Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, June 23, 2008

Hari Ini : MENGANTUK..

Mengantuknya..

Smlm baru balik dari kampung - kulim, kedah..
berkesempatan jugak lawat tok abang dekat tikam batu, sg.petani, kedah (tok sebelah ayah abang..)

Yang di muar tu , kampung sebelah mak abang dan kampung 'tetap' abang.. kampung muar adalah kampung yang mak dan ayah abang tinggal sekarang ini.. yang kerap kami pulang..

Yang di Kedah ni, rasanya jarang sgt mak dan ayah abang termasuk abang dan adik beradik abang balik melawat.. - cuma semenjak kawin dgn aku, barulah kerap abang jenguk tok dan wan dia tuh.. itupun sebab balik kampung aku di Kulim, for sure kami singgah tikam batu kejap..)

Apa lagi nak tulis?.. mengantuk.. even Boss ada dalam bilik dia, aku still kureng semangat hari ini.. plus.. mood monday blues kot.. alahaiiii..

Class start this week.. daftarnya bile?.. member2 ckp sabtu hari tu dah daftar and amik modul.. tapi takderpun dlm portal?.. aduhai.. esoklah gi UPM.. amik half day.. lepas daftar nak gi SPA.. kui kui kui..

p/s: esok gaji.. yea yea... sapa nak ikut gi SPA?.. rudy, nak kaktiny bawakkan wife rudy sekali? heheheh...

25 comments:

kamar hati said...

salam...
morning...apa kes ni kak...aduhai...monday gak yg salah ye...hihihi...

semangat skit kak...chaiyok chaiyok..hihihi... :) :) :)

tentangseseorang said...

SPA?? SPA takpe jangan SPAM :D

cikgu jawe said...

esok dh gaji ke? bkn rabu ke?.. hehe.. bestnye..

King said...

laaa... knp x singgah teratak beta?
kt mana?
kt sini laa..
kt sini mana?
sini laa..!!

mama ranggie said...

monday blues ek kak tiny!

rudy bluehikari said...

kaktiny... bolehhhh jer... nanti sy bagitau suri! sy pun nak ikut.. ada spa yg akak pi utk lelaki tak? mcmana nak pass no hp sy kat akak ek...

ryann said...

:)

KAKTINY said...

kamar hati > adat ler tu kamar.. taknak salah diri sendiri.. yang lain gak salah kan kan kan.. heheheh.. tgh nak bersemangat ni.. sbb dh nak time rehat... hhohohoho

ady > kaktiny ni SPA tu tauler.. SPAM ni tak pandai.. maklumler 'kurang ilmu IT'.. tapi tgh belajar lagi nih..

cikgujawe > kitaorg gaji setiap 24.. tak kira ler hari apa pun.. heheeh (kecuali if 24 tu jatuh hari sabtu or ahad.. dpt hari jumaat ler..)

king > dah.. pepagi lagi patik dah ronda2 kota raya lawat blog and tinggal komen kat blog tuanku.. heheeh..

mamaranggie > monday jugak yang kena kan kan kan.. padahal sendiri yang takder mood.. hihihi

rudy > jom ler.. kat shah alam ada utk both.. pi husband + wife mmg syok giler.. send no. h/p rudy kat ciktiny@gmail.com - esok kaktiny pi UPM, leh kaktiny calling calling..

p/s : betul ker PJJ student Master dah daftar sabtu lepas?.. hihihi.. tumpang tanya - kalau tahu.. :)

KAKTINY said...

ryann > :P

KAMATO said...

nak mintak keja apa tu kat spa...

tasikmerah said...

isnin mmg gitu.. selalu je tak de mood tp kerja amat banyak on monday...

aku pun tak de mood..

ahaks

Al-BIMA SAKTI said...

salam kaktiny;
lain kali kalu ngantuk tido ajo
jangan dilawan mato
tapi jgan dilayan tuk ketuo,\nanti bahayo.

Eh.., edok gah gaji ko..?
camano buleh lupo...
dah nak tuo ko...?

Mak Su said...

esok gaji? cepatnyer, kitoreng tunggu ujung bulan

saudagar gaRAM.. said...

SPA tu yang tempat urut urut tu ya?
kan kan kan?

bos pon bleh kasi naik semangat ya untuk buat kerja?
waaaaaa......


hebat..
hebat..

KAKTINY said...

kamato > SPA (Suruhanjaya) tu nak buat apa?.. confirm tak dpt kerja punye.. sbb takder kroni.. heheheh (org gomen jgn mare yer.)

tasik > aku dahler keje kurang hari ni.. plus mengantuk... plus boss aku dah kuar.. dan.. aku mmg mengantuk hari ni weh..

al-bima sakti > pasai tokleh lawan tok ketuo ler maka saya kena lawan tido.. kalau buleh.. dah pinjam sofa boss dah.. gi tido barang sejam dua... hihkhikhik..

maksu > mmg setiap 24.. selalu gak kena 'pau' ngan hubby.. sbb dia pun gaji hujung bulan.. pastu masa time dia gaji, saya minta 'interest' 100%.. ahaks ahaks.. hihihhi

saudagar garam > a'ah.. spa tu tempat massage body or kaki or kepala.. mmg buleh tenangkan fikiran.. dan kekadang (kerap sebenarnya) tertido sbb 'ralit' sgt..

psstt.. apa yg hebat?... gaji 24 hb ker.. heheeh.. mmg best..

ladylikeme said...

yelah.isnin nie memang selalu cam giu..tukar jelah nama isnin tue bleh????

KAKTINY said...

ladylikeme > betullah tuh.. tukar jadi sabtu nak?.. heheeh.. (leh sambung cuti.. bleh tak?..)

Kak Long said...

woi, nak pi daftar tak ajak aku ker???

KAKTINY said...

kaklong > aku nak tepon hang la sat gi nih... tadi hang kan tgh mtg (tuan haji ada tuh.. bestnyer..)..

GDIZ said...

salam akak,

kat sini pun monday bluesss menyerang..nasib bos takde.malas betull hr ni ;p

KAKTINY said...

gdiz > salam ns.. kaktiny.. bos ada ker takder ker.. mengantuk tetap mengantuk.. tapi after lunch.. baru segar bugar balik..
hihihi...

BasH said...

salam kaktiny, lorh asai kedah kaa? hikhik..
gomen mmg awal kan gaji..kami ni swasta kena tunggu ujung bulan baru dapat..nie pun dok sabaq banyak2.neh// aduhai...

KAKTINY said...

bash > kaktiny bukan oghang gomen la.. company kaktiny lagi terror dari gomen.. org gomen gaji 25.. kaktiny gaji 24.. hehehehihihi..

thafiexq said...

daripada g spa baik g SPA untuk manjakan diri... hehehe

KAKTINY said...

thafiexq > mmg nak gi spa SPA tu ler.. nak buat full body massage and nak buat hair cream bath jugak.. sekaligus ler dgn manicure + pedicure.. hehehehhe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.