Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, July 09, 2008

Hari Ini : Keje yang takde keje..

Aku dah masuk opis balik.. rasanya cam lama giler aku 'bercuti'.. bebudak opis semua tegur yang aku cuti lama sgt.. LAMA KE?.. rasanya aku apply leave 3 hari jer.. tapi masuk opis cam setahun aku cuti.. rasa cam baru balik dari maternity leave (sama keadaan cam bulan january dulu..)

Boss aku takdak.. seminggu ni dia kat Bangkok.. pastu minggu depan pi Langkawi plak.. pastu sambung pi Alor Setar then sambung gi Bangkok lagi then sambung go Kuching lak.. makna kata.. aku akan TAKDAK KERJA (TUGASAN) LAGI.. kata lain - aku RELAX giler.. (kaklong sure jeles kat aku.. hihihi).

So.. aktiviti aku kat opis?.. nak buat apa yek?.. jalan2 lawat blog tu mmg perkara wajib.. tugas rasmi dah tuh..hihihihi.. (pssttt... rudy kata nak pakai PA.. sbb dia ada 3 org PA pun tak cukup.. meh kaktiny jadi online PA.. free of charge.. takdak professional fees.. no worries.. ) kuang kuang kuang...

Takpalah.. akan aku penuhi dengan buat assignment.. (whitetulip pun biziz ngan assignment gak kan.. jom buat sama2 nak?).. heheheh

p/s : aku dah takleh masuk ym kat opis nih.. cheiiisss... hampes nyer bebudak IT nih.. cepat jer korang trace aktiviti liar aku ni yer.. mujur 'blog' diorang tak filter gak..

26 comments:

rudy bluehikari said...

betul ni nak jd PA online saya? bagus2....no claims aaaaaa... ehehehe

KAKTINY said...

rudy bluehikari > no hal... just mention the task.. (simpan pahala utk kat sana nanti...hehehhe..)

setakat taip surat.. call utk RSVP.. send invitation.. booking transportation, accomodation.. alah, ape sgt.. hujung kuku jer.. wallah... hihihi (hilang pahala.. riak giler tuh..)

Rosmalina said...

yes! mari tgk sepi, tgk sapa leleh air mata dulu..haha...arituh makan steamboat ngan klong order untuk 5 org padahal yg makan 3 org je! kembung perut..!!

KAKTINY said...

ros > canteeekkk.. jom pi tgk sepi mlm ni.. kaklong kata tiket kul 9.40pm.. sempat ler kita layanz johnny dulu.. takper.. malam ni kaktiny belanja steamboat.. ros makan ler puas-puas.. jgn tido time tgk sepi dah k.. (nanti nak tunggu org tu belanja nasi ayam dara k..)

GDIZ said...

haihh..baru je add dah xleh ym pulak..heheh saboo je lah ek..

KAKTINY said...

gdiz > tu ler ns.. dengki tul ler dorang nih.. takper takper.. nanti kaktiny nak tukar line streamyx kat umah tu and beli wireless braodband.. then bawak laptop kat opis.. hihihi.. sapa pun takleh kacau kan.. hihihihi

ladylikeme said...

dah balik bercuti rupenyer...wah...jelesnyer...xde keje...i kat cni keje banyak tau....

Danielle_Corleone said...

dah balik cuti pun rilek lagi. hehehe :P

KAKTINY said...

ladylikeme > meh kaktiny tolong meh.. mmg tgh relax gegiler nih..

DC > ituler dia.. serupa cam sambung cuti..cumanya kena punch in and punch out jer.. in between.. hehehhe... AKTIVITI BEBAS..

Hannan said...

wahh.... baca blog tugasan rasmi ek
best tuuu!

KAKTINY said...

Dr. Hannan > dah takder keje Doc.. apa lagi.. pepagi buta jalan2 lawat blog dulu ler.. heheeh.. t'hari baru buat kerja.. then petang sambung balik lawat blog.. kui kui kui (time boss takder jer.. tapi mmg kerapnya bos takder.. hihihi)

Miim said...

waa..sonok la kaktiny takdak bos takdak keroje...
tergelak2 baca komen kaktiny psl lif tue kat blog kamarhati...kelako la akak nie

KAKTINY said...

miim > yang baca mmgler rasa lawak mimi ooiiii.. (reaksi yg sama ngan bebudak opis..) kaktiny yang 'berhadapan dgn situasi tuh' (maklumler baru lagi..) - bayangkan pucat lesinyer.. dahler gelap level 11 tuh.. adohai...

blackpurple @ jowopinter said...

Chatlah pakai G-talk atau Skype pulak kaktiny.

Hehehe!

elly said...

all the best la wat asingment tu ye..shahadan akan wat master plak..tp x tau bila..elly n shahadan sempat singgah uitm s.alam layan internet kat blk e-cafe sblm blk kedah jap lg jam 8.

Al-BIMA SAKTI said...

dtg kerje... tp takde kerje... hahahaha...

Akak said...

Salam Tiny...

Selamat kembali kepejabat dan selamat merelaxkan diri sebab BOSS takde kan...

thafiexq said...

saya nk jadi PA kak tiny vuley? heheh
rindu kat kak tiny. sakan bercuti.. hehehe

kak tiny masuk www.meebo.com
leh ym kat citu

cikgooden said...

gatung laptop kat tengkok..bawak gi mana pun..connect guna wayarless..
huh!...tahap apa dah ni kaktiny..

Princess Liyana said...

bestnye leh relax2..huhu

iina said...

Tiny.. xleh ym guna yahoomessenger ye application.. boleh guna ym web je.. dia run terus dari lamanweb yahoo.. tak payah nak install ym.. insyallah sure boleh terus ber ym dengan suka cita ye.. dan bermaharajalelanya.. hehehe

maklang said...

wah seronok tu...kalau tak ada kerja, tapi kalau selalu sangat pun bosan jugak kan!

tentangseseorang said...

ahahahaa...
chat pakai gmail je la kak. :)

Intan Rosnitta said...

Tiny, jom kita relax-relax... :)

KAKTINY said...

BP/JP > apakebende lak benda alah tu.. adohai.. korang ni terror merrer tul ler..

Elly > salam elly.. dah balik kedah ker?.. salam tu shahadan yer.. (bagus ler korang.. laki bini ada blog.. kaktiny ni .. cikabang alBUTAs IT skit.. hehehe – lahaiiii.. kutuk lagiiii.. nak kena mintak ampun balik kat cikabang ni.. )

Al-bima sakti > ituler dia serupa tak kerja.. tapi dapat gaji buta.. pasal tu sambung master supaya dpt menyumbang melebihi yang sepatutnya..

Akak > salam akak.. tak relax gak kak.. dok layan blog – mana ada relax.. tangan biziz kat keyboard.. mata tertancap penuh kat screen PC.. kui kui kui..

Thafiexq > nak jadi PA kaktiny .. buuulllleeeeehh sesangat… buleh jalan dah.. habis.. sapa nak jadi Ketua Pustakawan Negara kalau thafiexq nak jadi PA kaktiny?..
No NO No.. you must be somebody k.. kaktiny tau.. thafiexq mesti rindu nak dengar kaktiny bebel kan kan kan.. hehehhehhhihihihi..
Oooo.. ada cara lain lagi yek nak ber’ym’ nih.. terror betul ler korang nih..

Cikgooden > betullah cikgooden.. tiny nak wat camtu ler.. baru padan muka bebudak IT tu.. pastu kat belakang tiny nak gantung signage – “WEI, AKU PAKAI WIRELESS BROADBAND AKU SENDIRI BAYAR K!!!!".. leh tak?..

Princess Liyana > belajar bagi habis dulu.. dah kerja esok.. relax cam kaktiny... masa study.. pulun betul2.. hehehheeh

iina > dah guna cara u.. itu pun diorang block gak.. bila loading jer.. kena cancel.. dengki tahap cipan mabuk tul diorang ni..kihkihkih…

Maklang > betul maklang.. mmg bosan bila takdak kerja.. dulu masa tak ‘reti’ memblog nih.. nak plak time cuti semester – takder assignment.. mmg parah giler.. macam ayam b***k plastesin.. dungu giler…

Ady > wah wah wah.. satu ilmu yang baru.. bagus betul kenal ngan org yang terror IT nih.. bagus bagus.. ajarkan ady… camner nak wat..hihihihi (dah nampak tanduk kecik kat kepala kaktiny nak kuar dah… hehehehh)

intan rosnitta > relax banyak sgt jadi penat ler kak.. heheheh

kamar hati said...

BESTNYER DAPAT RELEKS.....SAYA ARINI BANYAK PLAK KEJE...SMPI TAK DAN NAK BLOGWALK...SEMPAT BLOGWALK SKIT JE....HUHUHUUH...NI BR FREE SKIT....HIHIHI...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.