Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, June 18, 2008

Hari Ini : BOSANNYER...

Hari ini / minggu ni bosan betullah kat opis.. dah banyak hari Boss tak masuk.. esok pun dia tak masuk, lusa Boss gi oversea.. pun tak masuk.. erggghhhhh... BOSAN TAHAP CIPAN dah nih.. Assignment si gadis teman sepejabat tu pun dah disiapkan semalam.. nak tolong buat assignment kawan2 yang lain, ramai yang class tak mula lagi..
Nak buat apa lagi yek?.. nak study, class hujung bulan baru start.... makanya perabis 'reta' company je lah.. dgn layan blog.. heheheh... next month nak terminate streamyx kat rumah and beli broadband.. so, leh bawak laptop ke mana2 and pasang broadband.. even kat opis.. tak sedapler 'dok balun rheta kompeni selamba badak jer..'..
Bosan... bosan.. bosan.. itu jer lah.. hari ni nak jalan-jalan lawat blog dgn semewah2 nya... hihihihi..
p/s : ni entri tambahan.. (slps dpt komen dari si ady... "streamyx tuh broadband jugak. cuma wired broadband. broadband yang akak maksudkan wireless broadband yang di provide oleh celcom or maxis" ).. OK OK OK... nak tukar streamyx yang wired broadband and ganti dgn celcom wireless broadband.. BOLEH CAMTUH?.. hehehehhihihih... maklumlah kaktiny ni kan 'kurang skit ilmu IT' nih..

25 comments:

tentangseseorang said...

pembetulan. streamyx tuh broadband jugak. cuma wired broadband. broadband yang akak maksudkan wireless broadband yang di provide oleh celcom or maxis ;)

KAKTINY said...
This comment has been removed by the author.
KAKTINY said...

ady > time kasihler di atas pembetulan tuh yer.. utk org 'kurang ilmu IT" mcm kaktiny nih.. manalah tau beza... tau beli and pakai jer..

tentangseseorang said...

xpe, setiap org ada kemahiran masing2. kalau akak citer pasal law. mampuih sepatah haram pun ady tak paham.

ahmoi said...

wah..wah..wah...beraja nmpaknyer akak kat office..cam tuh mai lah perak tlg adik ni wat kijo lak.hehehhe

tasikmerah said...

tolong buat assignment?.. huih.. mulia tu.....

whitetulip said...

salam, kaktiny, sy tengah cri idea nak buat project paper nih..isu apa yg best arr..??

mama ranggie said...

salam kak..mama pon masih berkira2 nak beli celcombroadband nih...senang bawak pi mana2 kan!

mama ranggie said...

kak..url mama dahtukar tau-mamaranggie3.blogspot.com...

KAKTINY said...

ady > mekasih mekasih..

ahmoi > ani, bukan beraja lagi dah.. permaisuri, puteri, putera, semua kaktiny sapu bersih.. sesuaka hati mak bapak kaktiny jer nak buat apa kat opis hari nih.. heheheh.. kalaulah perak tu cam restoran seri melayu (rest. tu sebelah opis kaktiny).. mmg kaktiny dah turun pegi kat ani dah pun adik oiii...

tasik > aku bukan mulia sgt pun.. tapi aku mmg bosan.. and bab2 buat asgmt ni mmg aku minat (tapi result sendiri... hmhmhmhmhm...)..

whitetulip > jom kita buat tajuk yang sama nak.. leh kita tukar2 bahan..
tajuknya: HUBUNGKAIT DI ANTARA PEMILIHAN CARA PENGURUSAN KONFLIK (BERDASARKAN MODE INSTRUMENT THOMAS-KILMANN)DENGAN FAKTOR-FAKTOR DEMOGRAFI..

tapi tajuk sebenarnya tak finalize lagi.. once finalise, kaktiny bagitau (api eh.. ada kaitan ker study kita.. if ada.. bestnyer.. ada partner nak share idea)..

mamaranggie > mama.. kita beli sama2 yek.. senang, kecik jer.. eltak dlm poket pun bleh..

note : ok mama.. kaktiny gi layan web kat url baru mama..

GDIZ said...

hehe. sy dulu dapt tenet free. kebetulan belakang rumah ada kedai tepon. Ada wireless. Sekarang dia dah tahu kot. Dah tak leh tumpang tenet.:(

Sekarang tgh piki2 nk ambik celcom broadband wireless punye..

bunga rampai said...

Salam,

Menghargai kunjungan Kaktiny ke teratak saya semalam. Moga hari ini yang indah-indah saja buat Kaktiny walau ada rasa bosan mengusik diri.

Salam kenal, salam ukhuwah :)

KAKTINY said...

gdiz > wah ns.. baguih betui hang noo.. rembat free line toke kedai tepon tuh.. la ni dia dah terror la dah tu.. dia block kot..
jom pakat kayakan celcom (yang dh sedia kaya tuh..)

bungarampai > salam... time kasih drop by kat sini.. dan time kasih utk doa..
hari2 kaktiny mmg sentiasa indah.. kalau hujan ribut banjir kilat pun indah gak.. heheheh

Mak Su said...

budak-budak band main band

kamar hati said...

hihihi....beraja di opis la plak ye....kat umah jd pemaisuri...hihihi...

Kak Long said...

aku punya capaian dia lembab. so engko fikir balik la...kecuali ko bayar pakej yang paling mahal hehe

shopforshoppers said...

Tiny...

Bosan eh, banyak free time ke boleh ke kalau tolong ajar Akak, written communication 8 part of speech, dah 2 bulan sangkut kat subject nie..

KAKTINY said...

maksu > tak minat mana2 band.. heheheh..

kamar hati > conquer.. conquer.. hihihi..

kaklong > alahaaaaaiiiii... ni yang aku kena pk balik nih.. yang paling mahal tu pun sure ke tak lembab?...

akak > bagi ler tajuk penuh and apa isi2 yang diperlukan.. akak leh e-mail kat tiny di ciktiny@gmail.com - if yang tiny boleh buat, tiny buatkan yer..

blackpurple @ jowopinter said...

Kak Tiny sudah jadi seorang pemblog yang tegar. Hehehe!

KAKTINY said...

JP > aah.. dah kalah sesapa yang hisap rokok dah.. ni korang semua ler punyer pasal.. hihihihi...
sehari tak jalan-jalan kat blog korang, rasa mcm tak kena.. ada rasa cam tak bagi air minum kat laki kaktiny lepas dia balik kerja.. kui kui kui..

tq to kaklong yang bagitau aku 'kewujudan' blog nih.. really enjoy it..

cikgooden said...

mulia nyer seorang insan yang berbama kaklong disisi kaktiny....isk..isk..isk...dalam dunia skang masih ada insan sebegini yang amat menghargai nilai PERSAHABATAN.

manje said...

jangan bosan2... mari kite ber'blogging-mogging' sesame.. hehe :)

KAKTINY said...

cikgooden > semua insan mulia di sisi Allah kan..

tapi kaklong tu mmg mulia.. sbg seorang kaklong.. dia mmg sgt mulia orangnya.. carilah peluang berkenalan dgnnya..

manje > itu yang kaktiny me'melambung'kan bil internet ofis dgn jalan2 lawat kawasan blog org nih.. berhenti cuma time makan and solat jer.. (tu pun lagu bluehikari masih terpasang).. kuk kui kui..

thafiexq said...

waa... wireless laptop rosak......

KAKTINY said...

thafiexq > sabaq dik sabaq..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.