeh..

“Bab genle n soft spoken..” – jgn kata ko nak testing 1234.. ko buat penilaian STATISTIK sekalipun.... ko TAKKAN DAPAT jumpa titik RELIABILITY AND VALIDITY nyer pun weh.. even ko guna skala LIKERT 10 points sekalipun.. hahahahhaha.. kahkahkahkah…
(oitt.. makan buah epal tu SNOW WHITE ler.. aku dapat Cinderella.. yg jadi “MaRkoNAh” kat umah sendiri tuh.. heheheh… yg t’tinggal kasut kaca tu.. (kasut kaca?.. utk saiz kasut aku?.. kahkahkah… saiz erra fazira beb.. kehkehkeh…)


Abang Long > Godzilla pun bulehler abang long oii… kehkehkeh…


Cikgujawe > betui ler tuh.. mmg tak silap lagik.. mmg ‘cinderella kaktiny’s rich” ler yang punya tuh.. bak balikkkk… (ko berani nak jumpa kaktiny makan steamboat joni?.. meh ler..meh ler.. pulangkan kasut saiz tu…kehkehekh…) warghkahkahkahkah…


Kingbinjai > ko try ler.. mana ko nak.. (ko nak jadik princess ker?.. seram beb…. kehkehkeh…)


Neeza > tiny ni laaagggiiiiilaaahhhh jaauuuuuuuhhhhhhnyaaa KETIDAKSESUAIANNYA dgn watak gadis ayu lemah lembut gemalai jiwa sukma lara tu akak oiii… kehkehkeh


Goasop > kalau kaktiny jadik Cinderella.. sure member kaktiny ‘serender secara sukarela’ utk bergosip pasai kaktiny.. kehkehkeh…


Penyubiru > buat penat jer ko gelak tutup mulut.. ko gelak kuat2 pun kaktiny tak marah.. FAHAM.. FAHAM.. teramatler tidak BERSEHATI BERDANSA nya kaktiny ngan watak tu kan kan kan… bluweak.. kehkehkeh…


Kapten > meh sini.. kaktiny sain kat kasut kaca saiz 60.. ko nak ker?.. (lagik besar dari saiz kapal lanun ko.. tau tak?.. bluweak.. kehkehkeh..hehehheh)

KAKTINY said...

cikgooden > dan dan ni tiny rasa nak ajak cikgooden makan kat joni... la ni jugak.. hihihi.... pasai terasa ringan jer nak siram kuah sup joni tu kat cikgooden..(grrrr.... grrr...)
nak gelak ker tak?.. kehehehehehhe...

iina said...

uihh aku konfius cite snow white ngan cinderella..

so kira2 ye ko mangsa kena dera ler nie kan kan.. yang tu ada titik kesamaan tau.. malah kalau buat ujian t pun sure ada validity tau.. just kena check pembolehubah tu bersandar ke tak bersandar je heehhehe

lupekanje said...

bukan type of gentle and soft-spoken manner ke??? I tot u r....hehhe..
cinderella yg sentiasa rela di dera...uwaaahh..

xiiinam751 said...

ckLah kaki kembang...kaki budak bendang..
tu sebab 'tak jadi' kawen ngan putera raja...hee..hee...

xiiinam751 said...

ckLah kaki kembang...kaki budak bendang..
tu sebab 'tak jadi' kawen ngan putera raja...hee..hee...

KV said...

wah, cinderella tu!
caya lahh!!

Ungku Nor said...

hehehe..gua dah gelak awal-awal lagi dah..;p

Danielle_Corleone said...

msti sweet ni. hehehe.

fusarium solani said...

:D

:P

;P

^-^

kamar hati said...

uiksss....cinderella??? ni ker akak tiny yg kamr kenal...hihihi....apa pun layanzzzzzzz, jer la kak....hihihihi...

AHMOI said...

ya allahhhh..awatlaaa akak aku dpt katun tu..tak sesyuai langsung laaa..kah..kah..kah...adeh..sakit perut teman ni dah wehhh..

Intan Rosnitta said...

Tiny,

Akak baru try tadi. Dpt jadi cinderella gak... hahahahah, cam x leh caya je!

:P

Mak Su said...

cindailela? so sweet

maksu adalah snow white, har har har. iya ler tu.

KAKTINY said...

iina > tu ler ko.. main salji byk sgt.. pasai tu asik teringat citer snow white.. hehehhe…
Buleh gak nak kaji nih... IV ngan DV.. kehkehkeh…


acik > Ur tot WRONG acik.. SOOOO WRONG.. warghkahkahkahkah…


ckLah > ’tak jadi’ yer ckLah yer.. hehehe… takper takper.. yg penting dpt raja hati..


KV > tiny tak cayalah KV.. kehkehkeh…


Ungku Nor > gua tau.. kan lu gelak depan depan gua masa baca arituh.. bluweak.. ;p


DC > sweet ler sgt… nak termuntah belilah dh nih.. hehehhe

Aliff > ko meh sini meh.. kaktiny pancitkan biru ko tu.. nak? nak?


Kamar > Cinderella?.. kaktiny pun tk caya weh..heheheh.. tapi saje layanz kan.. buat main main jer.. seronok gaks.. hehehe


Ahmoi > mmg tak sesuai..amboi gelak.. dengar sampai cheras.. ko meh sini.. nak cobit skit pipi tuh.. hihihi


Intan Rosnitta > utk akak mmg sesuai watak tu… nampak air muka pun sweet cam Cinderella.. tapi tiny?.. oh tiiidaaaakkk…


Maksu > tiny ni ‘bersidai-luar-jendela’ buleh ler kot maksu… gebang jer lebih.. kehkehkeh…
Maksu snow white.. pergh.. lagi cute.. hehehe.. jgn makan epal merah tau.. hahhaha

whitetulip said...

ok ler tuh kaktiny...mesti penyabar giler cinderella tue..ek?ek?huhu...sy pon kena tag minatang nih gak tapi..ntah bila dapat wat ah..

KAKTINY said...

whitetulip > kaktiny cinderella?.. diorang silap tak letak watak mak tiri cinderella..kehkehkeh...
buat ler whitetulip.. sesajer tgk apa yg kena.. cute jer.. hehehe...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.