Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, June 24, 2008

Hari Ini : NAK PEGI MANA DULU...

Hmm.. hari ni nak pegi mana dulu yer?..

1) Keluarkan duit.. (wajib tuh..)

2) Pegi amik abang kat Subang (nak gak teman pi U)

3) Pi U (daftar and amik modul - kaklong, nanti aku teman hang plak k..)

4) Lunch (nak belanja abang makan kat mana yek?..)

5) Hantar abang balik opis dia..

6) Pi Spa.. hehehheh (dah booking utk full body massage, manicure and pedicure.. thafiexq, dah try yang kat alamanda tuh?)
p/s : Rudy, kalau nak buat full body massage sesama ngan Suri, nanti kaktiny bagitau pi kat mana.. husband + wife layan SPA together-gether..best ooo... tak caya, tanya hubby kaktiny - ni pun dia dah tanya bila lagi nak pi .. hihihihihi... utk lelaki, yang massagenyer lelaki gak.. kalau pompuan yang buat- TAKDER MAKNENYER KAKTINY BAGI CIK ABANG PEGI!!!..)

7) Pi Gym (alah.. ni macam kena cancel jer.. kaklong ada dinner lah plak malam nih.. nak pi sorang tak best.. )

Any additional?.. cukuplah utk hari ini.. hihihi...

Jom.. sapa nak ikut?.. (kaklong... tak best hang takdak.. but.. as been told before - June 08 - Kaklong is 'untouchable'.. heheheh - next month kita rancang lagi yek..)

pssst : oh ya.. abang wafa.. bawaklah MH gi SPA (amik set lulur pengantin.. sure berseri2 nanti... ooo.. pilih khamis malam jumaat yer... hehehehhihihih.. semoga berkaaattttt... NRIC No. please.. do sms or e-mail me k...)


ni entri tambahan..
pagi tadi mmg aku dgn semangat wajanya nak pi buat semua yang dlm list kat atas tuh.. tapi dok 'ralit' 'lawat and layan' blog kengkawan.. and tunggu phone call abang.. tetiba bunyi 'kringgggg kringggg.. kringggg.. - diminta semua penghuni xxxxxx xxxxx mengosongkan premis masing2.. ini panggilan kecemasan dari pihak bomba.. ada kebakaran..' ADUHAI FIRE DRILL.. HAMPEH betul.. aku pun dgn semangat wajanya turun tangga tak toleh kiri kanan dah.. (warga cemerlang la katakan).. masa kat tingkat 3 (aku tingkat 7 okkkkk...), en. bomba tu kata - wah bagus.. antara yang terawal.. siap amik gambar aku lagi (wehh.. aku angkat kain paras mana yer tadi?.. mak aii.. aku saman malu en. bomba tu kalau gambar aku tgh angkat kain turun tangga terpampang kat notice board bawah nanti..)
dan seperti kata kaklong smlm.. kita hanya mampu merancang.. kan kaklong kan.. tapi yang pasti SPA kul 2ptg akan tetap aku gagahi.. walau sebanyak mana rintangan mendatang.. kui kui kui..

19 comments:

ladylikeme said...

a'ah..kalau lelaki,pempuan yang massage..xpayah rekemen awal2 kan..kan..bestnyer bleh gi SPA..akan kutunaikan hajat selepas berpantang nanti

tentangseseorang said...

wohh cucuk duit??? ermmmm singgah lah bandar sri permaisuri. ahahahaha

cikgooden said...

massage? ..beshnyer...teringat masa masagge kaki masa kat sabah...sakit..geli...sedap..bercampur-baur...terasa nak terkucil..kik..kik..kik..

rudy bluehikari said...

nanti sy emel. akak, sy demam arini...mc xgi keje..uhuk2

shopforshoppers said...

Salam Tiny...

Apa khabar??? Wah seronoknya pergi SPA manja2 kan diri, hurmm bestnya!

KAKTINY said...

ladylikeme > wah.. urut lepas pantang tuh lagi UMMPPHHH tuh.. lagiiii bagussss... laggiiiii bestttt.. pi tau jgn tak pi..

ady > bandar sri permaisuri?..tang mana tuh?.. kaktiny nak pi masukkan duit kat maybank tasik permaisuri tuh.. yang sebelah kedai buku tuh.. wah wah wah.. dekatler kalau nak jumpa.. hehehhe.. jom.. katkiny belanja makan..


cikgooden > mmg best oo.. and mmg terasa nak terkucil pun bila buat foot spa massage..

rudy > lah.. demam ker.. takpa.. takpa.. dh sihat sok leh gi spa yer...

akak > wahh.. lama lu tunggu.. kini baru muncul.. letih ler kak.. ni yang nak pi spa nih.. hihihi

ahmoi said...

akak..nak ikut gi SPA..hehehee..

King said...

beta biasanya SPA ngan Queen jer..
kadang2 ngan dayang2 ..

Queen?

SPA ngan beta... huhu...

Mak Su said...

facelift? wallaaaaa

saya dah jwb tag.

KAKTINY said...

ahmoi > jom ani jom.. best kalau ada member teman nih... layaaannn..

king > lagi best if queen yang buatkan spa utk king.. dayang2.. hmm hmm hmm.. toksah ler king..

tentangseseorang said...

wohhhh maybank tuh.... uwaaa dekat je ngan opis ady aaaaaa. manalah opis akak nih....

tasikmerah said...

huih.. spa hari2 ke ni tiny?

- G O R O - said...

Salam.

Meriah hidup bersama tersayang

kamar hati said...

hihihi....banyaknya agenda akak....hihihi...
tp yg best tu, tang bomba tangkap gambaq akak tu la...hihihi...glamer la akak lepas ni..hihihi...
g SPA??? nak ikut...nak ikut...tp tak tahan geli la plak...huhuhuhu....

GDIZ said...

nak ikut..;p

baiknya ambik hubby,belanja hubby :p

hrtu ada husband ns ajak g spa, tp dia nk g yang ikan gigit2 kaki tu, hehe, geli la rasa ;p. ns nak ajak dia pi yang urut2 lah, sure ringan badan melayang2 nnti rs.;p

NONIE AZIZ said...

wahhhh....mesti best dapat massage badankan...mahal tak?

KAKTINY said...

maksu > time kasih yer sudi jawab.. best layan tag perkara pertama dlm hidup.. kelakar siot..

ady > hohohoho... itu pot kuarkan duit tuh.. oh yer.. adik ipar kaktiny yang single-mingle tu duduk kat condo bayu tasik 2.. nak berkenalan?..hehehehehhihihih

tasik > takderlah hari2.. tapi sebulan sekali tu dh mcm wajib ler plak.. ihiks.. (mengada-ngada aku kan kan kan..)

g o r o > 'If tomorrow never comes'.. so, kaktiny nak hargai setiap detik, masa dan ketika bersama-sama..

kamar > ni kaktiny jawab slps balik lunch.. jawapan kaktiny.. list jer meriah.. tapi habuk pun tarak.. pi ler try dulu layan spa.. lepas try.. hilang geli.. rasa nak buat tiap2 hari.. best ooo.. jom ikut kaktiny..

gdis > jom ns.. ikut kaktiny.. spa ikan gigit tu..eee.. kaklong ajak kaktiny pi.. NO WAY.. tak mau ler.. yang urut badan - OK.. lps urut.. rasa relax.. tido pun selesa..

nonie > mmg best.. best gegiler.. pi lah.. harga, kena tgk tempat.. ada yang mahal, ada yang ok lar..

tentangseseorang said...

berkenalan dengan adik ipar kak tiny? takpe terima kasih aje lah :)

thafiexq said...

kaktiny! belanja la saya! hehe alang alang dah cucuk duit kan.. chian saye.. hehehe (menaruh simpati hehe)..

Saya tak pegi lagi coz tak sempat. mase balik penang wat facial kat clara je. abis berparut. hehe

saya memang nk pegi kat alamanda tu .. dah survey2.. memang menarik dan tertarik. ill inform kaktiny bile saya dah buat.

p/s carik awek untuk saya! hehe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.