Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, July 02, 2008

Hari Ini : Mesyuarat Kelab

Petang ni ada AGM Staff Club ofis.. DAH.. CUKUP.. aku takmau pegang jawatan ni dah.. TAK MAU dah.. aku nak concentrate kat paper statistik dan project paper aku.. so.. aku teramat berterima kasih kepada Illahi sekiranya aku tidak lagi dicalonkan utk jawatan ini.. (takdak muka lain ka hangpa nak bagi??..) tak kira.. ptg ni, aku nak calon org lain.. aku calon, aku sokong dan aku tutup cadangan dan aku sokong cadangan ditutup.. HABIS CERITA..

Sapa berani calon aku lagi mmg aku BOM kan kete dia ptg nih.. sapa balik jln kaki, maknanya.. mmg dialah org yang calon aku.. (last year YDP sendiri yang calon aku.. kalau dia yg calon lagi?.. camner tuh?..) Agghhhh... tak kira - even if waima YDP sendiri pun yang calonkan aku tetap aku bangkang walaupun terpaksa guna kuasa veto Penaung.. (OIT.. AKU MELAWAK JER LAH.. takkan aku berani nak buat betul2?.. gilo ko?...)

Semua AJK skrg bagi warning yang sama pada semua staff.. heheheh.. siap ada yang gunakan kuasa superior utk ugut anak2 buah supaya jgn calonkan dia dah.. sapa calonkan dia appraisal dpt 1.. increament dari 8% tinggal 2%, bonus kena potong dari 4 bulan tinggal 1/2 bulan.. (oiittt.... ni pun ayat aku melawak jer lah.. TAKKAN AKU NAK KUTUK ORANG SIAP MASUK DALAM ENTRI KOT.... TAK DAK CINTA LOGIKA LANGSUNG!!!.. kan ni ayat yang kami dok melawak selalu.. bukan siyes punya ayat... takkan tulis ayat camnih pun NAK DIPROVOKKAN KOT.. pikir2 ler sendiri kan... - kalau baca dgn niat baik.. 'positif'.. maka 'positif' ler jadiknya.. tapi kalau baca dengan fikiran 'dengki, hasad dan nak melagakan'.. maka kucar-kacirlah jadinya...)

Staff Club skrg dah tak semeriah staff club dulu.. sejak... (hanya kami yang tahu..)

Aku nak MC petang leh tak?..

25 comments:

ladylikeme said...

i bleh tolong kak tiny bom keta org tu nak??

sepi said...

akak jaga kedatangan staf, sesapa yg mc separuh ari, akak kasi memo... hehehe

kalau meting, naper balek2 menu dia asik mee goreng, karipap... :-)

Intan Rosnitta said...

Tiny,

Boleh MC half day ek? Eh...best tu!

pssttt nak bom guna C4 ke Tiny? Bab tu kena tanya DS Najib Razak...opps! :)

tentangseseorang said...

bom susah nak jumpa. mercun kena tunggu raya ehehehehe

KAKTINY said...

ladylikeme > nak nak nak.. come, come.. bantuan anda amat dialu2kan.. hehehhe..


sepi > waaaaa... akak dengkikan tiny weh.. betullah.. mtg ni takder menu lain ker?.. tak kreatif betullah.. admin!!.. pegi order KFC utk petang nih..!!!

intanrosnita > nak guna bom apa yekk?.. OPPSSS kak intan.. sensitip nama tuh.. hihihi

ady > iyelah gak kan.. takper.. tak dapat bom.. dapat cucuk tayar ngan paku pun ok gak kan.. nak beli paku takyah tunggu raya.. tul tak? hihihih

kadOk. said...

rasa mcm nak sambung aje ayat yg last tu...hahahahha..:p

KAKTINY said...

kadok> nak sambung yang mana? ayat lepas MC.. nak jawab .. BOLEH?.. akak suker akak suker... heheheheh..

fusarium solani said...

Hmm, MC hammer ke? he!he!he!

Good Luck for your statistik paper!

Mak Su said...

BOM? saya dengan ini mencadangkan supaya kaktiny guna gas beracun neutral, pasti power (maksu bercakap, sambil berdiri & angkat tangan)

whitetulip said...

saya cadangkan kaktiny jd penasihat pencipta bom ikan!!hihi...biar bom itu olang yg mandai2 tuh!!keh!keh!!sokong! setuju!

KAKTINY said...

Alifd > MC hammer leh ketuk kepala org tak?.. I really need the luck for my stat paper..

maksu > hidup maksutler (instead of Hitler).. hahahha

whitetulip > yo.. best gak tuh.. terus jadi penasihat..

GDIZ said...

akak jgn main2 dengan BOM akak, heheh ;p

Erkk..akak (mata kedip2) yang sebenarnye akak keje mn ye ;p

Princess Liyana said...

huhu tak suka pegang jawatan:p
sebab malas je. hik2

KAKTINY said...

gdiz > mmg tak suka pun.. lagi tak suka kalau org yang suka 'lepas' bom.. sakit hati jer.. (cam yang si kmar hati kena dlm lif tuh... heheh)

eh.. masuk habuk ka mata ns tuh?.. dah dah dah... pi bilik ayaq check tgk.. hihihi

princess liyana > kaktiny pun maleh sbnrnyer.. tapi nak wat camner.. asal masuk mtg, muka ni asik kena.. mmg nak kena bom kete diorang nih..

kamar hati said...

wahhh...acar bom plak eek...nak join sekali la...asyik dok smash org je...sekali skala nak juga cuba bom org...sure best giler...hahahahhaha....

KAKTINY said...

kamar > main bom lagi puas hati.. kalau main smash, kena muka dia time tu jer.. main bom puas hati.. tak tengok dah... (tapi siap ler naik turun mahkamah lak - muka depan akhbar.. glamer oooo)

nadahahs said...

glamernyer.. sapa glamer lah kena calon..

KAMATO said...

Lagi real kalau guna bom C4 hehe

thafiexq said...

concentrate on STATISTIK.. hehehe saje je nk takutkan kak tiny

KAKTINY said...

shahadan > glamer ke bendanyer.. sbb org lain sumer maleh nak buat kerja.. kaktiny ni lah pencacai depa..

kamato > camna nak amik yek bom C4 tu?.. hehhee

thafiexq > waaaa..... adik ni buat kaktiny takut weh... mmg takut pun..

Danielle_Corleone said...

dulu time stadi dulu menyesal pun ada pegang jawatan byk2 pointer x best! hahaha! :P

axim said...

uih marah nampak akak kita nih...

Abang Long said...

Salam hormat wahai Kaktiny.

Mak aiiiii .... sampai nak bom ... ok, bertenang, apakata kita pi makan roti bom .... kakiny belanja ...hehehehe

CikguZue said...

biasanya orang yg terpilih ni sebab memang dia ada kemampuan, berkarisma, ada kepemimpinan, amanahhh bla bla bla....

hehehe...
*saja nak bodek*
errr...boleh belanja mee goreng mamak?

k.tiny, jgnla bom kreta orang...kalau bom ikan boleh gak dimakan...

KAKTINY said...

danielle > tu ler pasal kaktiny dah taknak pegang apa2 jawatan dah.. sem ni ada project paper dan palinga menakutkan .. ada statistik..

axim > mau tak marah.. bukan best pun pegang jawatan.. sbb YDP tak best (syyyy... heheheh)

abang long > salam abang long..
jom jom.. tiny belanja makan roti bom.. no hal punyer..

cikguzue > takyah bodek bodek.. balik malaysia nanti contact jer.. mee goreng mamak ke,, akri kepala ikan ker.. cikguzue nak makan apa pun... no hal... tanggung beres.. hehehe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.