Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, July 28, 2008

Kisah ITM 6 : PART 5 LLB

Sem ni Subject2 Law gila babun punyer tough.. Mmg SEMAKIN TEKUN LER AKU DOK MEMBUAT NOTA SEM NIH!!!! Subject2 makin SUSAH.. TAKUT ooo.. dan lagi, subject utk sem ni byk related dgn sem depan.. jadinyer kalau FAIL subject I sem nih. Makanya takleh amik subject II sem depan… tak boleh ambik subjek II sem depan bermakna.. KENA EXTEND SEMESTER lah!!!... NAUZUBILLAH.. AKU NAK GRAD ON TIME (ITU TEKAD AKU!!!)

Dan Sem ni gak : AKU DECLARE COUPLE NGAN ABANG!!!. (uwweeekkk… amik baldi.. aku dh muntah hijauu…)



Subject dan Lecturer :

1- ACAD/OCCU English V

2- Conveyancing – Paper ni Puan Noraziah yang ajar.. oleh kerana aku rapat ngan Puan Noraziah daripada sem lepas masa aku amik Land Law II.. makanya, sem nih aku selamat sikit utk paper nih.. paper hal perihal tanah gak and again.. soalan kira cukai pintu ker cukai tv ker apa2 fees yang ada bentuk kira.. haram aku tak jawab.. walaupun Puan kata.. SOALAN PENGIRAAN PALING SENANG DI JAWAB.. aku tetap pilih soalan ESSAY!!!.... dan selamat aku lulus paper nih (aku rasa sbb aku baik ngan Puan KOT!!)

3- Law of Association – Subject pasai undang2 penubuhan – tak kira ler syarikat ker, persatuan ker, penubuhan apa pun... Memorandom of Association, Article of Association.. hah kat dalam subject ni ler.. aduhai.. aku tak minat sgt subject ni – so, aku dpt cukup2 makan jer.. (pun pasal aku tak study sangat sem nih..)

4- Evidence 1 – One of the tougher subject (for others kot), tapi aku suker giler.. aku enjoy evidence sbb aku minat teori2 dlm mencari “evidence” nih.. mcm cari jarum dlm jerami... ughh.. best subject even it’s very hard to ‘memories’ the details but mmg subject yang menarik.. aku suker gile.. if tak silap.. Ms. Vijaya yang ajar subject nih.. dan ini sajalah paper Law yang aku SCORE sem nih.. yang lain HAMPESsss…

5- Jurisprudence 1 – Lecturer aku tak ingat.. tapi paper ni mmg PAPER PEMIKIR.. rasanya Nabil Raja Lawak patut amik paper ni sbb “LU PIKIRLAH SENDIRI” apa bendanyer paper ni nak... ntahler..

6- Law & Development
– Pak Berahim.. orangnyer ok.. ala2 bapak-bapak gitu – tapi aku tak paham sgt apa yang dia ajar… Aku hampir2 DROP paper ni... aku rasa susah sgt dan tak boleh bawak.. SUSAH dan aku tak paham!!.. tambahan pulak Sem ni byk paper yang tough.. 8 subject plak tuh.. adoi larrr….

Aku bagitau abang yang aku nak DROP paper.. abang kata fikir dulu.. pastu aku bagitau E… E kata.. Ok ler tuh.. (???). AKU DAH BUNTU!!!

Then aku ingat lagi.. masa tu Alin baru balik dari luar (dia ada motor masa nih..), dia bawak balik roti telur and teh ais (or milo ais.. luper lak..) dan aku yang macam kambing gurun dihantar ke eskimo ni tak tau nak ke mana, pi ler bilik dia (dari bilik E).. dan aku citer kat Alin yang aku nak DROP PAPER L&D nih.. ALIN TAK BAGI!!.. Dia suruh study ngan dia.. paper tu senang jer and mesti boleh punyer... (aduhai adikku sayang...) dan SEHINGGA KE DETIK DAN SAAT INI AKU MASIH MENGENANG JASANYA... (dan aku hadiahkan Cik ‘N’ utk alin di Sem 6 tanda penghargaan... Alin, Cik ‘N’ tu ada ngan hang lagi ka?.. hihihi..) –
I LOVE YOU MY SIS.....

7- Family Law 1 – Datin Vohrah jugak.. oooo… paper ni aku suker giler.. aku byk tahu hak wanita dlm perkahwinan…

8 – Undang-Undang Jenayah Islam – yang penting leh jawab dlm BM..


Cerita Fakulti :

Sem ni aku berdoa, takyah 3 pointer pun takper.. dpt clear paper dan lulus pun aku dah cukup berSYUKUR
yang amat sangat.. TAKUT ooo SEM nih.. dan nota utk sem ni mmg aku buat elok2.. berona-roni dan bercabang minda tu sudah semestinya.. dan mmg aku GERUN sem nih..

Aku dan E byk BERKAMPUNG kat library.. balik memalam.. ada gak bebudak laki class aku yang ikut join study and kami study sama2 (abang tak study sekali.. dia mana penah join study group.. dia ada geng dia – sorang budak Sarawak tuh.. mmg kamcing ler ngan dia.. dan dia gak kurang join bebudak Sek. 9 sbb kepala bebudak ni gila2 dan abang agak kurang ‘klik’ ngan diorang.. dia ‘klik’ ngan yang ‘dewasa-dewasa’@ pelajar matang.. kengkadang aku pun nyampah tgk pe’el abang.. cam POYO jer lebih…)

Oleh kerana selalu balik malam (sampai library tutup baru balik), makanya aku ngan E selalu ditemani bebudak lelaki yang balik sama2 kami (diorang naik moto – kami jalan kaki.. so, lampu motor diorang ler yang menerangi denai-denai perjalanan kami nak ke kolej… dan yang jadi escord kami – malam kan.. mana tahu kot2 ada org buat ‘gila’ ker haper ker.. so hero2 ni ler yang protect kami hihihi – TAK TERMASUK ABANG!! (time kasih kengkawan)


Cerita Kolej :

Aku still dapat bilik kolej… dan satu bilik dgn budak baru.. M.. budaknya baik sgt222222… pandai memasak.. menjahit.. mmg calon menantu yang perfect lah.. mujur dia dh ada ‘seseorang’.. kalau tidak, maunyer aku bagi kat adik aku si amir tuh... hihihiih… dan si M pun.. siap nak rekemenkan aku kat abang dia.. tapi di TENTANG KERAS oleh E si sahabat aku itu.. aku pun tak ingat apa alasan yang E bagi.. hmmm????...

Oleh kerana selalu balik lewat malam dan sem ni plak aku kurang balik kampung (sbb nak tumpu exam yang tough giler..), makanya stok makanan aku selalu kurang.. dan kami sering ‘kebuluran’ tgh2 malam.. maggi tu adatler kan.. (sapa duduk kolej tak makan maggi, baik takyah ngaku budak kolej..) dan selalu gak aku ‘terlepas’ daripada ‘menikmati’ nasi lemak yang di jual di blok teratai (dulu Delima 6).. sbb asal sampai turn aku jer.. “maaf dik, nasik dah habis”.. nak ajer aku JERIT kat pakcik tu.. “kalau dh tahu laku, tak reti2 ker nak buat byk skit.. SAYA BELI lah!!.. SAYA LAPAR!!!”.. tapi kata2 tu hanya terlekat dan tersekat kat kerongkong aku jer yang ‘terliur’ tgk org lain dpt jinjit beg berbungkus nasi lemak (ooiii.. tak aci ler main kirim2.. sian kat aku.. dah ler beratur panjaaaaaang!!!...)

Dan sem ni jugak aku mmg VERY THE FEMES giler kat level kolej aku.. bukan sebab aku jadi KETUA LEVEL.. tapi sbb AKU CONQUER tempat basuh baju.. bila time hari sabtu kul 10pagi.. JGN SESAPA ler CUBA NAK BERATUR BASUH BAJU.. korang tunggu ler sampai kul 12.00 tengahari. baru leh amik tempat basuk baju tuh.. HAHAHAHAH…

So, hari sabtu kul 10.00am.. sesapa yang dok menjinjit baldi tu, akan kedengaran ler suara2 yang bagi warning “takyah ler masuk, kaktiny ada..” dan org yang tadinyer menjinjit baldi, akan berpatah balik ke bilik (SIOT KORANG… bagi CHOP kat dahi aku “BASUH BAJU SABTU JAM 10” pagi yer… takpa takpa..)

Gara2 dok pegi library sgt, sampai takdak masa nak basuh baju.. sbb PENAT.. balik kuliah kul 6pm.. kalut mandi dan solat maghrib, kul 8.00pm dh pegi library.. kul 11.00pm baru sampai kolej.. dh naik bilik tuh.. solat isyak plak.. pastu, apa lagi?.. GEDEBUM jer lahhh… penat ooooo (so, bila masa aku nak basuh baju? Hari sabtu ler jawapannyer.. baju yang dah dikumpul seminggu!!! ooo.. masa ni aku tgk ada bebudak yang basuh baju lelaki.. baju pakwe lah tuu… kuang kuang kuang.. aku nak basuh baju orang?.. hmmm, baju aku tak tentu habis basuh!!!)

Ada sekali masa minggu pesta konvo, abang bagi bunga kat E suh bagi kat aku.. (biasaler masa time konvo semua org pakat rajin beli dan bagi bunga... aku pun beli – bagi kat kakak2 senior, adik2 junior and bagi kat E) . Masa ni.. aku pun tak tau pasai pa dia berani bagi bunga kat aku.. DAN esoknya aku MAKI HAMUN dia!!!.. Pasai BUNGA DIA BAGI TU BUAT AKU SELSEMA.. seminggu aku selsema.. AKU KAN ALAH DEBUNGA!!!.. bengong dan hampes tul!!!..



Cerita Lain :

Saban minggu I tidak pernah lupa utk menitipkan khabar dari Ireland..
kecoh gakler kolej bila ada surat dari Ireland (yang kekadangnyer bila surat sampai kat tangan aku – stamp mesti hilang…) – dan setiap kali dpt surat I, aku mula ler ‘berkurung’ dlm bilik.. (aku rasa aku tahu kot camner rasa makan tak kenyang, mandi tak basah.. SBB AKU MALAS MANDI… hahahha..)

Sahabatku E.. BENCI melihat keadaan aku yang seakan ‘patah hati’ meskipun aku sering menyatakan bahawa ‘He’s my platonic friend’..

Dan.. E tak habis2 dok rekemen ‘abang’ (laki aku la ni la) kat aku (masa ni abang aku dengar2 tgh rancak proses menackle dan ditackle!!!) Tapi tak dak satu pun yang betul2 melekat lagi – TAK TAU LER KALAU DIA DAH DECLARE DGN SESEORANG TAPI TAK CERITA KAT AKU KAN KAN KAN...

Dan E merancang sesuatu utk abang & aku … dan rancangan E begitu rapi dan halus.. sehingga turut melibatkan ‘kakak kandung’ aku!!!(???).. E sungguh2 nak jodohkan aku dengan abang - yang pada pandangan matanya seorang lelaki yang baik dan sesuai utk ‘jaga’ aku..

Semester ni.. aku dapat saksikan byk sungguh DRAMA MINGGU INI dalam hidup aku.. cara abang ‘terserempak dgn aku’.. cara abang ‘ajak’ kami tumpang kereta dia utk hantar balik kolej’.. cara abang ‘tetiba ramah tamah nak join kami makan’.. abang yang tiba2 ‘terlalu’ kat depan kolej dan menjemput kami naik sekali dgn dia.. kononnya janji nak amik kawan lain tapi kawan tu tak jadi nak pegi kelas… banyaklah alasan dia setiap hari (mmg jantan di anugerahkan byk akal dan salah satunya utk mencipta alasan!!! kata aku lah.... sorry bro semua...)… “kebetulan demi kebetulan” mengundang musykil di hati aku.. tapi oleh kerana di setiap situasi, E bersama aku dan E yang beriya2 mengajak aku menumpang si abang.. (aku jadi MEM kat belakang k..) Makanya, aku turutkan jer lah..

E mmg seorang yang tekad pada apa yang dia nak.. AKU KAGUMI DIA.. SGT2... dan aku yakin dia pasti mencipta nama sebagai seorang PEGUAM WANITA yang HEBAT!!!.. (aku doakan utk dia)..


Lagi Cerita Lain :

Dan abang.. semakin hari semakin cuba mendekati aku.. dan aku terbau sesuatu yang ‘tak enak di situ’.. dan E.. selalu bagi ruang dan jalan pada abang utk mendekati aku..

Part nih aku dah kurang suka sikit.. sebabnya sahabat aku si E pecahkan tembelang aku ‘BELUM BERTUNANG’ pada abang – alasannya dia nak aku lupakan I yang dh terang nyata bagitau aku dia dah ada ‘seseorang’.. (dan E takmau aku biarkan ‘orang tua’ tentukan jodoh aku macam kakak aku..)

ADA PERISTIWA BUAT AKU ACCEPT ABANG!!!

Selepas daripada ‘PERISTIWA’ itu (dan ‘termakan pujuk rayu si E yang beriya-iya rekemen abang kat aku’ – macam dia ada syer dlm plan tuh..), aku mula rapat dengan abang.. TANPA PENGETAHUAN SESIAPA!!!... HANYA E, Abang, Aku dan Kakak aku jer yang TAHU!!!.. SATU KOLEJ malah SATU KELAS tak tau apa2.. termasuk AYAH PUN TAK TAHU… (kalau adik aku si Amir tu and sepupu aku yang sebaya ngan amir tu tahu masa ni aku ada ‘BOYFRIEND”.. maunya diorang terjun lombong and selam 18x... chess budak 2 ekor tuh.. mujur diorang tak tahu!!!)

GARA-GARA TAK MAHU ORG TAHU… Aku kuar ‘dating’ ngan abang JAUUUHHHHH giler… kat “TANJUNG GILA” atau nama rasminya Tanjung Harapan kat Pelabuhan Klang nun – femes ngan IKAN BAKAR tuh).. cheh.. habis duit ptptn aku ‘tuang’ minyak kat KETE abang.. chessssss….

(dan kalau nak tahu – kalau ler nak tahu… kisah camner abang tackle aku dan PERISTIWA apa yang buat aku SEDIA TERIMA abang… sila RUJUK di entri TINTA 2 : PERLU vs MAHU)
hahahah.. kalau sesapa yang baca citer aku dari awal.. takyah tunggu aku citer skrg bab abang tackle aku .. kuang kuang kuang.. start baca dari Kisah aku dan Abang...

(kesian KAMAR HATI.. beriya2 tunggu entri nih.... kih kih kih….. and chess ko AHMOI… ko dh bagi hint sebelum waktu yer…)

Masa ni gak E try to tackle seseorang.. dan hasilnya… (pun dalam citer aku kat Tinta 2.. sebenarnya aku dah maleh dah nak tulih bab nih.. hihihi)


Cerita Lain Lagi.

Sem ni aku bengang gak.. sbb byk sgt ‘BERAHSIA’ bercinta.. buat study aku ‘sedikit’ tersasar.. (bukan sikit… BANYAK!!) BARU AKU TAHU KENAPA AYAH TAK BAGI BERCINTA MASA BELAJAR.. aku terasa PANAHAN dan AKIBATNYA...

DAN AKU BUKAN MANUSIA ‘CERDIK’ YANG BOLEH DAN ‘PANDAI’ BAHAGI MASA DI ANTARA BELAJAR DAN ‘BERCINTA’.. AKU MMG HAMPEESSSS... AKU BUKAN ROLE MODEL UTK ‘PERKARA’ MCM NI...

Sem ni menyaksikan “PENURUNAN” yang mendadak dalam POINTER aku.. mmg aku frust giler... SGT2.. masa cuti semester, hari dapat RESULT.. betul2 aku TAK MAKAN, TAK MANDI.. AKU BERKURUNG dalam BILIK jer.. kuar utk amik WUDUK dan SOLAT jer.. pastu TIDO.. dan itulah berulang sampai naik Sem..



Nota : Sem ni aku CLEAR PAPER jugak.. Alhamdulillah... tapi POINTER AKU MENURUN MENDADAK.. FRUST GILER!!!..

NAIK SEM PART 6, AKU TEKAD.... AKU NAK CLASH ngan abang.. aku tak mau teruskan dah.. SBB aku rasa IA MENGGANGGU KONSENTRASI PELAJARAN AKU!!!.. MMG MENGGANGGU!!!..

28 comments:

Danielle_Corleone said...

saya rasa ini paling panjang! hahahaha! akak tau tak, masa saya couple dulu, awek saya pointer dier naik melampau2 hahaha!

KAKTINY said...

DC > betullah.. kaktiny tak sangka plak ni belh jadi n3 terpanjang.. ingat part 3 tu dh cukup panjang.. hihihi (tak tau ler esok n3 part 6 and entri konvo tu panjang ker tak.. hhihihii)

bagusnyer kat awek ko tu DC oiii...

Cik Puan Kesum said...

hehe,,sonok baca entry ni,terasa mcm duk zaman study balik.eh,nape 'abg' mcm pemalu je nk intro kak tiny?dia memang jenis pemalu ke?

**kak tiny ni mesti cantik ni,ramai bees ikut ni..hehe**

chinta said...

wah..dah kluar part2 yg sy mmg tungguuu!!!...bab bercinta ngan abg..naper minyak keta cikabang akak yg tuang? makan2 pon kena gilir2 blanja ke? he he he

rajinnye akak pegi library! kagum betul la..minah study nie ekk..tapi musykil kalau p library naper pointer turun? cikabag kacau kosentrasi!!..jgn mareeee

chinta said...

akak, sy baru baca entry Perlu vs Mahu....sedehnya baca entry nie...tapi sweet nya kesah cinta akak dan abg...mmg pening kan membuat keputusan....macam ada sama cerita kita....

ikmal said...

Kak Tiny, sungguh sayu baca kesah cinta ahkak ni yea...stiap org ada pgalaman msg2...saya tak mampu nak tulis sedetail ahkak ni...bila baca, leh gelak sorang-sorang smp muntah kuning pun ada hahahahha....:p

KAKTINY said...

cikpuankesum > cikabang PEMALU?.. dia bukan pemalu tapi dia BYK sgt PILIHAN KOT.. kah kah kah.. dia tak berani sbb mula2 betul2 dia ingat kaktiny tunangan orang ct oii... lepas si E tu bgtau dia suh tackle kaktiny.. baruler dia berani nak 'TRY'... hihihihi

chinta > chinta pun tunggu entri ni gak ker?.. aduhai.. tu ler kan.. kaktiny yang tuang duit minyak dan belanja makan.. sbb kaktiny tak mau TERHUTANG BUDI pada dia (entah apa prinsip kaktiny pakai pun tak tahulah.. confuse ngan diri sendiri... hihihi)

chinta > time kasih yer mengikuti jugak cerita kaktiny yang 'berkajang-kajang' nih.. terharu lah plak ada org sudi berkongsi kisah kaktiny nih.. sob sob sob... thanks sayang.. luv U..

ikmal > takper ikmal.. ikmal takyah tulis citer2 camnih.. ikmal tulis bahan bacaan berbentuk ILMIAH cam Dr.Shad ok.. kaktiny menanti tulisan ikmal di dada akhbar dan majalah.. ok?..

kamar hati said...

wahhhh....tak aci la macam ni...penat kamar menunggu....huhuuhuh....
ni kena study entry kak tiny dr mula la nampaknya....huhuhuuh...saja la tu...huhuhuuh...

apa pun, best kan ber couple ni...hiihihihih...

cikgooden said...

Kamar hati:
mmg syok bercouple...cuma terasa sgt parah kalau break..
eh..eh...ini umah kaktiny...silap..
he..he..he. sori kaktiny!

P/s: masih setia mengikuti cerita ni..

mama ranggie said...

wah..seronok betul mama ikut cerita kak tiny nih...jgn lupa sambung ya!

Akak said...

Salam Tiny...

Tak jemulah baca cerita Tiny ni, best sgt...

Intan Rosnitta said...

Kesian org lain nak basuh baju...hahaha. Siap semua org tahu ketua level basuh baju hari Sabtu pukul 10 pagi :P

Akak dah baca n3 Tinta 2 tu... Kagum akak bila baca. semua dah tertulis. Sudah jodoh Tiny dgn cik abang. Moga berkekalan...

cikgu jawe said...

yang baik2 aja ye kaktiny. [aku tadek ide nk komen sbnrnya. :p]

KAKTINY said...

kamar > kah kah kah.. kaktiny dh agak dah.. ko sure bengang nyer.. kui kui kui (tapi si moi sempat pecah lobang tuh.. siot tul budak tuh.. tunggu ler nanti..)
Best bercouple? Entah lah.. no comment kot.. tapi lagi best dah kawin.. kah kah kah..


cikgooden > eh.. eh.. sempat lak cikgooden ni tinggal jejak kat kamar yer..

time kasih cikgooden sbb setia mengikuti siri samarinda tiny ni (walaupun skip baca pun tiny tak marah.. sbb tak masuk exam.. hahahah)


mamaranggie > mama.. dah nak habis episode dah pun adik sayang oiii… hehehhehe


Akak > InsyaAllah jika di izinkan Allah, panjang umur murah rezeki.. sekiranya tiny berjaya habiskan PhD tiny.. tiny akan buat satu buku dan AKAK ler antara org pertama yang tiny akan HADIAH kan buku tuh.. (DOAKAN…)
Terima Kasih bagi tiny semangat utk menulis..


IntanRosnitta > Mmg dah dapat CHOP akak oii.. hihihi.. ketua level yang tak buleh pakai betul.. walau sekuat mana kita menginginkan sesuatu… semua sudah tertulis kan akak kan.. terima kasih sbb doakan.. amin…


Cikgujawe > tak komen pun tak per.. jgn susah hati… CJ tulis hai jer pun saya ucap time kasih… (tak baca habis pun tak marah.. tak masuk exam pun dan tak der dlm silibus utk ngajar budak2 kat sekolah … hihihihi)

marjerin said...

perghhh..panjang gilos. tapi aku respek la sebab masih ingat lagik.

kat university dulu, saya cgpa 3 pointer dan awek saya semakin turun dan akhirnya kena buang universiti. saya pulak cari awek baru. senang kan

rudy bluehikari said...

kak tiny, nak beli pendant tu dgn saya je.. sy bagi special price..tapik ia banyak membantu keshtn dgn izin Allah.

Mak Su said...

saya tetap sudi membaca

ladylikeme said...

amboi... i kena study entry kak tiny tue yang part ngan hubby tue tau...panjangnyer la entry nie..tapi xpe...utkmu kak tiny..i sanggup ...(nada suara yang poyo)...

ahmoi said...

hahahaa...terpocah lobang lah pulak ek..tu lah..lambat sangat.hehe..paper pun moi tabik spring lah kat akak sebab akak still pentingkan plajaran dari cintan cintun akak tu.hehe..
akak..moi tringin nak tgk pic en.abg akak yg dolu2 skema tu.cam ner lah dia leh masyuk ngan akak yg gila2 nih.hehe...

n3 perlu vs mahu, moi takkan lupa sebab 1-dr situ knl akak, 2- itulah panduan tuk moi blajr buat kputusan.

Neeza Shahril said...

ooo bercinta dari zaman belajar ya.. mesti banyak kenangan kan.. :)

KAKTINY said...

marjerin > best nyer ko marjerin.. iyerlah kan.. dah namanya marjerin.. takder peanut butter, jem strawberry pun ok gak.. tak pun bresberry or blueberry, ngan susu pun boleh, gula pun boleh.. kesimpulannya.. ko senang ler carik awek.. hahahhaha


rudy > iyer ker.. dpt special price?.. hohoho.. menarik tuh.. (masa testing pakai hari tu.. kaktiny tetiba jadi ‘gagah perkasa’.. best giler ditolak tak jatuh... kuasa Allah ke atas segala setiap bentuk yang dicipta-Nya.. sungguh di luar kemampuan akal fikiran manusia.. (manusia kena cari.. segalanya dh ada sebenarnya…)


maksu > time kasih sesangat ler maksu ku sayang.. (maksu skip pun takper.. takder sapa marah.. bukan boss tanya pun dlm appraisal esok.. hahahahah)


ladylikeme > rasa2 esok.. anak ko tu ladylm.. tak jadi lawyer, jadi professor.. dok baca n3 kaktiny yang panjang berjela dan berbelit2… hehehe


ahmoi > picture en. Abang masa dolu2.. YA AMPUUUNNNN.. mesti korang rasa kaktiny kena ilmu sihir.. (kah kah kah… ampun bang.. leen kutuk abang… kui kui kui..)
weit.. kaktiny masa study sopan lagi bersusila dan bertatatertib.. tak caya tanya bebudak kelas kaktiny.. tak pun tanya jer si Fahmi YB tuh.. mesti komen yang tak di sangka2.. kah kah kah…

ooo.. kisahnya.. bangga kaktiny.. ada jugak yang menjadikan cerita-ceriti hidup kaktiny ni sebangai INSPIRASI.. (itu yang kaktiny harapkan..) – time kasih sekali lagi moi.. (nada suara cam alim-alim taik kucen lah plak... hahahhah)


neezashahril > BANYAK... mmg banyak.. huhuhuhu...

Kak Lady said...

Wahh!! best ye...kak tiny ada kenangan belajar di kolej...bercinta di kolej...hehehhe...terbayang macam cerita Kuliah Cinta plak...heheheh

suara said...

Salam...
hehe... masa baca semua kisah kaktiny ni kan, su bayangkan dok tgk drama bersiri kt tv tau...

Cik Puan Kesum said...

alamak..hampa la..ari ni tgu entry munge2 chinta mekar...takde pun...sedih aa sob..sob..

**dtg umh ct jam 8am msia,ambik baranggggg**

Abahnajwa said...

Salams..

Ooo camni rupanya student's life yek..ekekekeke

Salam dari Liverpool
http://abahnajwa.blogspot.com

KAKTINY said...

kaklady > kuliah cinta?.. ha'ah.. bab basuh baju kat bilik air tu.. MMG sama cam yang apek saiful ngan yaasin buat.. hahahhahaha...

cikpuakesum > amvoi ct.. bunge2 cinta? ko nak bagi kaktiny demam selsema?.. kaktiny kan alah bunga... hihihi

abahnajwa > salam abahnajwa.. time kasih singgah sini..

whitetulip said...

aduh..sedey la pulak. clash mengclash nih. Mmg patut kaktiny amik course nih, pemikiran tajam n masih boleh ingat part by part, evry single moment. kaktiny ada tulis kat diary masa kat kolej dulu kerr??

TokMa said...

Salam kaktiny..."KALAU DAH JODOH, TIDAK KEMANA". Walau berapa kali istikharah pun, jika ALLAH seru " KUNFAYAKUN...!!" tetap jadi. Tokma dah nengok ngan 4biji mata, reliti..kaktiny sememangnya bahagia disamping cikabang.

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.