Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, June 27, 2008

Hari Ini : Pergilah Bosan..

Terus-terang cakap.. mmg aku tgh bosan.. bosan yang amat2.. apa aku nak buat kat opis nih?.. Mmg aku bersyukur sgt sbb berada di pejabat ini, di tempatkan di bilik ini, menjawat jawatan ini (walaupun tak glemer pada org lain kan..terutamanya pada kengkawan sekuliahku di U dulu), dgn gaji sebanyak ini, dengan mendapat Boss sehebat dan sebaik ini, dengan kemudahan dan faedah yang ditawarkan sebegini.. mmg aku bersyukur dan bahagia sgt.. (sbb tu sapa2 nak amik tempat aku - aku bom dgn C4 - opss.. isu sensitip..)..

TAPI.. HARI INI.. SAAT INI.. DETIK INI... WAKTU INI dan KETIKA INI.. aku terasa BOSAN yang teramat.. AKU BOSAN SBB BOSS TAKDER AND AKU TAKDER KERJA NAK BUAT!!!!!!!!! TOLONGLAH.. AKU DAH JADI TENUK SEMPUT DAH NI.. MANDDOOOOOOMMMMM GILER.. TAK TAHU NAK BUAT APA...

AKU BOSAN... tadi Boss masuk jap sblm solat jumaat.. tapi adalah 2-3 minit.. naik opis, sain itu ini.. tanya lebih kurang.. dah.. kuar balik.. aduhaiiiiii...

Mujur class start esok.. so aku akan ada kerja nak buat.. dan hari yang Boss tak masuk akan aku penuhi dgn buat assignment..

34 comments:

dugongsenyum said...

saya ambik MC. teman awek pi shopping.

kamar hati said...

sure boring gilerkan...saya pun tgh boring giler ni...giler pun tak boring camni...boring tahap cipan dah ni...huhuhuhu...bos takde gak...keje pun tak bape nak sibuk sgt...huhuhuhuh...

apa la nasib....hihihihi...

KAKTINY said...

dugongsenyum >menarik tuh idea tuh.. mujur tak terserempak ngan Boss kat shopping kompleks tuh.. kalau tak?.. nanti Boss tanya.. "klinik ko kt dlm shopping kompleks yer dugong.."

kamarhati > mesti kamar faham kan tahap boring katkiny nih.. adoilah.. sementara nak tunggu kul 5.15pm.. rasa lama la plak..

KAMATO said...

kalau dah depan pc tu....banyak kerje boleh buat....susah2 bukak lagu melalak sorang2, dlm bilik bukan orang dengar

CikguZue said...

memang kalau dah bosan, tunggu masa saja nak hilangkan....atau buat2 benda/aktiviti pape...tapi tu la,kan. buat pun kadang tak hilang2 jugak. ermmm nak PMS kot...hehehhe....biasa saya camtu la. lepas2 tu baru ok. lagi2 kalau jenjalan tgk2 bunga ke...gi tepi sungai ke...

fLuRrY.bLuRrY.bUbBLy. said...

kak tiny!!!! kita pun boring jugak..
Bertambah sangap sebab bas nak g melaka dah abis. uwaaaa nak nangis..

KAKTINY said...

kamato > dh tak tahu nak buat apa dah.. kat depan pc ni pun mata dh naik kelabu dah..

cikguzue > rasa2nyer itupun iyer jugak.. bulan dah mengambang minggu lepas.. nih time2 dia dah ler nih.. pasai tu semua rasa dtg nih.. rasa masam masin belacan pedas semua ada nih..

flur > jgn sedih.. meh kaktiny hantar gi melaka meh..

axim said...

kalau akak bosan...amik senaskah al-Furqan..dan baca risalah dari tuhan tu..insya Allah tenang jiwa dan minda..

Kak Long said...

okla tu...hehe. aku plak tengah tensen dengan member sorang nih. taknak kawan kita dah bila kita nasihat sikit. suka hati dialah tak nak kawan sudah......kau ada jadi kawan aku, ok le tu!

KAKTINY said...

Axim > Allahu Akhbar Axim... ....
terus kaktiny tak tahu nak komen balas apa..

GDIZ said...

syok kalau kaktiny jd bos ns kalo cm gini..heheheh ;p

Bosan2 leh ajak bos g shopping ;p

KAKTINY said...

wah wah wah.. andainya kaktiny ada syarikat sendiri.. confirm kaktiny amik ns jadi PA.. heheheh.. leh teman bila boss boring.. ok pa.. boss belanja.. sapa tak mau kan.. hihihihi...

Shahadan said...

huh.. napa aku sorang jer yang bz? bz tahap cipan.. sampai esok cuti pun kena mai opis lagi.. aiyak.. org lain tgh bosan tak dak keje tak dak bos..
aku pulak tgh bz.. banyak keje.. tak dan nak pi blog sana blog sini..

semalam dah laa balik kol 1.59am.. sampai umah solat isyak then tengok bola kol 2.30am.. then second half bola tengok aku.. tup2 tiga biji gol.. aiseh..

hari ni balik kol 1.59am lagi ke?

Kak Lady said...

Boss tu tak sporting lah kan...ari jumaat hari org pompuan window shopping...dia pulak kacau...tak syok sungguh kalau camtu...pastu dok sensorang ...maunya tak boring tahap gaban...hahahha

Nanti kalau ari jumaat boss ade...meh kita sembang2 (kalau ada YM lah)...ilang lah sket boring tu...

en_me said...

yg ko update blog nih bukan kerja ker.. ammvoiii akak tewww

Mr PenyuBiru said...

salah satu cara utk mengatasi masalah keboringan ini ialah cuba ambil beberapa helai daun sireh.tumbuk dengan buku lima atau blender jika ada,hingga lumat.biarkan sehingga kering.apabila kering,masukkan air suam 12ml (jgn lebih jgn kurang).biarkan kering.tambah air 12ml lagi.biarkan kering.ulang langkah ini sampai keboringan anda hilang.Selamat mencuba!.

hehe..sori arr aku pun boring gak...huhu..

rudy bluehikari said...

adalah menjadi hak seorang pekerja mendapatkan waktu rehat yang diperuntukkannya seperti yang termaktub dalam labour law. Makanya, adalah menjadi satu kesalahan kalau akak jadi penunggu setia opis pada waktu rehat jumaat yg biasanya dipenuhi oleh aktiviti shopping oleh kaum hawa...ekekekeke

saya ada keje banyak ni.. akak nak? buat partime dgn saya. saya dah ada 3 PA, tapi kerja tetap banyakkkkkkkkkk

zino said...

macam mana kerja dia ni.. kalau bos tak ada dia tak ada kerja tapi bila bos ada dia tak boelh kemana mana.. pelik jugak ni hehe

Ahmad Fahmi Hanapiah said...

Salam Perjuangan...

Waaa... beslah kerja ko nih Tiny banyak extra time! :-) Aku buat business nih mesti tiap-tiap hari kat opis... kalau boleh Ahad pun aku nak gi kerja... Business cari makan maaa...Kalu staff aku masuk kerja... aku akan pastikan mereka tuh mesti ada kerja.....bukan murah bayar gaji pekerja zaman sekarang...nak bayar EPF ...lah... Socso lah... dan macam2 lagi. Elektrik pun dah naik... sewa pejabat dah naik... brg2 pun dah naik... apa nak jadi dgn ekonomi kita nih... Inflation!!!! tension.. tension..hehe... tapi yang penting kita cari rezeki yg halal.. :-) bersabar... insyallah rezeki akan datang... yg penting kita berusaha... :-)betul tak.. cik tiny?

KAKTINY said...

kaklong > AKU KAWAN KO SAMPAI BILA2.. will always be..

shahadan > dah tahu balik lewat, sempat lagi tgk bola tuh?.. aduhai.. bola bola.. lelaki lelaki... tak paham tak paham..

kaklady > akak.. tapi sesekali kalau dh tak tahan nak shopping - BLAH gak.. hehehhehe...

en_me > nasib baik ada blog.. kalau tak kenal dunia blog ni.. lagi tak dpt nak bayangkan nak buat apa.. aduhaiii..

mr.penyubiru > oleh kerana daun sireh takder.. maka dah ku gantikan dgn pokok kat opis tuh.. bagus gak idea tu... elok jam 5.15pm - dah botak pokok kat opis aku tuh weh.. adohai.. camner nak jawab ngan admin isnin nati?..

rudy > Boss tak halang - cuma kaktiny jer 'segan'.. (sbb byk sgt mengular masa dia takder.. so bayar tebus balik dia time dia ada hehehehhe..
Part time?.. NAK NAK NAK.. tak bayar gaji pun takper.. janji pass jer apa2 kerja yang 'semampunya' kaktiny buat.. hehehhhihihihi..

zino > saya ni jawatan 'kuli exkelusip' - tu yang lain skit dari yang lain tuh.. hehehhe

fahmi > selamat aku tak kerja ngan ko fahmi.. syukur aku kerja kat sini.. hihihi... insyallah aku buat kerja halal dan rezeki tu kan Allah yang bagi.. aku tersangat bersyukur ngan apa yg aku ada sekarang.. Alhamdulillah..

cikgooden said...

teringat kata kawan aku dulu..hari ni boringsan betul..ingatkan dia cakap jepun..rupa2nya..boring+ bosan...selamat kerja kaktiny..dan selamatkan kerja anda...

KAKTINY said...

cikgooden > menarik perkataan baru tu... ok.. saat itu saya mmg boringsan.. tp saya mmg sentiasa menyelamatkan diri dan kerja saya.. hihihi

kosong said...

kak tiny,
saya rasa semalam hari bosan sedunia la.

saya dan beberapa org kawan pon bosan semalam.

hahahah...tapi hari ni lagi bosannn sebab kena kemas rumah utk terima tetamu... uhukss

saya yang pemalas,
kosong

Intan Rosnitta said...

Tiny..

Samalah kita. Kdg2 bosan bila tak de keje... Tapi selalunya bosan sebab byk keje... hahahahha :)

nadahahs said...

eih.. dah banyak tahun kan ada laki, takkan tak paham2 lagi kot..

xrajunax said...

kadang2 merindui bosan
kerana dari bosan
datang idea yg bukan2

Danielle_Corleone said...

hehehe! saya lagi buhsan kak. sabtu ahad pun kerja! hahaha!

King said...

renovate laa bilik bos tu jd bilik memasak ker?

tentu dia sukaaa....

zino said...

post baru ke tu tak pernah dengar pun hehe

Princess Liyana said...

alahai,mcm2 ragam boss ni kan?;p hm sabar ek sis!

pandagumuk said...

(:
boss.x baek buli!

DatOk ZeQ said...

Hi
Saja aku jalan jalan , tengok Euro 2008 satu gol aku dah boring. Best artikel ko, suka aku. Senang2 jalan2 lah tempat aku.

DatOK ZeQ
Kelana Jaya, Selangor

Ayu said...

kite cuti jumaat heheh cuti tanpa rekod..yehaaaaaaaaaaaa

KAKTINY said...

Kosong > sedunia camtuh?.. okler tuh.. bukan kaktiny tak normallah kan.. heheheh

Intan Rosnita > Ibu Intan.. lagi bosan kalau byk kerja kan kan kan.. huhuuhuhu

shahadan > tu ler.. walaupun dah 4 tahun kawin tapi still tak paham perkaitan lelaki dan bola.. macamler ada share dl pasukan tuh.. kalau ada takperlah gak.. if menang, leh share untung..

xrajunax > betul gak.. masa tingkatan 4 dulu penah buat sajak tajuk BOSAN.. masuk majalah skolah tuh.. hihihi..

Danielle > alahai .. sabtu ahad kerja.. tu betul2 bosan tuh..

King > betul king.. bosa mesti suka sbb leh makan kat opis.. tapi takut "BINI" Boss tak suka sbb Boss tak balik makan kat umah.. ooohhhh TIDAAAAKKKKK...

zino > aah.. post ni ada satu jer kat dunia.. heheheh..

Princess > Boss satu ragam jer.. kaktiny lagi beribu ragam liyana sayang oiii... hihihihi..

pandagumuk > boss tak buli.. kaktiny jer yang "baik hati'.. kahkahkah..

Datok Zeq > sila2 Datok.. jalan2 lawat kawasan.. ok.. nanti saya lepak kat tempat datok lak..

Ayu > wallah.. cuti tanpa rekod tuh.. hmm.. saya nak bagi alasan apa yek nak cuti tanpa rekod?.. nak kata nak pi daftar U, class dah mula.. hmhmhm..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.