Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, July 11, 2008

Hari Ini : Perfume Malam..

Aku dh bershopping sakan tengahari tadi.. kat metrojaya sg.wang.. dan betul gdiz - kaktiny dilayan oleh lelaki 'cantik' bernama 'Yong' (fragrance consultant kegemaran kaktiny...heheheh).. and sempat lak aku terbabas beli meja study utk si nureen tu (mcm ler anak aku nak study.. silap2 aku yang guna - letak laptop - buat layan ym kat umah...hihihi) dan beli bantal (?) yang tengah offer.. alahaiiiiii... pompuan ala mak mak betuller aku skrg nih.. hisshhhh...

Kadok tanya dlm komen dia : perfume malam?.. oh.. yang aku tulis pagi tadi.. A'AH.. PERFUME MALAM.. abang ada dua perfume.. satu yang biasa and satu lagi perfume malam... perfume biasa adalah yang dia pakai hari2 utk kerja dan utk keluar.. tapi yang PERFUME MALAM adalah perfume yang aku pilih sendiri mengikut bau yang aku suka dan perfume tu abang pakai waktu malam shj - pakai sblm masuk tidur (weh aku pun nak gak bau wangi laki aku.. takkan org lain jer boleh bau wangi dia... and vice versa k).. so.. perfume malam tu hanya aku jer yang bau.. TAK DAK ORG LAIN LEH SHARE NGAN AKU SELAIN AKU & ANAK2 AKU.. (pheghh.. mendalam sungguh maksud tersirat..) - kekadang sblm tidur anak pompuan aku tu pun dah terikut nak aku sembur utk dia sama.. aduhaii... habis perfume aku..

Eh eh eh .. ada message masuk ler :
"Abg nak naik flight jap lagi, yahoo nak blk m'sia. Journey 14 jam dr capetown to m'sia transit kat johannesburg jap. sampai KLIA dalam 7-8 pagi..miss u.. lagi 1 jam setengah boarding..."

Abang bagi message.. (kalau dia tahu aku tulih msg ni, dia marah tak ek?).. agh.. lantakler.. dia bukan bukak pun blog nih... hihihi... aku rasa aku yang nak terbang ke sana pi jemput abang... hehehehe (sapa rasa nak muntah hijau dengar ayat aku.. aku tak marah.. silakan.. hihihii).

34 comments:

BasH said...

wahhhh sukanya akak...heheh wow perfume ek...sy ni amat suka fragrance...dan ia adalah salah satu hobby sy mengumpulnya..wahaha ari2 tukar bau..ada macam2 bau ada..heheh..sy pun sblum tidur pakai fragrance kasi wangi..kasi malaikat datang dekat..hehe

KAKTINY said...

bash > leh geng.. hehehe

kadok said...

kekasih sy pulak kata..dia suka cium bau perfume yg saya pakai selepas sy balik kerja...:p

KAKTINY said...

kadok > kekasih tu bini gak ker?.. if org yang sama.. hmm.. bagusnyer dier.. tapi kalau belom jadi bini.. tunggu ayat dia lepas kawin sok.. hihihihi...

chinta said...

dah termuntah darah ijau la...kekek

dtg umah sy jap amik 'barang'

KAKTINY said...

chinta > lap sendiri k.. sapa suruh tak tadah baldi.. hihihi..
uii.. ada 'barang' dari chinta.. bestnyer.. nak gi singgah ler nih..

Wafa Nokman said...

uwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk heheheheh

iina said...

wah.. beli perfume.. sini perfume semua murah2 gak.. kalau sale murah2 je.. terutama skrg tgh summer sale.. kalau nk kirim perfume leh.. bg kirim gmbr jelah hehehe..

Ari tu beli utk mak dkny delicious apple green dlm £19.99 50ml. setakat bawah £50 masih dikira murah.. apa lagi aku keje kat sini dapat duit sini hehehe.. shopping sakan den.. tadi p bodyshop beli shower gel dapat £3 je dlm RM18 je.. ari tu beli set bodyshower almond and 3 set bodybutter dapat dlm £13 lepas diskaun n sale. Harga asal idak aku kena byr £20.. £7 diskaun.. shopping sakan..

suara said...

Salam kaktiny...
Berwangian-wangian utk suami mmg digalakkan. Bagus sekali amalan tu...

Su tak boleh pakai minyak wangi, pening. Percaya tak, su tak pernah beli minyak wangi. malah masa kawin dulu pun, su siap cakap kat abg jgn beli perfume utk su. Untuk hantaran, su pilih skin care je.

Su tak wangi... tapi insyaAllah dan alhamdulillah, badan su tak berbau. Tak caya? meh pelok su!!... hehe

Mr PenyuBiru said...

masa wife aku tgh pregnant, aku xleh pakai perfume.alah katanya. skang dah boleh.

KAMATO said...

cukupkan 7 jenis barulah setiap malam berlainan bau he he

Princess Liyana said...

Sweetnye kak:)
uhuhu,pss..perfume tu apa jenamanya?hihi
mesti wangi.ekeke

Akak said...

Tiny...

Hurmm shopping sakan noo, abang dah sampai ka?

U've been tagged, singggahumah akak amik, tag nie senang jerr.

Have a nice weekend tau..

Intan Rosnitta said...

Perfume malam? I like...

;)

fusarium solani said...

masa belajar dengan seorang lecturer yang vogue dulu aliff suka bau perfume dia, wangi sangat! rega pun wangilah duit nak bayarnyer!

cikgooden said...

bestnye....

p.s:(...sebenaqnya tatau nak komen pa)

sinaganaga said...

Halo!

Cik Puan Kesum said...

salam kak tiny..

wa suka suki aaa dia cik abe nk mai balik peluk.hehe...

ada special menu ke utk sambut cik abg ni???hehe

kaklong said...

woit....aku ni pon baru lepas shopping. beli perfume utk kanda dgn aku punya sekali. tp aku tak bgtau dia konon nak surprise besday next week. tetiba jer dia cakap kat aku, adik kalau nak beli hadiah kat abang, abang nak baju jenis kain yang macam adik beli tahun lepas. la....aku dah berhabis beli perfume kat dia, dia mintak benda lain. aku kata kalau aku bagi benda lain camana lgpun suka hati akula nak bagi apakan? dia kata tak kira nak baju kemeja jugak. hampeh! so pagi tadi terpaksa la beli dua pasang baju kemeja. dah bungkus siap2, tunggu masa besday nak bagi. hehe

Sri Diah said...

Wah Tiny;
Selamat berkanda dinda dengan perfum malam tu...

kingbinjai said...

fuhh kau ni, romantis

eedany said...

wah...mesti dah windu sangat kan, kan...

Akak said...

Salam Tiny...

hurmm saja ja mai melawat umah tini mlm2 nie sementara tunggu hb balik dari main ping pong, blog walk, baca mana yg patut..

Kak Lady said...

Patutlah pi beli perfume malam...cik abang dia nak balik...heheheh

Psst!! Tengah honeymoon ke? hehehe

KAKTINY said...

Abang wafa > hek eleh.. dengkiler tuh.. uuuuuu… heheheh… takper.. kita tunggu tgk org tu lepas bulan 8 nanti yer… kih kih kih

iina > tu ler.. mesti best kan shopping kat sana... murah giler tuh.. NAK GAAAAKKK...

suara > salam su.. takper su, skin care pun ada yang wangi gak kan.. nanti kita jumpa kaktiny peloookkkk k.. hehehehhe..

mr.penyubiru > okler tu dia setakat xleh bau perfume.. kalau takleh bau ‘ko’.. lagi kes naiya.. tidor luar ler ko... hehehhehe

kamato > hadoi.. sampai 7.. campur siang punyer.. 8.. oh tidaaakkkk.. naik pening nanti..

princess liyana > perfume sapa> perfume kaktiny ke perfume abang?.. hehehhehe… syyyy rahsia… hahhahah

Akak > hari ni ahad… abang dh sampai kak.. alhamdulillah..
Ooo.. akak balas dendam yer.. tag tiny balik… hehehhehe…

Intan Rosnitta > I like toooo… heheheh

Fusarium solani > biasaler aliff.. barang elok.. hargapun tersangaaatttlah eloknyer..

Cikgooden > ape yang best?.. ooo.. tak tau nk komen apa yek.. time kasih tinggai kan komen gak.. hehehehhe

Sinaganaga > Salam!

Cikpuankesum > tu ler.. ingat nak mintak ct pos kek special dari sana.. leh tak?.. hehehe

Kaklong > untung laki hang… dpt 2 (3) in one… heheheh

KakSriDiah > wiiiii… maluuuuuu… hhihihihi…

Kingbinjai > ye ker? kihkihkih..

Eedany > a’ah.. hehehehe…

Akak > mekasih.. boring tunggu hubby mai umah tiny yer.. best best..

KakLady > anak dua dah kak oiii… heheheh…

Danielle_Corleone said...

akak yg bahagia. hehe :-)

KAKTINY said...

DC > heheheh... doakan agar berkekalan... amin... hihihi...

GDIZ said...

kebetulan malam ni ns sakit pala, tp xlah termuntah bc ayat2 kaktiny ni. heheh ;p kira ok la tu kan..;p

perfume ns pun dh nak abis. My fav perfume is Bulgari (omnia) dtglah yang baru tara mn pun, ns tetap dgn jenis omnia, ;p..hehe

ada juga ek perfume malam..kebetulan ns bc n3 kaktiny mlm2 buta kat rumah mertua ni. Tunggu en. abg makeover kete dia dgn adik ipar..huhu..pukul berapa nk tidooo ni..esok keje....

zino said...

seronok betul cik abangd ia nak balik.. sampai je rumah tu sembur le dengan minyak wangi tu hehe

KAKTINY said...

gdiz > kaktiny pun suka stick ngan satu jenis.. ala2 setia ler tuh.. hihihih..

zino > seronok... hehehhe

NONIE AZIZ said...

samalah kita KAKTINY...suka wangi-wangi masa tido...tapi kita idak le sanggup nak pakai perfume waktu tidur mau kopak tiap2 bulan nak kena beli perfume...cuma kita suka pakai body splash...kita pakai yang Victoria Secret tu je...morah sket...anak dara kita pun sama kalau lepas mandi..dah pakai baju tidur terus cari body splash nak sama wangi...

KAKTINY said...

nonie aziz > hehehe.. ada budget lebih.. tu yang beli tuh.. kalau tak.. kaktiny bantai cologne jer lah yer.. hehehehe..

Cik Puan Kesum said...

kak tiny,kalau ct pos,abis cari kek tuh..hihi...

**dpt brg apa dr cik abang?hihi**

KAKTINY said...

cikpuankesum > tul gak kan.. hihihi
cikabang bagi 'glove'.. sure kaktiny buat pakai angkat periuk panas.. hihihi.. (kat mesia mana sejuk.. nak buat apa glove tuh kan..hihihii)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.