Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, July 15, 2008

Hari Ini : Budak Baik

Hari ini Boss aku takder lagi.. (dh kuar tanduk skit dah ni..hihihi).. tapi hari ni aku ingat aku nak jadi budak baik ler.. since assignment 1 statistik dah siap (alhamdulillah..), so aku nak buat assignment lain plak.. assignment Rekabentuk Latihan plak... juga aku nak cari bahan utk project proposal.. tapi nak buat tajuk apa yek utk project paper aku?.. aku nak buat pasal latihan (training).. any idea?.. tgh blur...

nak tahu aku jadi ke tak budak baik hari ni.. akan aku buat entri tambahan pada pukul 5.30pm nanti... selamat berjaya kaktiny.. kah kah kah...

(walaupun aku berazam nak jadi budak baik hari ni.. tapi aku kena buat perkara 'wajib' yang aku perlu buat dulu.. jalan-jalan lawat blog kengkawan... hahahhaha...)

entri tambahan : MISI AKU BERJAYA!!!!!... ASSIGNMENT AKU DAH SIAP!!!!... meskipun sepanjang pagi tadi aku tumbuh tanduk dan berjalan lawat blog dengan bahagianya sampai tengahari.. but, after lunch + solat zohor.. aku berteleku kat depan laptop siapkan assignment.. and meskipun aku tak capai sasar target sampai jam 5.30pm.. tapi..... YEEE HAAAA... YUUUHOOOOO... aku dpt jadi 'budak baik' sepanjang petang.. ALHAMDULILLAH SYUKUUUUUURRRRR....

(kaklong, aku dah siap 1st assignment Dr.Ismi.. heheheh).. tapi tadi aku tgk Dr. Bahaman dah upload soalan utk assignment 2 Statistik.... adohaiiii.. KAKLONG!!!!.. next mission - to complete Stat. Assg 2..

32 comments:

tasikmerah said...

ziarah tu amalan mulia... ha ha...

kau ketagihan sebenarnya... mcm aku juga.. :)

ahmoi said...

akak jadi budak baik rini....hehehhe.......tp apsal moi nampak tanduk tu dah tmbah jadi 3 kak..hish..hish..hehehhe...nsb YM akak tak leh guna..klu tak,best ni klu dpt kaco akak.hehehhehehe

mama ranggie said...

jom kite ym kak...

kamar hati said...

hihihi...baik ke??? hihihi...
buat assignment tu bg siap dl...hihiih...

tanduk yg ada tu kurangkan dl ye...hihiih... :)

Intan Rosnitta said...

Aduyaiii byk nya assignment Tiny! Tapi amat bagus utk otak & minda anda...jgn jadi mcm akak ni, dah berkarat. Memori pun low...ahaks :P

GDIZ said...

blogwalk tu dah kira wajib kaktiny.

Eh..eh..kamarhati pun ada kat sini.;p

GDIZ said...

eh..nak tambah lagi la..

kan ke silaturrahim tu boleh membuatkan rezeki kita bertambah luas ;)

KAKTINY said...

tasikmerah > betul ler tasik.. kalah tahap ketagihan rokok budak opis aku nih.. diorang isap rokok pun lepas lunch sat gi..

tapi aku layan blog.. dari pagi sampai waktu lunch sat gi.. hehehhe

ahmoi > sib baik ym dh takleh pakai.. kalau tidak.. bertanduk berekor bertaring ler kakak awak yang sorang nih..hihihi

mamaranggie > mama.. ym kaktiny dh kena block..huhuhuhuu

kamar hati > baik ler kot.. (tapi ni tak start2 pun assignment.. dok jengjalan lawat blog lagi nih.. hihihi)

intanrosnitta > sementara tgh rajin nih kak.. esok2 bila time anak2 yang belajar.. leh tumpu kat diorang lak..

gdiz > mmg pun ns.. perkara utama bukak blog nih... (psstt.. nak risik pasai kamar leh tak?.. hihihihih)

gdiz > tambah.. jgn tak tambah.. nak bawak nasi tambah time gather nanti tu pun boleh.. hihihi

maklang said...

apakata kalau kita buat proposal camana nak buat RE?

fahmi said...

jadik budak rajin tau..jangan nakal2..hehehe

KAKTINY said...

maklang > itu kena amik subject lain tuh maklang.. ok gak.. MASTER in RE.. hehehehhe

Fahmi > n3 korang semua buat kaktiny nakal.. asik nak gi blog jer - nak baca cerita-ceriti.. hihihi

Akak said...

Salam Tiny..

hehe Tiny jadi budah baik eh ari nie?? Jgn lerr nanti sunyi blog nie tak meriah mcm selalu...

fahmi said...

hahah..yer ker nakal..mana ada entri saya semua baik2 saja..hehe..wahh..banyka betul peminat akak yer..:)

KAKTINY said...

akak > jadi budak baik lepas buat jahat (lepas jalan2 layan blog kengkawan - baru nak buat assignment... hihihi) leh tak? hahahaha

fahmi > entri fahmi mmg baaiiikkkk punyeeeerrrr.... hehehehe..
bukan peminat ler.. kawan-kawan.. siapalah kaktiny kalau takder kawan-kawan yang sudi menjengah di sini..

ladylikeme said...

budak..yang+baik..akan+disayangi+ramai

kamar hati said...

Kak Tiny tu nak risik apa tu dr Gdiz tu???? risik jangan tak risik...hihihihi...

KAKTINY said...

ladylikeme > terasa cam jadi budak pra-sekolah lak.. hihihi

kamar hati > hihihi... aderlah.. namanya pun 'risik' kan.. takkan nak bagitau kot.. hihihihi...

cikgooden said...

he he he...pakai tak siap la assingment tu..(kata aku: sambil menggaru2 kepala..eh...ada tanduk jugak...) patut la dok berjalan ke umah orang ja .

Danielle_Corleone said...

haha! singgah blog kawan2 tu perkara baik lagi mulia kak. tandanya kita igt kawan2. hehe :P

Mak Su said...

hai budak baik, apa kabar :)

axim said...

macam mana kak,berjaya tak misi menjadi budak baik arini?hehe

KAKTINY said...

cikgooden > eh eh eh.. cikgooden... ni kan anak murid cikgu.. mesti buleh lar..

danielle_corleone > sayang DC.. muah muah muah.. itu kata semangat yang diperlukan... hihihi

maksu > budak baik hari ni maksu.. baik setengah hari ler.. hehehe

axim > MISI BERJAYA WAHAI DIK AXIMKU... YEEEHAAAAA.... hehehehe

Akak said...

Salam Tiny..

Tahniah dah berjaya siapkan assignment!!

ratuhati said...

Assalamualaikum Kak Tiny,
I am ur silent reader and i love ur stories so much. Congratulations Kak Tiny fr ur achievement.
U've told everything but not about ur school times, i mean when u were in Shah Alam doing ur LLB. I believe u must hv so many gud frnds bcos wht i can sense frm ur stories tht u r such a nice person and very easy going type. i love tht kind of people fr they're matured and open minded. will u kindly pls..pls pls kak tiny tell us (ur admirers)in ur blog abt ur campus life starting frm ur 1st yr until graduated..ur frnds etc. We love to knw tht.
take care+hv funz kak tiny.
May Allah bless u.
Muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

eedany said...

wah seronoknya tak lama lagi mission accomplished sepenuhnya...

tahniah in advance yer kak tiny...

zino said...

ni dah malam baru boleh jalan2.. hehe

e.i.s.r.a.a said...

salam singgah.
tak kan jadi 'budak baik' sekerat hari saja makcikTiny?
=)

chinta said...

rindunye buat assgmt...meh sy buatkan tuk akak!!..offer diri...

KAKTINY said...

akak > salam.. time kasih akak.. atas doa dan semangat dari akak dan kawan2 ler yang buat tiny gagahi dan berjaya siapkan assignment.... luv semua.. muahhh..

eedany > time kasih time kasih.. hehehe.. tgh kayu pelan2 nih nak siapkan semua.. hihihi

zino > smlm.. saya tido awal.. hihii... tapi kena bangun kul 1pagi sbb cikabang balik dari main badminton.. huhuhuhu...

eisraa > mana tak jadi budak baik sekerat hari.. sepagi bertanduk jalan2 lawat blog.. hihihi

chinta > kaktiny ada lagi 8 assignment statistik.. 1 proposal program latihan, 1 project paper yang masih tak bertajuk.. NAK?.. kaktiny pos kat chinta k.. hihihihi
tersangat mengharapkan bantuan utk statistik.. heheheh

KAKTINY said...

ratuhati > alah.. naper main silent2 jer.. tak best ler.. 'kenalkanler diri' (bagi link).. leh tukar2 citer.. (ke tak sudi nak kawan ngan kaktiny kot.. )
would like to know bout my schooling period? in ITM? doing LLB?.. aduhai sayang.. 5 kali post tak tentu habis citer.. takper.. oleh kerana ada permintaan (mcm buka kedai plak..hehheh) - nanti suatu masa kaktiny citer yer.. jgn bosan nak baca dah.. kaktiny ni kan suka tulis panjang2 dan meleret-leret.. maklumler.. 'bekas' budak law.. ayat sepatah jadi sekajang.. tapi kalau bagi kira-kira.. 14x7 pun cari culculator.. time kasih tinggalkan komen and sudi singgah ke teratak tinta kaktiny nih... bagi ler link takpun e-mail kat kaktiny yer.. (ciktiny@gmail.com)

thafiexq said...

assignmenmt dah siap? meh tlg saya siapkan assignmt saya ambk upah dari KDU.. heheh

maaf lame tak masuk blog akak. gado ngan librarian.. hehe

thank for the award! suke suke! saya nampal award 2 kt entri saya ek

KAKTINY said...

thafiexq > meh bagi kat kaktiny asgmt apa nak wat..

sapa suruh gado ngan librarian.. cubit tinga tu kang baru tao..

amik ler amik ler.. tampal kat blog yer.. hihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.