Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, July 03, 2008

Esok : Entri esok?

Surely esok aku takder entri pasal aku akan sibuk berada di atas jalan raya utk balik kampung..
Dan pastinya masa aku atas jalan raya dari Kuala Lumpur ke Kulim, Kedah.. abang dahpun berada di Afrika Selatan.. ibu intan rosnita tanya aku.. apa yang aku mintak kat abang dari Afrika?.. aku nak minta apa yer?.. aku pun tak tau.. sbb aku tak minat apa2.. aku cuma minta pada Allah semoga selamatkan perjalanan abang pergi dan balik.. selamat sampai ke rumah kami semula dengan kesihatan dan jati dirinya yang sedia ada (juga baju2 dia.. kalau tidak tak larat aku nak beli baju baru utk dia..)... yang lain2 .. aku taknak..

So, aku akan pulang ke kampung dengan anak2, angkut semula mak ayah aku utk balik kampung (hahahha... aku kena marah dgn kakak dan adik bongsu aku sbb bawak mak ayah balik kampung.. kan mak ayah dtg KL sbb nak teman aku masa abang takder.. tapi dah aku nak balik kampung.. buat apa balik kalau mak ayah takder.. setakat tgk rumah kosong, tak hingin aku balik.. so, aku bawak mak ayah balik.. kete diorang - agh..tinggallah kat KL.. selasa depan kan balik sini balik.. and itu caranya utk ajak diorang ikut balik KL.. kalau tidak diorang taknak ikut)..

Apa aktiviti aku di sana?.. banyak rasanya..

Oh ya.. aku dah ada aktiviti 'liar' baru di opis.. pasnih aku nak bawak laptop dtg opis.. leh layan YM lak.. so, kengkawan.. sesiapa yang sudi, tinggalkan email address dan add ym korang yer.. and sesiapa yang nak add kaktiny.. email yahoo kaktiny is : ciktiny@yahoo.com

sudi2 kanlah yer.. (wah.. dah merebak penyakit kaktiny nih.. daripada blog ke ym plak.. haru biru kelabu asap ler opis aku nih nanti.. menyaksikan 'kesibukan' luar biasa seorang kaktiny) .. wakakahklahakhalahkahakha..

BYE.. aku nak balik kampung... yeeeeeeeeeehahhhaaaaaaaaaaaaaaa...

33 comments:

fusarium solani said...

selamat bercuti!

tentangseseorang said...

happy holiday. singgah tepeng nooo carik abah saya. ehehehe kot kot terasa nak kena dera menebas. :p

iina said...

wah.. jeles nie balik kg.. I nie.. tunggu hujung thn krg je leh balik.. itu pun last.. lepas tu rasanya 2 tahun gik baru balik..

en_me said...

ammvoiii, main ym kat ofis yerrr akakk ittewww.. bestnyerrr

axim said...

have a nice weekend yaaa!!!

Danielle_Corleone said...

Hati-hati di jalan raya kak! :-)

zino said...

kalau dari afrika pesan belalai gajah ke hehe

kamar hati said...

cuti-cuti malaysia....hihihi...selamat bercuti...hati2 dijalan raya...jangan lupa bawa moktan ngan duqhiyan balik mai KL skit ye...tingin ni...hihihi...

e.i.s.r.a.a said...

salam singgah.
apa yang best di kampung eh?
anti mintalah permata dari ankel di afrika tu. katanya cantik2 dan murah.
=)

ladylikeme said...

selamat bercuti....
jgn lupa drop mottan nagn durian kat i tau

GDIZ said...

hehe..kaktiny dh kena virus YM pulak dah...:D.

syoknya dpt balik kg yeeeee....balik kampung jgn lupa singgah mee udang sg. Dua akak ;p nyum..nyum..;p

ni email sy asas_embun24@yahoo.com sy add akak.

Intan Rosnitta said...

Selamat balik kg Tiny. Moga segala urusan dipermudahkanNya.

Nanti post buah2an kat akak sikit tau..heheh :)

Beruang Madu said...

Alangkah bestnya kalau boleh balik kampung macam cerita jumper tu... Abg Bear teringin sangat nak ada kebolehan macam cerita jumper tu... sebenarnya kata diorang memang ada ilmu tu... cuma kena carik jer..jadi selalu lah leh balik kampung nih

Ayu said...

selamat bercuti Tiny.. :)

goboklama said...

oooooo..nk makan mottan & doghoyan kat balik pulau ye? jgn lebih muatan ye kaktiny oiii!! :)

Sastri said...

selamat bercoti dan bersukaria di kampung kaktiny... :D

selamat pergi dan kembali... :)

ahmoi said...

selamat bercuti-cuti malaysia.hehehe

Princess Liyana said...

sis..huhu mari berym..
ym yana :ballerina1706@yahoo.com

Wafa Nokman said...

wah wah wah.... minyak naik pun boleh sempat nak drive balik ke Kulim tu??? Hmmmm....Tiny Tiny....

YM ID : mrbigbr0 (zero not letetr O)

nadahahs said...

jemputlah datang umah kat s.p.

cikgooden said...

lalu tepeng tu...drop la kat umah cikgooden...

thafiexq said...

saya nk awek bertindik bibir piring.. haha

King said...

sila add beta juga yer...

CikguZue said...

selamat bercuti di kampung. best bersama mak ayah serta anak2 kan...

13may said...

selamat bercuti kaktiny :)

kadOk. said...

wahhh..selamat bercuti ye kaktiny...drive carefully...hehehe

ym id: p_kadok

Mak Su said...

kita tak pandai berYM.

kingbinjai said...

mintak milo ais ler a[a lagi hehehe

chinta said...

balik kg yek...slamat bercuti!!

Abang Long said...

Layan YM di pejabat ? Layanzzzzzz

BasH said...

wow, mesti dah balik dr kg kan..mesti best neh,,,sy pun xsabar nak balik alor star..lepak2 kat umah,,jalan2 umah kazen...hehe

KAKTINY said...

Aliff > tima kasih… mmg syok cuti nih..

Ady > kalau jamu mottan, mau gak singgah... kalau kena dera menebas.. heheheh... takpalah kottt…

iina > jgn jeles.. balik jgn tak balik..

en_me > ituler dia.. dh ‘up’ skit skill tuh… hehehhe

axim > tq tq..

Danielle Corleone > DC.. time kasih atas doa..

Zino > belalai gajah?.. takpalah kot..

Kamar hati > cuti2 balik kampong ler.. moktan ngan dughiyan kat pasar malam ja lah.. heheehh

Eisraa > salam.. kt kampung best sbb namanya ”kampung”... heheheh... tu ler, ramai yang suruh pesan permata la, zamrud lah.. takpalah.. tuunggu je apa yang cik abang beli..hihhi

Ladylikeme > mengidam ker?..heheheh

Gdiz > ns, penyakit berjangkit ler.. kaktiny tak sanggup layan mee udang sg.2 tu sbb abang takdak.. sian kat dia.. abang suka sgt mee tuh.. bulan depan nak pi layanz..

Intan Rosnitta > akak.. jom pi dusun mak ndak tiny kat balik pulau.. makan puas2..

Beruang Madu > Abg Bear.. jadi I dream of jeanny pun best gak.. sekali pejam, bila celik dah sampai kat mana nak pegi.. hhehehhe..

Ayu > time kasih time kasih.. mmg bercuti sakan nih..

Goboklama > aik.. dalam makna ’lebih muatan’ tu.. heheehhe.. tapi betul ler.. mmg kena risau sbb makan tak hingat dunia betull...

Sastri > Sas.. kaktiny dah baliiikkkkk...

KAKTINY said...

Ahmoi > dah bercuti.. best ooo…

Princess Liyana > orait yana.. kita layanz ym lak k..

Abang Wafa > balik punyer hal... minyak naik ker, tol naik ker.. naik angin ker.. sanggup bang oii.. biziz nampak ngan persiapan wedding.. hihihihi

Shahadan > camna nak pi umah.. hangpa kan mai KL kan..

Cikgooden > belanja laksa kat tasik tepeng leh tak?

Thafiexq > kat mana kaktiny nak cari awek lagu tu kat kampung kaktiny dik oiii??...

King > mana ym add nyer king?

Cikguzue > best best best cikguzue… best balik kampong..

13 may > time kasih yer..

Kadok > time kasih .. kaktiny add ym yer..

Maksu > maksu.. tiny pun baru berjinak2.. (iyer ke maksu tak pandai..ntah2 advance..)

Kingbinjai > ada jual ker?

Chinta > time kasih chinta..

Abanglong > mmg layanzzz abang long oiii..

Bash > balik jgn tak balik..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.