Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, July 11, 2008

Hari Ini : ABANG BALIK ESOOOOKKKK...

Apa aku nak tulis pepagi buta ni?.. hahaha.. aku nak tulis yang ABANG BALIK ESOOOKK..
Flight malam ni (kalau kat sana petang la yer..) and sampai kul 7.00am - so aku kena kuar awal seusai solat subuh utk jemput abang kat KLIA.. mudah-mudahan abang selamat sampai..AMIN..

Tengahari ni aku nak gi shopping perfume kat metrojaya... (perfume aku dh habis and perfume malam abang pun aku tengok tinggal sikit jer lagi..)

Statistik aku?.. menanti 'confirmation' kaklong bila nak wat 'study couple'.. (2 org jer, takkan nak panggil group kot..) - sabtu or ahad or sabtu ahad or cancel lagi... kesian kaklong.. biziz giler.. andainya aku boleh bantu separuh dari kerja dia.. mmg aku dh pegi duduk bertenggek kat opis dia.. apakan daya.. aku pun kerja gak..(walaupun aku takdak kerja nak buat..hihihihi)...

Oh yer.. aku dapat award.. AWARD?.. hahahah.. aah.. award daripada en.13May.. (http://13may.blogspot.com/2008/07/141-terima-kasih.html).. atas komen aku dalam blog dia yang bertajuk 140-Personal.. hehehe.. yang bestnyer.. komen aku 'lari tajuk'.. kuang kuang kuang.. jalan cerita cam tension tapi aku komen : "jom kaktiny belanja ABC nak?".. kah kah kah..

ok.. hari ni aku nak lawat blog secara berleluasa.. takperlah tak dapat ym pun.. janji aku leh memblog and jalan2 lawat blog kengkawan aku..

18 comments:

kamar hati said...

wahhhh...happy la tu, hubby kak tiny nak balik...hihihi...

nampaknya kak tiny makin mengganas la ber'blogwalk' ni...hihiih...mentang2 takde keje, bos takde sama...wahhh...bestnye.... :)

tentangseseorang said...

dan juga bersms eheheh

chinta said...

wah seronok dia abg nak blk...

nak ABC gaks!

Abang Long said...

Oh... membebel dalam blog abang long ya .... hahahahahaha.

Sebenarnya, abang long baru dalam dunia bisnes. Abang long juga JAHIL dalam dunia IT.

Tetapi dari segi logikal, ada beberapa perkara yang perlu diambil serius untuk memasarkan sesuatu produk menerusi on line.


Produk dadih yang abang long jual tidak mengandungi PENAHAN atau BAHAN PENGAWAET. Ini bermakna, produk itu tamat tempohnya adalah dalam masa 3 hari sahaja.


Produk itu juga dijual dengan harga yang paling minimum. Jadi, rasanya tidak berbaloi, jika terpaksa membuat penghantaran keluar dari kawasan yang disebutkan.

Tidak menasabah, andainya pembeli terpaksa membayar harga minyak, tol dan parkir, hanya untuk mendapatkan produk tersebut yang dihantar dari Pelabuhan Klang.

Ops, dah membebel pulak disini. ....

Intan Rosnitta said...

Beli perfume??? Amat penting tu... tambah2 lagi cik abg dah nak balik!

:D

kadOk. said...

wahh..cik abg balik...bagus2..perfume mlm?

ahmoi said...

yeaaa...syukalah tu kan..sure sok tengahhari akak makan 2 pinggan.hahahha...

Beruang Madu said...

HAHAHA tahniah kak tiny yer... dapat jugak merasa hadiah kalau memblog tu yer... teruskan teruskan...

Mak Su said...

tahniah! dapat award
tahniah! nak melepas rindu

Princess Liyana said...

uhuhu.seronok nye abg nak balik:)
Kak,nak itot juga shopping perfume. perfume yana pun dah habis:(

Akak said...

Salam Tiny...

Seronoknya Hb dah nak balik, sure tak sabaq kan, tu lah baca blog Tiny ari pun ada keceriaan, (hati tgh seronok ya dak)...

Tahniah dapat anugerah, Tiny mmg rajin membagi komen..

Sastri said...

salam kak... saya pun takleh ym sebab kena blok tapi cuba akak try yahoo beta... bukak emel je kang otomatik loading chat... :D

tahniah atas award yang diterima dan tumpang gumbira sebab kak tiny gumbira abang kaktiny balik esok.... yeehaaaa...

sepi said...

tiny... abg dah sampai umah lom? hehehe... jgn lupa jaga SORA tau...

GDIZ said...

;p shuka lah kan hubby akak dah nak balik kan...hehe

mesti dpt buah tangan dari sana. Ns pun kalo nk beli perfume mesti kat metrojaya. sebab ada kad. pastu leh tengok lelaki2 yang 'cantikkk'..jual perfume.

fusarium solani said...

He!he!

Kemas rumah. Pakai baju cantik-cantik.Pakai perfume. Beli coklat. Beli bunga. Dan ucapkan pada nya I rindu kat you! he!he!he!

KAKTINY said...

kamar hati > mustiler hepi.. 10 hari kena tinggai.. heheheh.. mmg memblog seganas2nyer.. tu ler diorang dengki tak bagi ym.. kaktiny ronda2 lawat blog ler..

ady > yerlah gak kan.. sms best gak.. lagi takdak sapa buleh halang.. (tapi kena top up byk2 ler…hehehe

chinta > mmg seronok pun…. hihihihihi – balik mesia nanti kaktiny belanja ABC k..

Abang Long > amvoi amvoi abang long.. balas dendam nampak.. kan tiny kata tadi.. kena kreatif lagi innovatif.. kan ada bahan pengawet dan bahan utk bagi tahan lama.. (nanti pergi ler kursus yang disediakan oleh pihak tertentu..).. kayuh pelan pelan.. mesti buleh..
Iklankan dalam internet bukan bermaksud esok kena hantar dadih ke kedah.. buatler colum ‘perhatian – tempahan sekitar lembah klang shj – belum terbuka di kawasan luar – akan diusahakan dari masa ke semasa’.. kreatif ler skit abang long... mana tau kekalau alumni itm shah alam nak buat gathering – leh mintak kat abang long.. (kan dah kena bebel.. alamak! Ni kan ruang komen aku.. dah kena bebel kat ruang sendiri…

Intan Rosnitta > penting kan kak perfume tuh… hehehhehehe.. ;-)

Kadok > aah.. malam cikabang pakai perfume lain.. hehehehhe… utk kaktiny sorang jer.. kuang kuang kuang…

Ahmoi > oiiiittt… suker tu mmg suker.. tapi 2 piggan.. huishh.. jgnler ani oiii.. takut nanti abang pegi tak mau balik dah… (nauzubillah…) kui kui kui..

Beruang madu > ituler abag bear… nak merasa dpt award pekerja cemerlang CONFIRM TAK DAPAT.. asyik RELAX jer kan kan kan.. dpt award ni pun jadiler.. heheheh

Maksu > time kasih (? – maksu pun dpt award gak kan..heheheh) time kasih.. heheheh

Princess Liyana > seronok oi.. jom gi shopping jom..

Akak > salam akak.. mmg tgh ‘menggeletik’ ni kak.. hehehehh… rajin bagi komen tu sebab RAJIN MERAYAP kak oii.. pasai takdak kerja nak buat.. hehehehhe…

Sastri > salam sas.. kaktiny dh try cra tu.. dpt buat sehari jer.. pastu tak dpt dah.. huhuhuhu.. tak sabar nak gi KLIA kul 6.30 pagi esok…hhihihii..

Sepi > abang sampai esok ler kak.. jaga sora?.. oh yer.. Dr. Cakap tiny kena ‘MC’ hari tu sbb batuk + selsema.. so, tak dapat ler jadi mc... kah kah kah..

Gdiz > suke suker suker.. tak tau ler apa cikabang beli dari sana.. kaktiny mmg tempat wajib dah kat metro sg. wang tuh.. and lelaki ‘cantik’ yang dok layan kaktiny ni ialah si ‘Yong’.. heheheheh

Aliff > rumah dh kemas, cadar dah salin, air freshener bilik dah refill, pakai perfume tu sudah pasti.. tapi - coklat, bunga.. huish.. maleh ler.. sbb : kaktiny tak makan coklat and alah pada bunga… huhuhu waaaa waaa waaaa!!!!!!!!!...

zino said...

cik abang nak balik patut nampak happy je hehe

KAKTINY said...

zino > mau tak hepi.. 10 hari kena tinggal.. bosan tahap cipan dah nih.. kui kui kui..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.