Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, July 21, 2008

Semalam : Menang Sorak.... dan tokma..

MENANG SORAK.. SUARA TERGADAI!!!.. itulah yang aku dapat daripada Bowling Tournament semalam.. score aku?.. hmmm.. diorang tak distribute markah lagi.. yang semalam hanya markah 'para juara' sahaja yang diumumkan.. (dan oleh kerana aku tak tahu berapa markah aku.. maka pastinya gelaran 'juara' bukan milik aku.. HAHAHAH...).

Pertandingan bowling kali ni nampak lebih menarik kerana lebih byk persaingan dan lebih byk peningkatan.. aku - seperti biasa.. menang sorak - suara tergadai.. asal sapa yang baling, aku sorak.. sapa yang control bagus tapi masuk longkang.. mmg confirm dpt "booooo" yang panjang dari aku.. hohoho.. dan Boss aku dapat TURKEY!!!.. phegh.. (naper aku tak dpt group ngan Boss aku.. kalau tidak mesti dpt JUARA... jeles kat Sect. ED - walaupun dia "RATU LONGKANG" tapi dapat bawak pulang hadiah "JUARA".. chesss ko Z.. hahahhahaohohohoho.. tapi mmg aku ngan Z ler yang tukang perabih sora utk sorak... kah kah kah...)
DAN.. HABUAN ke atas menyorak dan mengeboo orang.. hari ni suara aku jadi cam itik serati kena sembelih.... bukan serak basah dah.. serak batuk kering dah nih..


TOKMA.. SEMINGGU..... HANYA SEMINGGU.....

AKU BAGI TABIK SPRING KAT DUNIA BLOG INI.. dan sesiapa jua yang "MEREKACIPTA" blog ini dan sudah pasti kepada kaklong yang memperkenalkan aku pada dunia blog ini dan kepada kengkawan semua yang singgah di sini.. TABIK HORMAT to semua...

tokma merupakan rakan blog yang 'tetiba' dtg singgah kat blog aku.. tanpa di duga dan tanpa di rancang.. entah dari arah mana dan terdetik bagaimana... TETIBA tokma tanya aku tinggal kat mana dan bagitau dia tinggal kat mana.. aku yang mmg tgh cari rumah ni, "SESAJA" tanya tokma kekalau kt area dia tu ada umah yang available.. dan YES.. tokma memberikan alamat dan 'sepantans kilat' rasanya.. segala urusan "SELESAI" dalam masa SEMINGGU.. YA SEMINGGU... dan aku bakal menjadi JIRAN TOKMA.. (BEST OOOO...).

Semalam (PERTAMA KALINYA DALAM SEJARAH HIDUP AKU...), aku MENEMUI EMPAT MATA dengan "RAKAN BLOG".. Ya ALLAH.. ku akui kehebatan dan kebesaran-Mu yang tak terjangkau di fikiran dan akal singkat makhlukmu.. tokma - ramahnya bukan main.. kami bersembang seakan kawan lama yang 10 tahun tak bertemu.. tokma sgt ramah dan sgt ceria (hai neighbour... hihihi... senyum jer tokma yer.. kihkihkih...) - dan cikabang geleng kepala dalam kereta.. katanya.. "dah lama ker kenal tokma?".. aku kata.. BARU SEMINGGU.. YA SEMINGGU.. dan cikabang tgk muka aku mcm tak percaya... PERCAYALAH BANG.. KERANA IANYA BENAR!!!!.. ITULAH "UNGGULNYA" dunia blog ini..

TERIMA KASIH tokma dan TERIMA KASIH SEMUA...

I LOVE YOU ALL!!!!...

27 comments:

tentangseseorang said...

hurmmm....
bila akak nak mencemar duli jumpa che pulak nih? oh ye bersama-sama proposal ituuu. ehehehehe

cikgooden said...

mak aii...masih berpindah randah ka?..tak settelll down lagi ka?..

pa pa hal pun...dunia go[blog] memang besh..ha..ha..ha..

kaklong said...

woit nak pindah tak habaq kat aku....tak aci tak aci

tasikmerah said...

tiny p la MASKARA... lagi ramai blogger ko boleh jumpa... he he..

ko mmg minat jumpa2 org kan... :)

kamar hati said...

wahhhh...dah start bertentang mata eek??? best tu, siap jd jiran lg tu...hihihi...
tak sabaq nak bertentang mata ngan kak tiny plak.... :)

ahmoi said...

wah..wah..meriahlah hidup akak srg ni dpt jiran sekepala..so bila nak msk umh baru ni.hehe..

Intan Rosnitta said...

Tiny dpt 1st runner up Ratu Longkang kot! Hihi :)

Best jumpa teman blogger?? Akak pun tumpang happy...

Mr penyubiru said...

tokma tu cuma tanya ko duk mana je, terus ko pindah kat sebelah umah dia.
kalu aku tanya ko duk mana, mesti ko pindah duk kat sebelah umah aku plak.
kalu seratus orang blogger tanya duk mana? haha..

thafiexq said...

maskara ogos kite kene meet tao. maskara baru baru ni saya pegi. dok row depan lagi.. haha

KAKTINY said...

ady > bile yek?.. hihihi

cikgooden > saya budak baru bertatih dlm dunia rumahtangga cikgooden oii.. baru nak cari tapak nak bina hidup..

kaklong > AMPUN BERIBU AMPUN.. hang biziz sgt.. lagipun aku tak rancang pun.. tetiba jer jadi... sepantas kilat petir.. sungguh2 pantas.. (for sure ler aku akan story mori kat hang.. mana aku ada org lain lagi selain daripada hang.. cuma lambat cepat jer - pastinya hang akan tau gak..)

tasik > MASKARA yang bulan lepas ko ajak aku pi tu yer..
aku mmg 'hobi' jumpa orang (sib baik aku bukan marketing department..).. tapi takut org je tak sudi dan menyampah nak jumpa aku.. (sob sob sob..) kui kui kui..

kamar > jumpa kat tepi highway k.. kah kah kah...

ahmoi > soon.. leh ler dtg umah kaktiny tolong kemas apa yang patut.. hihihi

intanrosnitta > tg berdebar menunggu keputusan ni kak.. sapa dpt 1st runner up and 2nd runner up "QUEEN OF LONGKANG".. kah kah kah.. hahahha

mr.penyubiru > aku takde ler kayer giler sampai nak pindah 8888 kali if aku kenal 8888 org blogger.. hihihihi.. mmg kebetulan pun aku tgh cari umah dkat area tokma tuh.. kalau umah ko kat UK, pekehalnyer aku nak pindah pi sana? tapi kalau aku jadi sambung PhD kat sana.. aku cariler plak kengkawan blogger yang duduk sana.. hahahhaha..hihihihi..

thafiexq > house warming (ehh.. abang kata kenduri doa selamat.. ter'omputih' lak kaktiny nih..) umah kaktiny nanti pun thafiexq kena dtg tau.. (dok kat depan sekali jugak - jadi ursher jemput org.. hahaha)

Akak said...

Salam Tiny....

Dari cara crita nie dah boleh tau mesti gamat gila kat tempat bowling semalam nie, dah buleh bayangkan mcm mana sorakan Tiny..tak menang pun takpa janji happy..

Selamat berpindah kerumah baru....

kadok said...

sy ada baca satu buku..terjemahan dia lebih kurang mcm ni..."perempuan...kalau keluar tandas bole dapat kwn...bkn setakat kat tandas, kat pasar, kat market..kat mana2 la...mereka cepat dpt kwn..siap2 bole bertukar2no tepon..tunjuk emosi walaupon derang x penah jumpa sblm ni"...hahaha..so sy rasa apa yg saya baca tu tersangat la benarnya...hahaha

axim said...

dunia blog memang macam tu kak...sekali jumpa macam da alam kenal walaupun tak pernah kenal..hehe

KAKTINY said...

akak > mmg gamat kak... and mmg happy.. tu ler.. tiny pun tak sabar nak pindah...hihihi

kadok > hek eleh.. laki pun sama gak.. kalau bab merokok, member tak kenal pun leh bagi pinjam lighter.. pastu leh pelawa rokok sebatang.. pastu leh sama2 'gosip' pasal baju pompuan yang lalu depan mata (padahal tak kenal pun sapa pompuan tuh..) pastu pakat sama2dok mengutuk pompuan tu dari hujung rambut sampai hujung kaki.. tu tak? (mesti tak ngaku kan kan kan.. lelaki... hahahahhah)

axim > betullah axim kan.. hihihi

ladylikeme said...

wah dah jumpa rakan bergossip ker.....so selamat berpindah dan selamat berkemas....:))))

Masy said...

fuhh berkobar2 betul ni hehehe

KAKTINY said...

ladylikeme > habisler citer korang semua jadi bahan gossip kaktiny ngan tokma ... hahahahha.

masy > mmg tgh berkobar2 ler..

BuRuuj said...

salam perkenalan..
a'ah..skrg baru sy tau keseronokan dunia blog nie..=)

iina said...

wahh.. lepas nie rancak sembang mambang ler.. ;)

KAKTINY said...

buruuj > salam.. iyerlah.. maklumlah.. saya budak baru belajarrr... hihihi...

iina > lagi rancak ler nampak gayanya.. habis dlm umah, sembang kat pagar, pastu sambung kat blog.. pastu - "KENA JERIT NGAN LAKI"... hahahahha

TokMa said...

Salam Kaktiny. Diorang ni kan, sume2 jealous tu sbb kita dok dekat2. Mcm ni lepas raya kita kumpul sume famili blog dtg umah...satu pun jgn cicir..nanti merajuk susah kita. Amacam kaktiny setuju tak? kalau setuju lantiklah AJK.

Kepada sume blogger...jgn percaya borak kaktiny tu...tokma biasa2 je. Itu sume urusan Allah.

GDIZ said...

betoi2..kwn2 blog semua ramah2 mcm kenai bertahun2. tu yang syok tu.

KAKTINY said...

tokma > SETUJU!!! kita bukak khemah dari umah tokma sampai umah tiny (pheghh..panjang giler tuh..) pastu ajak semua geng2 blog dtg... hihihi (psstt.. tokma.. takyah lantik AJK.. kita bagitau MASKARA - kat sana ramai geng2 blog..)

kengkawan blogger.. nak percaya ke tidak ker.. pi ler jumpa tokma dulu.. baru tau.. hihihi..


gdiz > tu yang syok ada kengkawan blog nih ..hihihi

TokMa said...

Orait!!...ape ape aje! asal baik, tokma ikut. Kot tak muat tiga kemah kaktiny, camnanih... 4 kemah kita psg.

KAKTINY said...

tokma > takpa tokma.. kita bentang tikar sepanjang jalan dari corner masuk umah kita sampai ke tembok umah hujung skali tuh.. hahahhaha..

thafiexq said...

kak tiny! wat master kat upm ke? add kat ym thafiexq
ade something nk gto.. hehe

KAKTINY said...

thafiexq > aah.. kat opis takleh ym lah adik sayang oii..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.