Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, July 16, 2008

Hari Ini : Bowling Tournament

ooooo... hari ahad ni Staff Club opis nak buat bowling tournament.. kat Bukit Kiara.. sure nyer aku akan sibuk sepanjang minggu ni... (alah... dh janji dgn 'seseorang' nak belanja dia makan kat pavillion tengahari nih.. jgn marah yer dik.. lain kali kaktiny cari masa k...)

Bowling.. no. baper lak ler aku dapat tahun ni?.. yang dulu aku dapat no. 6 dari belakang.. kah kah kah.. and tahun ni.. kena bawak spouse.. abang main bowling?.. adoi.. bebudak opis tanya "husband you ok ker main bowling?" apa aku nak jawab yek?.. aku kata "kalau main badminton I berani confirm kalau tak no. 1, no.1, tak pun champion no. 1 gak.. kecuali kalau main ngan anak buah misbun sidek kot ler dia dapat no. 2.. tapi kalau bowling.. I sendiri tak penah tengok dia main dan dia pun tak tau I boleh main ke tak... (yang smmgnyer tak pandai pun..)".

Jadinyer.. tunggu jer lah keputusan hari ahad nih.. dan hari ni kena settlekan segala urusan distribute t-shirt dan segala yang lain..

Assignment?.. Soalan Assignment Statistik no. 2 dh kuar.. kaklong - bila lak nk berkampung?.. minggu ni aku lak yang sibuk...

20 comments:

Kak Long said...

oit, awal pagi dah update entry, blogger tegar sunggoh ko nih. Aku baru nak tarik nafas dan fokus pada kerja2 opis yang terbengkalai sejak last week. Tahniah ler dah siap assignment dr ismi. amik prof azimi punya assignment ker? hehe.

KAKTINY said...

kaklong > tu ler pasal.. benda first dlm otak aku sampai opis.. bukak blog dulu.. (sarapan pun aku mkn kat bilik.. dh tak join bebudak tu makan kat pantry.. kih kih kih..)

(psstt... aku amik assignment Dr.Sham ler...hihihi... mujur soalan Dr.Sham dulu aku buat semua berkaitan ngan yang Dr.Ismi punya soalan nih.. so,apa lagi... laju ler aku kayuuuhhhh..hihihih)

ladylikeme said...

wah...hari nie baru dengar kak tiny sibuk....wah..s.elamat sibuk yek

kamar hati said...

wahhh...sibuk tu...sibuk jangan tak sibuk....hihihih...

chaiyok, chaiyok... (",)

fahmi said...

:) akak..semuga sukses mendapat tempat yg baik dari pertandingan yg lepas..:)

ahmoi said...

hehehhe...sebuk yer..jgn tak sebuk..akak ..moi ganti en.abang leh tak ;P..hehhee.lama dah tak layan bowling ni...dah 2 bulan moi tinggal..bestnyer..

GDIZ said...

ahad yerr..;p

tarraaa...ns nk pi mengendap kaktiny lah. ns tahu tempat bowling kat mont kiara tu.heheh;p..dah kenal org jaga pusat bowling tu.

KAKTINY said...

ladylikeme > sibuk sibuk kaktiny pun.. selesai gak lah layan blog korang semua... kah kah kah...

kamar > sibuk dan menyebok tu sama makna tak?.. ada part yang kaktiny sibuk ada part yang kaktiny akan pi menyebok jer.. heheheh

fahmi > tu ler.. kaktiny berazam nak dapat atas daripada 10 tempat tercorot (tempat ke 11 pun ok gak ler..hihihi)

ahmoi > leh gak ganti abang.. ganti kaktiny pun boleh.. lst kaktiny main - game lepas.. sebelum 'mengandung'.. OOOOO.. mampuih den..

gdiz > ns, datangler.. kaktiny pakai t-shirt merah ada belang biru cair.. kolar biru pekat.. carilah yer.. (jgn silap pilih bini boss kaktiny dah.. semua org pakai t-shirt seragam.. kah kah kah...)

rudy bluehikari said...

ni yg malas nak amik master hrd ni.. ada statistik. tak skerrr statistikkkk.

KAKTINY said...

rudy > KAKTINY PUN BENNNCCCIIII sgt.. bukan setakat statistik.. apa shj yang berkaitan dgn nombor.. hatta 1+1 (yang sesetengah pendapat kata 3..) HADOILARRRRR....

Akak said...

Salam Tiny..

Bestnya main bowling, nak ikut..

Tiny kena strike banyak2 tau, biar jadi juara..

thafiexq said...

dulu saya bowler sampai peringkat daerah tao.. hehe tapi sekrg nie peringkat kampung pisang je la.. heheh

kang kite wat gathering then main bowling reramai nak? waa

KAKTINY said...

akak > jom akak, ikut tiny main bowling... mmg nak score pun kak.. nak rebut "JUARA LONGKANG..." ..hihihi

thafiexq > orait gak idea tuh.. (kaktiny 'cop' piala RATU LONGKANG tao...)

blackpurple @ jowopinter said...

Boling. Kalau tak baling bola masuk parit, kira oklah. He he he!

Intan Rosnitta said...

Selamat ber'bowling' Tiny...

Ingat longkang di kiri & kanan anda!!

KAKTINY said...

BP/JP > tak masuk parit - masuk longkang.. sama jer kan.. hihihi
(psst.. dh dpt buku tu.. tq tq tq)

intanrosnitta > Selamat kak.. selamat.. heheheh... pasai do ingat longkang kiri kanan tu ler, bola asyik dok pi sana kak oiiii...
hihihii...

Miim said...

kaktiny,

sama arr kita tak reti main boling gak...tp hrp2 kak tiny dpt temp yg lbh baik la k...
itew husben manyak terer main badminton ek...bravo2!

KAKTINY said...

miim > sapa nak rasa menang.. mainler bowling ngan kaktiny.. tapi sapa nak rasa kalah.. leh try lawan badminton ngan cikabang...(cheh..promote laki sendiri.. uuuu)hihihi

Princess Liyana said...

ceronoknye kak ada bowling tournament..
yana main bowling,haha sgtla teruknya..hik2

KAKTINY said...

princess liyana > kaktiny pun teruk dik oiii... RATU LONGKANG... heheheh

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.