Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, July 10, 2008

Hari Ini : Cara Baru (yg pun tak jlnnnn..)

Apa yang cara baru?.. hehehe.. aku dpt komen dari kengkawan blog di antaranya BP/JP, iina, thafiexq, juga ady ttg cara baru nak layan chat selain dari masuk ym.. korang ni mmg membantu aku dalam menajamkan tanduk yang telah ditumpulkan dek bebudak IT nih.. bagus bagus!!!..

Tapi aku tertarik ngan cara ady.. guna gmail.. hmhmhm.. menarik tuh.. sbb setakat ni akaun gmail tak penah problem.. (akaun yahoo kerap gak takleh masuk.. triple jahat lar diorang nih..) - ady... ajar kaktiny!!!!!...

Semalam pegi layanz tgk sepi ngan kaklong and adiknya si ros.. kat alamanda.. sementara tunggu wayang start.. pi makan kat johnny's steamboat tuh.. kaklong kata dia tgh lapaq.. aku suka hati dengar.. sbb aku paling suka belanja orang yang suka makan.. tapi oleh kerana perut kaklong 'tak berapa best smlm'.. makanya, tak byk sgt dia makan.. si ros, sbb dia dah mintak nasi daging blackpepper.. ala2 kenyang skit.. so.. ada tinggal 4 ketul beef ball yang tak abis..

SEPI.. kaklong aku tgk, 'terusik' skit hatinya.. aku?.. aduhai.. cerita melayu jarang buat aku menangis.. (sbb aku puas menangis utk kehidupan aku sendiri.. dan aku kutip pengajaran di atas peristiwa demi peristiwa yang terjadi dlm kehidupan peribadi aku.. inspirasi aku..) - dan aku enjoy tgk kaklong enjoy (aku suka membahagiakan insan-insan yang rapat dgn aku dan yang aku sayang.. semua org camtu kan..) dan again.. aku kuar malam.. siap sms kat abang di afrika nun bagitau aktiviti aku.. (nak kata tak bagi mesti tak gamak kan.. so.. dpt green light ler.. kui kui kui).. komen ttg Sepi?.. kalau takdak afdlin shauki, rasanya, aku kuar panggung kot...

Kat opis hari ni?.. masih bosan takder kerja.. (rudy.. bila nak bagi kerja (task) ni?.. FOC lar.. takdak claim2.. borang claim pun kaktiny tak tau camner rupa - tak penah hayat claim even wat kerja lebih masa kat opis nih pun..) - nak buat assignment statistik (total 9 assignment?.. yang no. 1 pun tak start kayuh lagi nih.. aduhai...) tak tau camner.. hmm.. cari bahan utk project paper lah.. Semester nih, aku cuba sasarkan statistik B+ (tinggi tak weh?..).. paper lain InsyaAllah aku doakan A.. Ya Allah.. bantulah hamba-Mu ini..

Usaha Doa Tawakkal.. Dengan Izin Allah.. AKU BOLEH... (tapi aku takut weh..)..


entri tambahan : waaa waaa waaa.. ady.. diorang filter url tuh.. takleh masuk.. BENCIIIIII!!!!!!!! CARA BARU NI PUN TAK LEH.. DENGKIIIIII!!!!!!!!!!!!!....

27 comments:

tentangseseorang said...

http://www.google.com/talk/
akak donlod dan install.

akak login pakai email address gmail. pasword pun sama

then akak klik kat +add untuk add in mambers... akak ada email gmail ady. so add le. ehehehehe

Akak said...

Salam Tiny...

Assigment statistic eh? Nak offer mmg akak tak pandai tapi akak rasa Tiny mmg boleh buat, isnyaAllah.

Yakin dgn kebolehan diri, Tiny boleh!!

Akak

KAKTINY said...

ady ? wokeh wokeh ady.. kaktiny try.. kalau tak leh gak.. mmg kaktiny bom kete bebudak IT IBM tuh..

akak > salam kak.. time kasih atas doa.. sayang akak sgt sgt sgt.. (cium cium cium pipi kiri kanan dahi hidung akak..)

GDIZ said...

caiyokk..kaktiny caiyokkk...;p

tp syok rasa keje pastu buat part time study. Ns penah rasa gak dulu. Rasa lecture mcm kawn2 ja, hehe. Nk lulus pun senang.heheh

KAKTINY said...

gdiz > betul tuh ns.. ni pun penyelian projek paper kaktiny ni pun maniiiisss jer orgnyer.. ada chance ler nak kenen kenen minta A.. hehheheh

tentangseseorang said...

ahah
akak bukak gmail
pehtuh chat thru web gmail jer

ady dah invite akak untuk chat.

cuba akak bukak gmail akak.

KAKTINY said...

ady > kaktiny terima ni : "We're experiencing technical difficulties that may prevent your chats from being sent".

esok mesti kuar berita kereta2 IT IBM kena bom.. CHEISSS!!!!

tentangseseorang said...

ahahahahahaha...rasanya depa baca blog kak tiny laaaa :p

tentangseseorang said...

amek kat sini
http://tentangseseorang.net/magic/googletalk-setup.zip

akak unzip dan install. ehehehhe

fusarium solani said...

kayuh kak tiny asignment tu pelan-pelan..sikit-sikit siap juge!

Sri Diah said...

Hahaha... budak IT tu baca blog Tiny, sebab tu tak boleh je nak d/load. Kan elok jadi bos cam akak ni, semua site boleh terjah. Hahahaha... kayuh Tini kayuh... jangan give up. Malulah dengan student yg dah vateran tu...

Intan Rosnitta said...

Lah siannya kat Tiny...

Budak2 IT tu awat dok dengki sgt? Bukan depa yg bayar gaji pun. Isshhh...akak yg geram ni...ggrrr!

:P

cikgooden said...

kah..kah..kah..hargh(terlekat kat rengkong)..
tersentuh baca n3 orang yang gigih nak chat..tapi tak buleh..

axim said...

salam akak...apa khabar??sakan nooo berchatting..

ahmoi said...

salam akak..wah..sdh maju IT nampak.hehee

Danielle_Corleone said...

Sepi sangat menarik! teknikal dan isi cerita. tapi biasalah, kalo kat malaysia, cerita bagus mesti tak laku. hmm.. saya pun hairan.

kamar hati said...

wahhhh...akak aku ni cuba try cara baru tuk bertenet yer....hihihi...try skype tak leh ke??? meebo ke???
tak sempat nak sembang panjang ngan akak aritu...huhuhu....
dah ada cara nanti, bgtau ye...bleh chatting g ngan akak...hihihi....

makan2 tu yg best...wayang tak layan la...nak join makan2 bleh ke??? yummyyyy....lapo ni...tak sabo nak tggu berbuka karang... hihihihi... :)

KAKTINY said...

ady > aah lah kot kan.. kalau tidak takkan depa tahu.. (OIITT.. SAPA BUDAK IT AHB YANG BACA BLOG KAKTINY?.. HANG PA PAKAI NICK NAME APA HA? Bagi ler chance kaktiny nak chatting.. heheheh)

ady > masa install separuh jalan dia jammed.. waaaa waaaa waaaa… JAHATNYER DIORANG..

aliff > nak kayuh camner.. basikal tak beli lagi (perisian SPSS tak install lagi heheheh)

kaksridiah > rasanya lah kak.. kalau tidak camner diorang tau aktiviti liar tiny ni hah?.. kan kan kan.. tu ler tgh kayuh ni kak.. tak sabar nak jadi student veteran.. (nak completekan Master ni pastu sambung PhD.. pastu buat diploma plak.. hehehe.. leh tak camtu?..)

IntanRosnitta > time kasih tolong geram utk tiny kak.. tu ler kan.. tauler diorang jeles kat tiny sbb tiny byk rehat kan.. diorang biziz giler.. dengki le tu..

Cikgooden > gelak gelak.. sesak nafas, masuk spital baru tau.. ni org tgh “tekun” nak menerokai ILMU nih tau.. ILMU IT.. (kah kah kah.. niat tak menghalalkan cara… kui kui kui..)

Axim > nak berchatting kebendanya.. dah kena ‘cantaeh’ jalan berchatting nih..

Ahmoi > abru nak ‘pandai’ skit, diorang potong line ler ani.. jahat tul diorang nih..

DC > cerita dia bagus.. pengisian padat sangat.. tapi mmg kaktiny kureeeng skit bab wayang nih.. jgn kata citer melayu, citer omputih ker, citer cine ker, hindustan ker, (kecuali citer cartoon).. kaktiny kurang penghayatan.. (tapi kaktiny sokong penuh teater melayu..)
mcm kaktiny ckp.. citer kaktiny dh cukup menghabiskan air mata kaktiny dgn cerita ‘melayu’.. sbb tu kaktiny lebih enjoy cartoon.. sbb boleh buat apa saja di luar batasan pemikiran manusia.. namanya pun cartoon kan.. maafler if terasa.. itu Cuma pendapat 2 kupang kaktiny jer.. kaktiny ni bukan setakat buta IT (skrg dah celik skit..) tapi turut buta seni perfileman nih.. ampun yer..

kamar hati > hah.. suke makan yer.. canteeek.. nanti bebila kaktiny belanja kamar makan yer.. bawak geng2 sahabat sekepala yang lain tu sama.. hihihi

ladylikeme said...

usaha lagi utk mencari url yang bleh chat.....usahakan tangga kejayaan

KAKTINY said...

ladylikeme > final target.. tunggu abang balik.. nak gi beli celcom wireless broadband.. SENANG... sapa pun takleh kacau.. hihihi

iina said...

aku rasa it ye support dah block channel chatting kat server ko.. sebab tu semua chatting ye application dia dah block.. memang xnak bg ko chat hehehe.. aku nak tolong pun kena p tengok ko ye pc kot baru leh tolong..

Bagus gak beli celcom ye wireless broadband.. ko leh chat sepuas hati ekekeke.. walaupun aku xde masa ko ol.. buat2 cam ada ler ye hehehe..

chinta said...

kaktiny dah balik dan aktif smula..yeyeye...all the best tuk ur assgmnt!

en_me said...

websense jahat kannns..

13may said...

hehhe hehe

btw,
Sebagai tanda penghargaan:

http://13may.blogspot.com/2008/07/141-terima-kasih.html

http://picasaweb.google.com/encik13may/BloggerPictures/photo?authkey=Tz25mAffF_A#5221307062512162642

Terima kasih :)

BasH said...

salam kak...wahhh nak berchating ya..wahaha untung company sy nie berhubung pakai chating..YM, MSN, Spark...heheh cakap je apa...siap ada chatroom khas lagi utk deparment sy...heheh boss suruh masuk..hehe..senang nak meeting..hikhik

Mr PenyuBiru said...

tak mustahil diorang baca blog kaktiny.sebab diorang bleh tau ape saje aktiviti user dlm networknya melalui software² tertentu.aktiviti yg tak dienkrip je bleh baca.

zino said...

asyik ym je bila nya nak kerja ni hehe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.