Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, July 17, 2008

Kisah Pre-ITM 1 : awal Mei 1997

Awal Mei 1997…

Mak tepon (masa tu aku kerja sementara kat legal firm di Seberang Perai – maklumler, bercita2 nak sambung belajar amik Law – nak ler tahu selok belok dunia undang-undang kan..), mak kata, aku dapat surat dari ITM.. (mak mmg akan bukak apa saja surat kami, hatta surat cinta pun.. so, jgn ler berani hantar kat alamat umah.. mmg naiya…) dan kata mak lagi.. AKU DAPAT MASUK ITM – Jurusan Undang-Undang – daftar pada 19 Mei 1997 di Kolej Seroja.. Aku?... tergamam sekejap.. macam tak percaya.. but.. YEEE HAAAA.. aku dapat masuk ITM…. Kursus LAW… yea yea.. aku bakal jadi lawyer.. yea yea.. mmg itu cita2 aku dari tadika.. yeeehhaaaaa…. Aku peluk cium kakak kat opis tu.. aku belanja dia makan tengahari tu dan aku beli hadiah bagi kat dia (eh.. bukanker dia yang patut beli hadiah bagi kat aku ker?.. takperlah.. aku seronok sgt..!!!)

15 comments:

kamar hati said...

kisah sorg kak tiny bermula... (",)
sama la kita akak, surat menyurat family akan buka dl...hihihih...tiada rahsia antara family...hihihi...tp surat yg ada urusan seri paduka baginda @ yg official kamar sendiri buka...hihihi...
macam mana plak akak yg banjer dan bg hadiah ni?? terbalik la plak...ni kes happy sgt la ni...hihihi... (",)

Kak Lady said...

Kaktiny...larrr....tadi akak baca entry kat bawah kata berkajang2...ni pendek je...

OOhhhh...ada episod2 eh..takpe...ni baru permulaan...

Jeng jeng jeng.....

KAKTINY said...

kamarhati > mak kaktiny ada chop "President America" pun LAAAGGIIIlah dia nak bukak.. mmg 'surirumah bertauliah' lah mak katiny tuh.. hihihii

kaklady > ni baru PRE kak.. hahahha.. nak buat episod-episod.. (kuang kuang kuang..) kalau buat sehari terus.. takut HR bagi 'post' lain lak kang.. sbb tak buat kerja lain.. asyik do mengarang jer.. hihihi

Akak said...

Salam Tiny...

Best kan dapat masuk UITM, tahniah, belajar rajin2 yea tiny, semuga berjaya...(konon2 nyerr cakap masa Tiny dapaut masuk dulu lerr)

Dok tunggu sambungan citer nie...

Ayu said...

akan kunantikan episod seterusnya :)

TokMa said...

Salam semua...setiap citer mesti ada selingan (iklan)...kan masa opis ni, nanti org komplin tak buat keje lak...kesian kaktiny kan.

Intan Rosnitta said...

Masa ni akak 3rd Year kat USM.

Emmm...episode seterudnya please!

Mak Su said...

terkenang kenangan indah? mcm baru semalam ek.

kaktiny dijemput ke blog maksu, ceritakosong

KAKTINY said...

akak > kalau masa ni tiny dah kenal akak.. mesti tiny belanja ABC and laksa penang... hihihi...

ayu > tunggu jgn tak tunggu.. (tak tunggu pun takper.. nak tunggu .. tungguler.. hihihihi).. time kasih sudi menunggu.. (jgn jadi penunggu gua plak yer... hahahha)

tokma > betul tokma.. bukan selingan.. tapi 'JELINGAN' boss.. (mesti Boss musykil dan ckp dlm hati.. 'banyak sgt ker kerja yang aku bagi kat budak ni?.. ooo..dia tgh buat assgnmt kot..') hahahahha..

intanrosnitta > wah.. dh seniorrr akak yer.. (ye lah kita kan beza... x tahun.. pssttt.. tiny tahu umur akak.. hihihi)

maksu > betullah maksu.. lagi terasa dekat lak kenangan tu di saat jemari menitipkan kisah dan cerita dulu.. hahahhaha...
amvvoooiii maksu.. 'lawa'nyer simanis yang 'diberi' itewww...
hihihihi...

KAMATO said...

bila nak sambung....

KAKTINY said...

kamato > dah sambung tu.. hihihi

fahmi said...

dapat hadiah..wahh..biar betul..

KAKTINY said...

fahmi > dapat hadiah?.. ooo.. kakak opis tuh.. ha'ah.. lepas makan gi shopping then 'terbeli' hadiah kat dia.. (isy tak baik kata 'ter'.. dh nampak cam tak ikhlas..eh.. mmg ikhlas sgt bagi hadiah tu kat dia.. sbb tgh hepi sgt...hihihi)

Cik Puan Kesum said...

kak tiny

now dh jadik lawyer ke?beshnya...eh mak kak tinypun sama dgn mak kita,tp kita tak kisahpun.yg sonoknya mak kita menyamar jadik kita utk lelaki yg suka call-kacau2..hihi..percaya gilo laki tuh yg mak kita tu,adalah kita,...sonok2..

KAKTINY said...

cikpuankesum > nak tahu jadi lawyer ke tak.. nanti kan episod seterusnyer.. kih kih kih .. (mengadakan kaktiny nih.. hihihi)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.