Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, July 08, 2008

Hari Ini - Dah balik.. kerja kerja kerja

Dah balik KL... esok dah start kerja setelah bercuti dan balik kampung selama 5 hari.. best tu mmg best sbb balik kampung.. tapi tetiba cam rasa tak sepenuhnya best.. sbb.. abang takder.. huhuhuhu..

Nak makan yang best2 pun terbantut.. asik teringat abang.. sian lak nak pi makan sbb dia tak dpt makan.. dia asik sms dari afrika bagitau makanan kat sana tak best.. siap call pakai 3G nak tunjuk makanan dia tak best.. hehehehhe.. tapi aku berterima kasih sgt kat teknologi canggih manggih skrg nih.. 3G betul2 bagus kan.. bolehler aku and anak2 sembang sambil nengok muka abang tiap2 hari.. rasa lambat plak masa berjalan.. hari sabtu baru abang balik..

Kat kampung.. tak byk sgt aktiviti - cam terbantut lak sbb abang takder.. hihihi.. tapi dpt ler gak makan 'dughiyan'..

ABANNNNGGGG.... LEEN BOSAAANNN ABANG TAKDAK.... (pheh.. bangga laki aku kalau dia baca weh.. kihkihkih.. - entah bila tahun ler laki aku nak baca blog aku nih.. kuikuikui..)

STATISTIK.. aku tak buat lagi 1st assignment.. weih.. takutnyerrr...

p/s : time kasih pada yang add ym and yang bagi address ym.... ber'ym' la plak yer.. hehehhe.

18 comments:

axim said...

nanti update la cerita dari kampung..!!!

cikgooden said...

la..baghu nampak batang idung...
lamanya balik kampung...

abang pi afrika ada bawak torchlight dak?..maklum la kat sana gelap..org kata la..

salam ziarah..ahaksss

p.s: pernah rasa perasaan menanggung rindu...seksa wey...

e.i.s.r.a.a said...

salam singgah.
durian dah ada bulan 7??? macam terpelik pula. cewah2. sengsara menahan rindu nampak... tak apa. nanti ankel beli permata berkapal2.
=)

KAKTINY said...

axim > takdak apa lah nak update dr kampung.. tak pi mana2 pun.. lain ler org tu kan.. kalau jalan2 cari makan.. tak hengat donia punyer...

cikgooden > takpa.. abang pun sama warna ngan depa.. kah kah kah.. (abang balik kena mintak ampun nih.. heheheh)

e.i.s.r.a.a > salam.. dah.. durian dh ada dah.. kat balik pulau, penang.. dari bulan 6 hari tu dah ada.. ni peringkat ke-2.. paling lebat nanti bulan 8.. tak bawak balik permata pun takpa eisraa.. yang penting, cikabang tu balik.. hehehhe

kamar hati said...

salam....
wahhhh akak ku kembali jg akhirnya selepas bercuti...amacam best ke...sure bestkan...ni yg nak balik kampung gak ni...takpe2 besday nanti nak balik kmpung...hihiih...

mama ranggie said...

kak tny,
ape nbr fon,jom kite ber '3g'..hhehehe...

Intan Rosnitta said...

Seronok cuti kat kg??? Yg lain2 sure best except ketiadaan hb terchinta kannn?

Rindu2an kot sampai ter'sms' yg copy paste tu...kakakakka :)
Sabarlah tiny...moga cik abg balik dlm keadaan yg selamat k!

pssttt jgn lupa assignment tu! Nanti kena babap dgn lecturer, nanya je :P

tentangseseorang said...

balik kg tak besh??? kalau balik tepeng mesti best. ahahahaha.
this week mau 'balik' manjung.

King said...

alamak.. STATISTIK!!

Beta pun terpaksa amik paper statistik sem ni.. huhu

siaplaa Queen kene tlg beta..

ps: dh add ym tp knp xder respon?

Mr penyubiru said...

pagi nie dah masuk 3 kali aku baca n3 yg ada tulis perkataan durian. adusss...terliur..liur..

ahmoi said...

HAI AKAK...DAH LEK KL YER..ERMM..SIAN EN.ABG AKAK MAKAN TAK SEDAP..AKAK PUN SURE MKN KRG SEDAP GAK CZ ABG TAK DER.HEHHEE

KAKTINY said...

kamar > oh adikku sayang.. nak kata best.. mmg ler best sbb balik kampung.. tapi cam tak best sbb cikabang takder.. huhuhuhuh..

mamaranggie > mama.. nanti kaktiny e-mail no. phone k.. hihihi

intan rosnitta > iyer lah kak.. teringat sangat sebenarnya.. heheheh.. mmg tgh sabar tunggu sampai sabtu nih..
kena rush buat assignment ler..

ady > balik tepeng minggu ni yek.. cikabang kaktiny balik sabtu nih.. yea yea..

King > kita study sesama nak.. leh mintak tolong queen ajarkan patik sama?.. heheheh - nanti patik check ym yer.. tak bukak lagi nih.. heheeh

mr.penyubiru > pi beli jer.. kat pasar malam berlambak dah.. (tapi tak sebest makan durian free bawah pokok kan kan kan...heheh)

ahmoi > ani, sian kat abang.. makan tak best.. so, kaktiny pun block aktiviti jalan2 cari makan kat kampung.. teringat kat abang.. hihiohohoh

Mak Su said...

berYM ler ngan abang, dia pandai tak YM?

KAKTINY said...

maksu > cikabang BUTA IT.. hehehehe... nak bukak yahoo dia pun dia suruh kaktiny maksu oiii... password diapun dia tak tahu.. hahahha (gelak guling2.. alamak.. nak kena minta ampun ngan cikabang la nih.. bab IT ni mesti suka ngumpat dia.. hahahh)

goboklama said...

kaktiny,sama le dgn ayg sy tu :p

KAKTINY said...

goboklama > hihihih... syyy syy syy..

Beruang Madu said...

Kreatif sikit kreatif sikit wat aktivit kat kampung tu...terlampau bayak aktiviti yg ada dan paling best bila ada aktiviti yg orang lain tak der..jangan tunjuk makan kat KFC ker, semua orang makan kat KFC... tunjuklah terun tiruk kat sungai ker

KAKTINY said...

beruang madu > abang bear.. tak berani nak buat aktiviti kreatif sgt.. kalau masa 'mudo2' dulu leh ler nak tunjuk terror panjat pokok moktan ka.. pokok manggih ka.. la ni dh anak 2 ni takut sat gi anak 'teriak' tgk mak dia buang tebiat..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.