Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, July 14, 2008

Hari Ini : 'Barang' dari UK..

Chinta suh aku pi umah dia, amik barang.. hah?.. takkan nak ke UK kot?.. naiya... hihihi.. Chinta bagi aku AWARD... yea yea..(time kasih chinta... luv u .. muah muah muah..) ini award ke-2 yang aku dapat selepas award dari en.13 may... best gak kan.. buat blog pun dapat award.. kalau nak harap award pekerja cemerlang.. mmg 'malap' ler harapan aku nak dapat.. jangan kata nak dapat.. nak dicalonkan pun tak tentu masuk list.. kui kui kui.. tapi yang pasti opis aku takdak award tuh.. so, takpalah.. jadi aku dengan penuh rasa seronok - nak gak tayang kat sini award tuh.. heheheh..

Cute kan dunia blog nih.. walau tak kenal.. tapi mesra cam dh 10 tahun kenal.. syukur kerana kaklong kenalkan aku dgn dunia blog nih.. daripada sini aku kenal ramai kawan... time kasih kepada yang sudi jadi kawan aku.. semoga 'ukhwah' yang terjalin berpanjangan.. tak rugi pun berkawan.. bukan nak kena bayar yuran pendaftaran pun..

Oleh kerana tradisinya award ini di'turun'kan (cam award miss world lak..) kepada teman2 blogger lain (bukan kena bayar pun bagi award ni..) makanya, aku nak bagi kat mereka-mereka ini (bukan kena bayar duit pos penghantaran pun kan..) :

1- kaklong (tapi kaklong dah dpt.. chinta bagi gak.. takpa, aku nak bagi gak..)

2- rudy bluehikari (wajib dpt gak.. sbb antara inspirasi aku utk tulis blog nih..)

3- ady (tentangseseorang)

4- tasik merah

5- Abang Wafa (hadiah 'real' utk 'pengantin' dah ready dah.. hehehehhe)

6- axim

7- thafiexq

8- akak (suka-suka)

9- sastri

10- kak sepi

Utk statistik aku.. YEA YEA.. dah siap 1st assignment slps berkampung kt umah kaklong smlm..

38 comments:

Ayu said...

tahniah :) nanti kene update blog ari-ari tau :)

thafiexq said...

hehe.. dapat award ni kene belanja makan cyberlly.. hehehehehe

sepi said...

dpt award ker? tahniah cik tiny @ cik MC hehehe

KAKTINY said...

ayu > kena makin rajin (heheheh... kerja kat opis plak makin kurang.. hahahah)..

thafiexq > belanja gi SPA kat grand blue wave leh tak?.. wink wink... kih kih kih

kamar hati said...

hihihi...dapat award tu...hihiih...kamar pun dapat gak dr chinta...nanti la, update award tu...hihihi... :)
terharu bangat...hihihi...sbb br setahun jagung g dlm dunia blog ni...hihiih...

ladylikeme said...

tahnoah.tahniah...all the best....

KAKTINY said...

sepi > dapat kak.. amik ler.. heheh.. MC?.. dimaklumkan MC dapat mc dari Doktor.. time kasih..

kamarhati > dh nampak nama kamar.. sbb tu yang tak bagi tuh..hihihi

ladylikeme > kaktiny sure si kamar tu akan bagi kat llm.. pasai tu kaktiny tak letak nama tuh.. tapi kita tetap kawan kan kan kan..

cikgooden said...

...terasa diri ini tak termasuk dalam senarai sahabat2...sob..sob..sob.

Akak said...

Salam Tiny...

Baru naik mai sini suruh pi umah akak amik award, rupa2 dia pun dah dapat and nak bagi award juga eh..

Singgah lerr blog akak nanti yea..

Tahniah atas kesiapan assignment tuh..

KAKTINY said...

cikgooden > jgn ler camtuh.. sob sob sob... saya pun dh sedih sama nih.. nanti saya bagi yang special kat cikgooden yer..

akak > jap gi tiny pi umah akak yer..

whitetulip said...

tahniah kaktiny!!cikgooden, award tuh utk yg daily bloggers lar..cam sy nih, jgn haraplah nak update ari2..kaktiny, kalu ada award utk yg weekly blogger, jgn lupa pas kat blog whitetulip yer..!!hehe...

KAKTINY said...

whitetulip > ok gak award utk weekly blogger tuh.. idea idea ... hihihi..

Intan Rosnitta said...

Musim award skrg ni. Nanti Tiny kena tempah baju yg vouge sikit kot2 dpt anugarah lagi pas ni.. kekekek :)

Dunia blog yg tiada sempadan... memanjangkan silaturrahim antara kita. Moga ikatan ini kekal. InsyAllah...

KAKTINY said...

intan rosnitta > iyerlah kak.. kalau award blog nih ada ceremony, maunyer bersusun baju kat lemari tuh kan.. hehheehhe..

bersyukur kerana dpt mengenali dunia blog ni dari seorang yang benar2 BUTA IT dulu... hihihi..

semoga ikatan ukhwah kita berkekalan yer kak.. insyaAllah..

Mak Su said...
This comment has been removed by the author.
Mak Su said...

tahniah kat kaktiny, dapat award. lepas ni kena lagi rajin2 ler ek....

KAKTINY said...

maksu > rajin maksu.. rajin.. (rajin memblog bermakna malas buat kerja.. aduhai.. tiny tiny.. assignment pun tak wat nih.. hehehhe)

kadok said...

dah menang ni xdok open table ke sis?..:p

KAKTINY said...

kadok > open table takdak.. open blog ada.. nak masuk bila2 pun boleh.. hihihi..

Scarlett Julia said...

aikkkkkk dapat jugak?

sah-sah salah bagi neh....muahahahaha

chinta said...

glamour kak tiny nie ada dua award gituhhh..tahniah2!

mcm mana abg baru balik afrika selatan tu?...dpt souvenior aper? jeng3x

KAKTINY said...

scarlett julia > eeee.... ayat dengki tuh.. mentang2 dia dpt dulu.. eksen yer...

chinta > hehehe.. chinta menambahkan glamer kaktiny .. kah kah kah..

abang beli aper?.. ntah ler.. t-shit, fridge magnet, key chain, gelang manik koran yang ntah aper aper.. pashmina pun dia beli gak.. mmg cikabang kaktiny FAIL bab beli2 barang nih.. adohaiii...

Danielle_Corleone said...

hahaha! best la tu asgmnt dah siap. hehehe.

KAKTINY said...

DC > best giler.. leh tumpu kat assignment lain lak..

tentangseseorang said...

wohhh 10q...pialanya takdok?

KAKTINY said...

ady > nak piala.. jumpa kat KFC.. hihihihi...

Kak Lady said...

Best gak dpt award kat blog kan...boleh tayang2 kat orang lain...hahahaha...eksyen sungguh....!!!

Dunia blogging memang bestttt!!!

fusarium solani said...

ohh...dah siap asgmt statistik yer tapi baru satu he!he! yang lain biler nak kayuh! gambate!

bila nak bagi aliff awards pulak?

KAKTINY said...

kaklady > best kan.. heheh.. leh main tayang2.. dunia blog mmg best.. tak penah otak saya menjangkaui perkara sebegini dlm dunia blog akan berlaku.. seronok weh..

aliff > nanti kaktiny create award baru.. kaktiny bagi kat aliff lak yer.. hihihi

CikguZue said...

alahai, dah dapat yea.
tapi saya nak bagi jugak ni. kira sudilah menerima jugak anugerah ni dari blog saya, ye...dah tiga anugerah yg sama dpt maka lepas2 ni takbleh tak update blog lama2 la yea....hihiihi...

Mr penyubiru said...

award tu terbatal tak kalu tak misz 2,3 hari update blog? hehe..

zino said...

bertambah le koleksi award dia hehe

Beruang Madu said...

Alamak... Abg Bear tak dapat ker walau update hari hari... oh yer, Abang baru balik cuti sebulan kan... tapi nak jugak awardlah....

Abang Long said...

Tahun hadapan cuba buat lebih grand lagi ...

en_me said...

sonok kannns..
moga moga kiter sumer biser jadik rakan siber yg baik baik gittewww..

KAKTINY said...

CikguZue > time kasih..time kasih.. time kasih.. . berat tanggungjawab nih.. hihihi..

mr.penyubiru > ala.. main terbatal terbatal la plak.. adoh.. takper.. takper.. kalau takdak idea.. saya akan tulis “ Hari ni aku takdak idea, tapi oleh kerana aku tak mau award aku dirampas.. maka aku tulis ler jugak.. byeee…”… bleh tak?.. heheheh

Zino > tambah tambah.. nak kena bukak lemari blog baru nih.. cheh hehehehhe..

BeruangMadu > nanti tiny bagi kat abang bear yer.. hihihihi

AbangLong > acara tahunan ker?.. hmmm.. ok gak tuh… heheheh.. takyah tunggu tahun depan.. bulan depan pun leh buat lagi… hihihih

En_me > betul betul setuju setuju.. mmg sonok.. and sentiasa doakan semoga kita semua berkekalan bersahabat siber…. hehehheheh

tasikmerah said...

hamboih

KAKTINY said...

tasikmerah > amikler.. hihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.